di Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Selam, Super deneyimsiz oldugum bir konu fakat ugrasasim edesim var. Ozellikle pili 10dk'da bitmeyecek, saglam yuksekliklere cikip cekim yapmama imkan saglayacak cihazlarla hasir nesir olmak istiyorum. Var midir pati'de ilgilenen, bilgi sahibi olan beni yonlendirecek kimse? Bu arada ilk gozume carpanlardan biri DJI Phantom 2 oldu fiyat/performans acisindan ama yine de £600-£700 gibi bir fiyati var. Onun yerine 3D printer alip kendim girissem mi diye dusunmedim degil. Biraz daha pahaliya gelir ama elimde bir de 3D printer olur sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 3d printer ile çok istediğin dizaynı yapabilmekten başka bi avantajın olmaz. mekanik dizayn olarak hoş şeyler yapsan da sağlamlık-hafiflik konusunda pla/abs ile çok başarılı olamazsın. tek avantajı kırıldığında hemen yenisini yapabilmek olur. zaten propeller'ları yine hazır alman gerekecek. sadece kasayı print edebilceksin. hazır almak istersen ve hem çok yükseğe çıkabiliyim, güzel çekim yapabiliyim (ki burada payload gerekiyor kamera bağlantısı/motorları/kamera vs dediğinde) hem de pili uzun gitsin diyorsan güzel bi para vermen gerekir. hobi olarak yapcaksan ardrone al, gayet mutlu eder başlangıçta. hatta yurt dışından getirtebiliyorsan öyle yap, sonra tr'de aldığın fiyata satarsın direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 UK'deyim abi, UK'den alicam alirsam da AR Drone cok tirt geldi gerek pil omru gerekse menzil acisindan. Gidip de £350 verilecek bi alet degil gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Bazı bölgelerdeki (özellikle US) prosedürlerden dolayı range kısıtlı olacak commercial bir şey alırsan. Ama arDrone wifi ile çalıştığı için wifi range'in kadar kullanabiliyorsun (range uzatıcılarla arttırmak mümkün, istanbulda boğazı geçirmişlerdi örneğin). bazı modifiye imkanları da var ama denemedim hiç, önceden programlayıp kontrol ihtiyacı kalmadan pili yettiği kadar uçurmak ya da 3g üzerinden kontrol gibi şeyler yapanlar var. pil durumu sıkıntılı gerçekten, ilk çıkan modelindeki pil 12-15dk arası gidiyordu. şimdi daha efficient bi pil çıkardılar ama kullanmadım onu. ardrone'un avantajı stabil çalışan bi ürün diğerlerine göre, bi de ağzı yüzü kayarsa yedek parçasını bulup değiştirmen/düzeltmen kolay.. kendin yapıcaksan da sürüyle forum var bu konuda projelerin paylaşıldığı, google'dan bulursun muhtemelen (yoksa benim eski favorilerden bakıyım). oraları biraz dolaş, baya bi fikrin olur aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Dronelarda model uçak/helikopterler gibi kolay kırılıyorlar. Parçalarına kolay ulaşabileceğin aşırı pahalı olmayan bir şey al. Birde özel hayatın gizliliği hedesine bir şey demesinler orda :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 ben bitirme projemi ar-drone ile yapmıştım. kamerası baya vasat 1-2 mp mı ne idi. wi-fi si var ancak radio controller ile 1 km ye kadar çıkabiliyormuş mesafesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 http://31.media.tumblr.com/d834874b5487dbef30c46e885749442b/tumblr_ne8ae5fM251rlo1q2o1_1280.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Borastus said: ben bitirme projemi ar-drone ile yapmıştım. kamerası baya vasat 1-2 mp mı ne idi. wi-fi si var ancak radio controller ile 1 km ye kadar çıkabiliyormuş mesafesi. 2 kamerası var son versiyonun, öndeki kamera 720p video çekebiliyor. alttaki baya kötü ama object tracking için kullanılıyor yine de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 aklıma bu geldi direk :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silhoued Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 custom yapabilirsin her parçası satılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 custom işine ben de girecem en azından parçaları alsam bile yazılımını kendim yapıcam sapık gibi image processing'te eklerim hem mis... arm9 bi cpu çaksam içine uçar alet bence sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 wifi kullanmamak en mantıklısı, (dijital yani) sinyali analog + FPV kullanabilirsin en mantıklısı bu oluyor 3km falan standart. bağlantı kesintileri vs de olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Kasım 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=vKht76-zRBI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar