Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Algı ve duyu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Metrobuste uyurlarken aklıma geldi. Direk ornek ile girişiyorum. Mesela bir köpek var. Görüyor ve duyuyoruz. Bir sekilde o Köpeğin orada olmadığına inanirsak( ister Hipnoz ister baska sekilde) acaba onu görme ve duyma olayı da yok olur mu?
Mesaj tarihi:
inanmak değil fakat farketmek

beyin toplayıcı değil ayıklayıcı bir şey. duyumsadığın her şeyi ayıklayarak sana lazım hissettiklerini düşündürür hissettirir. dolayısıyla bugüne kadar köpek gördüğün zaman duyularını x şekil kullanmaya alıştığına göre ki buna alışmak içgüdüsel ve çevresel/tecrübeye dair bir durumun sonucu, sahneye köpek girdi mi beyin ona göre çalışıp ayıklıyor işte, kork!kaç! gibisinden- mesela (sorunun o ise; ben selam ver köpeğe falan diye de sinyal alıyorum ehe)

yine aynı şekilde, sahneye (görüşe) giren nefes alıp veren canlıları ayıklamaya çok alışık olduğumuzdan dolayı sanırım köpeği farketmemek epey zor olcaktır.

öte yandan kuş uçup durur, sokaktan geçerken kuş yoktu ama senin için. misal.
Mesaj tarihi:
Zor olacaktir zaten ama orada olmadığına inanmaktan bahsediyorum gercekten. O durumda ne olur? Tersini düşününce; mesela şizofrenler, birisinin oldugunu sandıklarından sesler ve Görüntüler görüyorlar. Tersi bir durumda olmadığına inanırsan, gördüklerin ve duydukların da yok olur mu? Daha dogrusu hic görmeyip, duymaz mısın spesifik objeyi.
Mesaj tarihi:
beynin sağ lobundaki bir bölgeyi elektromanyetik dalgalara maruz bırakınca, olmayan bir şey varmış gibi hissedilebiliyormuş (bkz: sarı kask/Tanrı kaskı deneyi).
dolayısıyla tersi de mümkündür bence.
Mesaj tarihi:
barbu said:

Metrobuste uyurlarken aklıma geldi. Direk ornek ile girişiyorum. Mesela bir köpek var. Görüyor ve duyuyoruz. Bir sekilde o Köpeğin orada olmadığına inanirsak( ister Hipnoz ister baska sekilde) acaba onu görme ve duyma olayı da yok olur mu?

bu olayın bir benzerini david icke anlatır. bir hipnoz gösterisi sırasında adamın birini hipnoz altına almış hipnozcu, adamın karşısına bir kızı getirmiş ve kızın orada olmadığını telkin etmiş hipnoz edilen kişiye, daha sonrasında ise kızın arkasına bir saat tutup saati görüp göremediğini sormuş ve adam saati görmüş, yani hipnoz edilen kişiyle saatin arasında kız duruyor ama hipnoz edilen adam karşısındaki kızı görmeyip kızın ardındaki saati görüyor. bunu sağda solda alıntılarlar internette ama bu durumun ne bir şahidi ne de bu olayla ilgili güvenilir bir kaynak bulunabilir. yalan, fasa fiso. görme ve duyma olayı yok olmaz.
Mesaj tarihi:
beyinde oluşan baloncuk mu diyolar neyse ondan ötürü algılar kapanabiliyor seçicilik azalıyor/kayboluyor ve var olan şeyi bir süre sonra hissetmemeye başlıyorsun. demekki bir şekilde oluyor ancak o zararsız şekli bulmak lazum yamulmamak adına.
  • Yeni Oluştur...