Ren Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2014 Yemek şarap falan fransızca iyi sonra almanca bira kafka falan derken rus romanlar var e ama monteyn ronesanstan bu yana fransız edebiyatı devrimi falan sonra fransız şarkıları var ki mozart bach derken sanırım goethe geldim
yav Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 abi tersten gitmişsin, dil açısından kültür öğrenmek gibisinden
Seperate Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 eğitimli tarafa içmeyecen işte böyle yapar adamı
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Gelın japonca ogrenek. Tek basıma kasamam bırakırım dıye baslamıyorum. Yancı olursa mecbur devam ederım.
Mavardi Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Latince öğren çok alanda işine yarasın, zamanında dillerin bir çoğunu etkilemiş, felsefenin temeli vs.Kültür bakımından koşarsın
Ren Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 garbıça atmışsınız çok darılmadım gerçi sonuçta burası da byte orası da byte ama soru gayet açıktı ve eğitimle alakalıydı yahu. şimdi mühendizlik için doğru tercih yapmak isteyenler olduğu gibi kültürel gelişim açısından hangi ikinci dil insana daha katkıda bulunur onu sorguluyoruz. sonuçta bir azerice öğrenmek ile fransızca öğrenmek farklı şeyler, farklı literatür geçmişleri, tarihi süreçleri, popüler kültürü var. azeri şarkısı dendiğinde akla ilk gelen saçını kalıp olarak geceden jöleleyip kurutmuş pop şarkıcısı iken, fransız şarkısında aklınıza zaz hanım geldi mesela. http://www.youtube.com/watch?v=4WEc3CNDBIw
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 zaz sanki çok iyi. nereden geliyor bu fransızca biliyorum öyleyse kültürlüyüm durumları. orta asya kültürünü bilen adam da kültürlüdür, fransız kültürünü bilen de. öyle bi aşağılamaya gerek yok aybalam.
Ren Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 zaz dedim çünkü içinde kontrbas var. yoksa tabi ırççılık yapmıyoruz ki yapacaksak da fransız seçilmez yani. ancak bir gelişmiş, görmüş geçirmiş kültür arıyorsak mecburen bir toprağa bağlı o. yoksa said: A Russian quartet, plays a (Russian) song that reminds me of Paris in the spring, at an American-themed English language camp in Seoul, South Korea. Globalization at its best http://www.youtube.com/watch?v=8iCwFy4SHTc
Ren Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 dur kimse demeden BALKONLARDAN SOKAKLARA BOK ATIYORLARMIŞ TOPUKLU AYAKKABI ONDAN BULUNMUŞ SARAYLARINDA TUVALET YOKMUŞ HER TARAFA SIÇMIŞLAR KARILARI KILLI TERLEYİP KOKUYORLAR TAHARET BİLEN YOK BOKLA GEZİYORLAR BU MU KÜLTÜR
blackhavvk Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 hala pisler abi, kokuyorlar.5 vakit heryerini temizleyen insan dan temiz olamazlar.
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 blackhavvk said: hala pisler abi, kokuyorlar.5 vakit heryerini temizleyen insan dan temiz olamazlar. müslim please
Ren Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 "roket adam" said: zaz sanki çok iyi. nereden geliyor bu fransızca biliyorum öyleyse kültürlüyüm durumları. ayrıca tespit sıçayım, ilk cumhuriyet döneminde ortalıklarda okul olmadığından galatasaray lisesi gibi liselerde okumak büyük prestij ki zaten lise okuyan azınlık. oraya gidenler çoğunlukla vali çocuğu paşa bilmemnesi olduğundan böyle bir algı oluşmuş. kıyaslamak için düşünürsek ankara'da gazi enstitüsü var mesela 1926'da kurulmuş(Orta Muallim Mektebi tabi o zaman, şimdi gazi üniversitesi). istanbul'dan ankara'ya taşınırsan eğitim sürecinde birden köylü memur çocukları arasına düşüyorsun o derece statü farkı var. olan iyi okulların da o dönemde fransızca eğitim vermesi ki zaten dünya savaşı falan var alman-fransı kutuplaşması. almanlar yenilince almanca da yenilmiştir herhalde. tabi yenilmeyle kalmamış yukarıda prestij dedim mesela o bile fransızcadan gelme "prestige"(tdk yalancısıyım, kesin fransızdır dedim onlayladı tdk) ortalıklarda dilde kelime yok ne gördüysek almışız. edie: tabi fransızca vs all kalmasın sonuçta tartışma topiyi bu, japoncada anime var haiku var insanın aklı da kalıyor yani. nasıl olur acaba orjinal dilinde diye.
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 yaşamak için para kazanma kaygısı olmayan adam içindir kültür açısından dil öğrenmek. net.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Öğrenceksem Rusça öğrenirim hiç değilse bi işe yarar, Fransızca ney lan öyle, mesela Almancayı öğrendikte nooldu unuttuk kullanmamaktan dsfds
Marty Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 rusca iyi. kulturun bogazina kadar sokarsin dili. gercekten ise yarar. ya da ispanyolca ogren, brezilyaya falan vize yok. oralarda da dil kullanmaya bol yer bulursun. hatta oranin kulturu rusunkinden iyi diyorlar.
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 brezilya portekizce konuşuyor.
Marty Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 brezilya falan derken benim aklimda butun guney amerika vardi tabi.
Kostok Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 "Tatar Ramazan" said: Öğrenceksem Rusça öğrenirim hiç değilse bi işe yarar, Fransızca ney lan öyle, mesela Almancayı öğrendikte nooldu unuttuk kullanmamaktan dsfds pis köylü rusların dilini niye öğreniyorsunuz ki, tolstoy bile köylü, köylünün kodamanı, maho aga yani
Kostok Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2014 Ren said: dur kimse demeden BALKONLARDAN SOKAKLARA BOK ATIYORLARMIŞ TOPUKLU AYAKKABI ONDAN BULUNMUŞ SARAYLARINDA TUVALET YOKMUŞ HER TARAFA SIÇMIŞLAR KARILARI KILLI TERLEYİP KOKUYORLAR TAHARET BİLEN YOK BOKLA GEZİYORLAR BU MU KÜLTÜR deodorant kullanmasını öğrenememiş fransızlarla kapalı alanda mahsur kalmamışsın belli ki
Öne çıkan mesajlar