Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Böyle bir şehirde nasıl yaşıyorsunuz?

Anhora

Öne çıkan mesajlar

Ufak bir kamera koyarsın delil sunarsın, bir zahmet de öldürecek biçimde ateş etmezsin. Gerçi şu da var

http://www.radikal.com.tr/turkiye/yargitaydan_cok_tartisilacak_mesru_mudafaa_karari-1191161

Namluyu görünce kaçıyor %95'i, onu geçtim, duruma göre suratına bakıp kaçabiliyorlar. (yaşadım bizzat)

Nefs-i müdafaa...
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de bu şehirde yaşıyorum çünkü ailem dahil ben buralıyım. Gidecek başka bir yerim yok. "Memleket" burası.

Vizyon her yerde benzer olsa her yer Kadıköy ayarında olabilir, denize kıyısı olan ilçelerde sahil güzelleştirilebilir. Düzgün planlamayla insanlar şehri sever, içinde boğulmaz.

Ama rant böyle bir şey, kısa vadede voli vurulacaksa benden sonrası tufan kafası bu hale getiriyor.

Yapsana adamın memleketini güzelce, burada sürünmek zorunda kalmasın.

Boğazın üstüne köprü yapa yapa şehrin içine edildi. İstanbul'dan başka yer yokmuş gibi hep buraya abanıldı.

Sonuç bu.

Sonra Mino neden müteahhitlerden nefret ediyor... Kim getirdi bu hale?

Yaşadığım yere de sulandılar da pışpışlandılar, yapmadıkları pislik kalmadı ama yılmadık. Komşular da anca uyandı.

Düzenli planlama için önce rantiye zihniyetinin kazınması lazım, her yerden...
Sosyal ağlarda paylaş

KidLazer said:

@Rewendor

aynen. abim düğününü Portaxe'te yaptı. +60k tl para ödediler. her halukarda çok daha ucuz

Benim çok yakın bir arkadaşımının düğününde 3-4 sene önce artık düğün mekanını ne kadar anlaştılar bilmiyorum ama gece sonunda adamlar zamanın parasıyla 2500 TL bahşiş istemişti. Haliyle hadi len denildi adamlara, boş yere gerginlik çıktı.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Benim çok yakın bir arkadaşımının düğününde 3-4 sene önce artık düğün mekanını ne kadar anlaştılar bilmiyorum ama gece sonunda adamlar zamanın parasıyla 2500 TL bahşiş istemişti. Haliyle hadi len denildi adamlara, boş yere gerginlik çıktı.

o mekan sahiplerinin yumusakligi..genelde yemekli dugunlerde filan ayni anda birsuru insana servis yapilmasi gerekir..mekan sahipleri de genelde garson calistirmaz.sahip sadece mekan icin para alir bazisi sandalye vs i siz getireceksiniz hesabi sadece bos salonu kiralar.

garsonu da buluruz der ama parasini odemez.garsonlar da zaten asgari ucretle baska yerde calisan ek is icin gelenlerdir.salon sahibi genelde size bunlari soylemedigi icin yani sadece masa sandalyeye bilmem kac milyar odediginizi hersey dahil zannedersiniz cikista ardene cikar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mino said:

Ufak bir kamera koyarsın delil sunarsın, bir zahmet de öldürecek biçimde ateş etmezsin. Gerçi şu da var

http://www.radikal.com.tr/turkiye/yargitaydan_cok_tartisilacak_mesru_mudafaa_karari-1191161

Namluyu görünce kaçıyor %95'i, onu geçtim, duruma göre suratına bakıp kaçabiliyorlar. (yaşadım bizzat)

Nefs-i müdafaa...

