dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Askere gidiyorum basit olarak; 20 aydır çalışıyorum. Şimdi askere gideceğim. Burada daha fazla kalmak istemiyorum. 2 seçenek var; tazminatı alıp gitmek 7-8k falan yapacak. ama bu sefer döndükten sonra iş bulmak vs bir sürece gireceğim. ya da tüm haklarım saklı kalmak koşulu ile askere gidip döndükten sonra devam edip iş bulup ayrılmak. Ne yapmalıyım? ve ek olarak, eğer askerden sonra dönmeyi kabul edersem prosedür nasıldır? Ne yapmam gerek? Onların maaşın 3/2'sini ödemeleri mi gerekiyor öyle bir şeyler okudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blackhavvk Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 edit: çok yüzeysel saçmaladım. abi şimdi sen tazminatı almayım, dönüşte çalışmaya devam eder ondan sonra çıkarım diyorsan bu senin için dezavantajlı.Çıkarken tazminat alamayacaksın bu kez, kendi isteğinle ayrıldığın için. Beni işten çıkartmasın , tüm tazminat sabit kalsın gelince biraz daha çalışır sonra çıkarım demek senin dezavantajına çünkü kendi isteğinle çıkarsen bu kez tazminat alamayacaksın. bence al kıdem tazminatını , gelince yeni anlaşma yapmak işveren için daha avantajlı olduğundan anlaşmazlık yaşamazsınız.(ha ister mi onu bilemem) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 benim bildiğim sigortan kesileceği için her halukarda tazminatını vermeleri gerekiyor, döndüğünde aynı yerde çalışmak istersen yeniden sigortanı başlatıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 askerlik demeyin bana sdfsfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 abi acin yasal mevduati arastirin.. İş kanunun 14. Maddesi gereği muvazzaf askerlik hizmeti nedeniyle işten ayrılan işçinin kıdem tazminatı alma hakkı vardır. Askerliğini yapmamış olan bir çalışanın askerlik öncesinde işyerinden ayrılmak istemesi de kabul edilir bir taleptir ve bu ayrılışın askerlik nedeniyle olduğu kabul edilerek kıdem tazminatı ödenmelidir. Bunun yanında işçi askere giderken bu tazminatı almayıp asker dönüşü aynı işyerinde çalışması durumunda, (askerlik süresi hariç) tüm hakları kaldığı yerden devam eder. Kullanmadığı yıllık izin süreleri, kıdem süresi, askerlik süresi düşülerek devam ettirilir. Çalışanın sorumlulukları nelerdir? Çalışan askerlik nedeni ile işten ayrıldığını işverene kanıtlamakla yükümlüdür. Bu da askerlik sevk belgesi ile mümkündür. Bu belgenin olmaması halinde işveren kıdem tazminatı ödemekle yükümlü olmayacaktır. Askerlik hizmetinin zorunluluğu sebebi ile çalışanın bu gerekçe ile işten ayrılması durumunda uygulanacak herhangi bir ihbar süresi kanunen öngörülmemiş olmakla beraber, makul bir süre içinde işverene durumun bildirilmesi gerekmektedir. Bu sürenin tayini ise yargı kararlarına baktığımızda beş aya kadar varmaktadır. Daha uzun süreler ise feshin askerlik sebebiyle olmayacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Terhis olan asker işsizlik sigortasından yararlanabilir mi? Kişi terhis sonrasında iş arama sürecinde işsizlik sigortasından faydalanabilmektedir. Ancak bazı şartları sağlıyor olması gerekir. Şöyle ki; İşten ayrılmadan önceki son üç yılda en az 600 gün prim ödenmesi Bu primlerin son 120 günü kesintisiz olması, İş sözleşmesinin feshedildiği tarihten askere gidilen tarihe kadar geçen sürenin 90 günü geçmemiş olması gerekmektedir. İşsizlik maaşı için terhis tarihinden itibaren 30 günlük süre içinde başvuruda bulunması gerekmektedir, aksi halde 30 günü geçen süre, işsizlik maaşı için hak kazanacağı süreden düşecektir. Bedelli askerlik nedeni ile işten ayrılmalarda kıdem tazminatı hak edilir mi? Bedelli askerlikte, yeni yasaya göre askere gitme durumu söz konusu değildir ve belirlenen rakamı ödeyenler askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaktır. Bu durumda kişinin işten ayrılması için bir sebep olmayacaktır. Buna rağmen askerlik nedeni ile işten ayrılmaları halinde bu durum istifa olarak değerlendirileceğinden kıdem tazminatına hak kazanamayacaklardır. Kıdem tazminatını düzenleyen 14. madde muvazzaf askerlik nedeni ile işten ayrılışlarda kıdem tazminatı hak etme durumundan bahsetmektedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 senko said: askerlik demeyin bana sdfsfd hahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 doldurmaları gerekir 5 ay dayanamazlar bensiz ama müdür geri almak istiyor title + zam falan diyor. doldurmaları gerekir diyorum ama dolduramıyorlar ciddi bir açık var ek olarak kimseyi de bulamıyorlar 1 yıldır bir pozisyon açık mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 cevapları okumadım ama askerlik sebebiyle sigortanın kesilip tazminatını vermek zorunda işverenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 calistigin yerin yapisi onemli..aile isletmesi vs idare edebilecek bir yer ise soyle beklesinler donuste basla..ama daha kurumsal bir yer ise zaten sistem seni isler yapmasi gerekeni yapar..kurumlarda