Bireysel silahlanma olsun diyenler sunu 5-6 kez sesli okusun..Turkiye gibi insanlarin mutsuz ve ego sorunlu oldugu bir yerde bireysel silahlanmayi kolaylastirirsaniz tinerciler korkulacak son kisiler olur ortalik kurtlar vadisine doner.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

KidLazer said:

@Rewendor

aynen. abim düğününü Portaxe'te yaptı. +60k tl para ödediler. her halukarda çok daha ucuz

bizimkiler önceden anlaştıkları için sıkıntı olmadı. bir de mekan bir sosyete yeri amk çok sik sok masraflar oldu ama işte düğün bu bi kere oluyo diye kıydılar paraya
Sosyal ağlarda paylaş

KidLazer said:

Rewendor said:

KidLazer said:

@Rewendor

bizimkiler önceden anlaştıkları için sıkıntı olmadı. bir de mekan bir sosyete yeri amk çok sik sok masraflar oldu ama işte düğün bu bi kere oluyo diye kıydılar paraya

dana22 said:

Rewendor said:

o mekan sahiplerinin yumusakligi..genelde yemekli dugunlerde filan ayni anda birsuru insana servis yapilmasi gerekir..mekan sahipleri de genelde garson calistirmaz.sahip sadece mekan icin para alir bazisi sandalye vs i siz getireceksiniz hesabi sadece bos salonu kiralar.

garsonu da buluruz der ama parasini odemez.garsonlar da zaten asgari ucretle baska yerde calisan ek is icin gelenlerdir.salon sahibi genelde size bunlari soylemedigi icin yani sadece masa sandalyeye bilmem kac milyar odediginizi hersey dahil zannedersiniz cikista ardene cikar.

Yok yok her şey anlaşıldı, anlaşılan fiyat da ödendi, bu ekstra parayı "bahşiş" olarak istedi adamlar, herhangi bir şeyin ücreti değil yani. Garsonu mekanı sandalyesi cartı curtu hepsi ödendi, bu sadece "bahşiş".
Sosyal ağlarda paylaş

XLegolas said:

Mino said:

Nefs-i müdafaa...

Bireysel silahlanma olsun diyenler sunu 5-6 kez sesli okusun..Turkiye gibi insanlarin mutsuz ve ego sorunlu oldugu bir yerde bireysel silahlanmayi kolaylastirirsaniz tinerciler korkulacak son kisiler olur ortalik kurtlar vadisine doner.

Adam gibi denetlersin ona göre verirsin ruhsatları, kaçak alan alıyor zaten önemli olan sıradan vatandaşın bu tip herifler yüzünden mağdur edilmemesi.

O zaman görürüz bu yağmacıları...
Sosyal ağlarda paylaş

Hic mantikli bir hareket degil. Kacak ruhsati denetleyebiliyorsan kacak silahi da denetle bir zahmet. Zaten mesele bireysel silahlanmaysa guvenlik falan yalan hersey silah sirketlerinin cikari icin. Bu senenin basi degil miydi silah yasi dussun silah sayisi arttirilsin diye yasa tasarisi geldi? Direk amerika silah sirketi kafasi "barisin devami icin silahlanma sart". Kicim afedersin senin sominende para yakman icin silahlanma sart.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaldi ki bu durumda bir taksi soforunu silah almasini engelleyen bir durum yok keza tehlikeli bir is yapiyor. adam da ceza almadigina gore ruhsatli. E ruhsatli oldu da ne oldu kafasi atinca cekiyo tabancayi? Bireysel silahlanmanin tek amaci nefsi mudafa olabilir ama su konuda bile goruyoruz arabana zarar veren tipim bacagina sik diyenlerden Turkiye de bu isin olmayacagini. Sizin gibi egitimli kesim bunu diyorsa egitimsiz adam trafikte kafasi atinca, takimi maci kaybedip de biri lafnatinca, karisi onu kizdirinca cekip vurur gayet. Bunu makul bir sekilde denetlemenin hic bir yolu yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

KidLazer said:

ginaly said:

ben düğün yapacak olsam hayatta türkiyede bu zahmete girmem.
bir gün oturup hesapladık,
istanbulda 200 kişilik yemekli düğün bütçesi ile romada falan konsoloslukta 70 kişilik düğün yapabiliyorsun.

almanyadayım. burada mitfahr diye bi sistem var bi keresinde bi çifte denk geldim. çok cana yakındılar anlattılar. yeni evlenmişler düğüne 50 kişi davet etmişler. tüm masraflar dahil (resmi nikah + kokteyl + vs..) 2500 euro ödemişler. ayrıca düğün tarihi bir kalede olmuş hakkaten resimleri gördüm bildiğin kale. günlük kirası 70 euro. kafayı yersin.

mis.
lanet olsun delta sandalyelere, 7 katlı düğün pastalarına ve elektro saza.

eger almanlarin kendine has gelenekleri yoksa o is o kadar basit degil.

kiz arkadasimin ablasi evlendi bu yaz. ayni sekilde sehir disinda kale/otel tutuluyor. saat 2 gibi kilise seromonisi yapiliyor. ordan herkes arabalariyla otele geliyor dag basinda. once bi resepsiyon oluyor, sonra yemek yeniyor hep birlikte. yemekten sonra da mahallenin genclerine oyun havasi caliniyor gece sabaha kadar.

dugune gelen herkes otelde kaliyor ve kendi parasini veriyor. bazi mezarcilar otel pahali diye gidip b&b'de kaliyor. ben bridesmaid'in erkek ark i olmama ragmen 120 euro vermistim odaya. sabah kahvalti dahil tabi.

ayrica herkes zarf icinde 100-200 euro para veriyor evlenen cifte.

gelelim 70 euroluk kisma. dugun masrafi tamamen kiz tarafina ait. 150-200 kisinin yemegi + otel parasi + ickileri ya bring your own wine hesabi kendin getiriyorsun ya da otelin saraplarini iciyorsun. ona da bi 500 euro de.

son olarak kiz tarafi yine erkek tarafinin yakin cevresinin otel odalarini falan da oduyor. bunun priest'e bahsisi falan var nikahi kilan

sen mezarci hippilere denk gelmissin bence 2500 euro ya

4 Weddings and a funeral falan izlediyseniz bilirsiniz iste
Sosyal ağlarda paylaş

kız rus buraya eğitim için gelip tanışmışlar o yüzden herşeyin kız kitlendiğini pek sanmıyorum. çocuğun da iş durumu öyle sağlam gelir getirecek birşey değildi kendi aramızda hesaplı bişe yaptık demişti. hatta kız istemiş kalede evlenmeyi çocuk pahalıdır diye yan çizmiş. onlar da şok olmuş 70euroyu duyunca. ha tabi bu kendin öte kısmını bilmiyorum alman hesabı bu doğrudur.
Sosyal ağlarda paylaş

XLegolas said:

Kaldi ki bu durumda bir taksi soforunu silah almasini engelleyen bir durum yok keza tehlikeli bir is yapiyor. adam da ceza almadigina gore ruhsatli. E ruhsatli oldu da ne oldu kafasi atinca cekiyo tabancayi? Bireysel silahlanmanin tek amaci nefsi mudafa olabilir ama su konuda bile goruyoruz arabana zarar veren tipim bacagina sik diyenlerden Turkiye de bu isin olmayacagini. Sizin gibi egitimli kesim bunu diyorsa egitimsiz adam trafikte kafasi atinca, takimi maci kaybedip de biri lafnatinca, karisi onu kizdirinca cekip vurur gayet. Bunu makul bir sekilde denetlemenin hic bir yolu yok.

Çakma hümanistlikle hatun kaldırmak bitmedi mi yaa. Adam elinde taşla yolda sürüşe hazır bekleyen arabanın camını indirecek. Atarım bak diyecek, para isteyecek. Eee ne zaman güç kullanılacak o zaman pantolonu indirip donu sıyırdıktan sonra mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

russa ortodoks larin daha mutevazi falan olabilir.

ayrica tabi ki cifte bagli sonucta masrafin boyutu. ben de ayni aileye girmeyi planliyorum ama daha ufak capli bi dugun yapariz diye dusunuyoruz.

ayrica masrafi ortak paylasacagiz aile karsi gelse bile. agir katolikler gerci bakalim nolcak askjfha
Sosyal ağlarda paylaş

XLegolas said:

sen arabanin icindeyken cama tasla vuran adam sana saldiran adam oluyor. lutfen cam kirilmasin da adam bir sonraki asama olan tasi kafana gecirme leveline gelmesin diye dua edersin elinin altinda seni koruyacak bisey yoksa
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...