bole bir konuda ne yapilmasi gerektigi zaten otomatige baglanmistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 tazminatını al, dönünce tekrar aynı işe veya farklı işlere 1-2 ay içerisinde girersin. almamak büyük saçmalık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 ya firma zaten bir şey demiyor. tazminat ödeyecekler eğer ben istifa edersem, etmezsem geri dönersem süreç nasıl olur bilmiyorum. ayrıca; Askerlik hizmetinin zorunluluğu sebebi ile çalışanın bu gerekçe ile işten ayrılması durumunda uygulanacak herhangi bir ihbar süresi kanunen öngörülmemiş olmakla beraber, makul bir süre içinde işverene durumun bildirilmesi gerekmektedir. Bu sürenin tayini ise yargı kararlarına baktığımızda beş aya kadar varmaktadır. Daha uzun süreler ise feshin askerlik sebebiyle olmayacağı şeklinde yorumlanmaktadır. şu çok ucu açık bir şey olmuş. Normalde benim 6 hafta ihbar sürem ne zaman istifa etmeliyim ki Ocak başında çıkayım? ve yine ek olarak, Terhis belgesi yani sülüs'ü 22 ocak'ta alabiliyorum. 3-7 Şubat'ta da gidiyorum. bunu nasıl ayarlayacağım? İstifa etmem gerekiyor ihbar süresini gözederek bir yandan da terhis belgesi vermem gerekiyor tazminat için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 firmanla koordineli yap yapacağın işleri. aşağıdaki temalı yazılı bişeyler yolla ilgili işilere;: ... tarihi itibarı ile askere gitmekteyim. sizin içinde uygunsa askerlik öncesi işlemleri, akraba ziyaretlerini vb. tamamlayabilmek için ... tarihinde işten ayrılmak istiyorum. konu ile ilgili prosedür ve izlemem gereekn yol konusunda bilgi verirseniz sevinirim. kıdem tazminatını brüt üzerinden günü gününe al. izin hakkın vs. varsa onlarında parasını hatırlat vermeye yanaşmıyorlarsa izin kullan :) döndüğünde ilgili departmanı tekrar ara. 5,5 ay zaten çok kısa bir süre, senden memnunlarsa döndüğünde alırlar zaten geri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 işe girişim 06.03.2013 kıdemi nasıl hesaplıyoruz? 1 sene için brüt geri kalanı günlere mi bölüyoruz? ayrıca bireysel emeklilik var 175 TL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 siteleri var saçma sapan hesaplayanda şirketin tahakkuk uzmanı hesaplıyor onu bana geçen haber verdi aynı durumdan dolayı max kıdem tazminatı dolmuş askere git istersen diye maximum 14.0000 tl veriyorlar bide yıl içindeki primler falan filan brüt maaşın 80%i hesaplanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 brüt maaşını 30 a bölüp mevcut çalıştığın gün sayısı ile çarp. aşağı yukarı bu şekilde olur... primsiz olacak tabi.. ama ticket falan dahil... maximum 14.000 büyük yalan.. üst limit yok aylık bazda alıancak maksimum para ocakta zamlanıyor, zamlı tutar üzerinden almaya gayret et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 16 maaş alıyorum maaş*16 / 12 mi yapıyorum da bu brüt üzerinden mi hesaplıyorum kıdemi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blackhavvk Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 mali müşavirin hesaplasın dostum. kimse takmaz senin hesapladığını. internette sayfalar var kıdem hesaplayan,anca bilgi sahibi olman adına. müşavirin çıkartcak zaten sana yapılacak ödemeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 dusuncelihayvan said: 16 maaş alıyorum maaş*16 / 12 mi yapıyorum da bu brüt üzerinden mi hesaplıyorum kıdemi? 16 maaş alıyosan kötü onun amacı zaten vergiyi az tutmak ve kıdemi az ödemek yanlış bilmiyorsam. prim gibi olmuş oluyor extra aldığın 4 maaş bir etkisi olmaması lazım kıdeme. bide 50 kişiden fazla işyerlerinde şöyle bir şey var, takip et bence. said: Bir işyerinden malulen ayrılmak zorunda kalıp da sonradan maluliyet ortadan kalkan işçiler eski işyerlerinde tekrar işe alınmalarını istedikleri takdirde, işveren bunları eski işleri veya benzeri işlerde boş yer varsa derhal, yoksa boşalacak işe başka isteklilere tercih ederek, o andaki şartlarla işe almak zorundadır. Aranan şartlar bulunduğu halde işveren iş sözleşmesi yapma yükümlülüğünü yerine getirmezse, işe alınma istediğinde bulunan eski işçiye 6 aylık ücret tutarında tazminat öder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 askerlik durumda maluliyet yok ki .. askerde el bombası pimi çekerse bu durumdan yararlanır asdfas, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 tam emin değilim de askerlik için de öyle bir olay var sanırım eğer başvurursam almak zorunda gibi bir şey var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 ASKERLİK Mİ DEDİ BİRİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Şu topiği her gördüğümde bedelli çıktı sanıyorum ya UPLAMAYIN GÖZÜNÜZÜ SEVEM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 ASGERLİĞĞĞYYYGGGG!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 LAN Bİ OTURUN Bİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 iş konuşuyoruz askerlik değil korkmayın :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar