Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 ben ilk başta zaten neden diye sormuştum , ne gerek var yetmiyor mu ? bende öküz gibi cpu var 2 yıllık gerçi 3,2 3930k 12 thread mi ne şimdi baktırtmayın bana ilk aldığımda 4-4,5 bi baktım oo iyi dedim ilk aldığım günden beri hala stok çalışıyor yetmiyor mu ? fazla bile geliyor hadi benmki high end in yandan yemişi sayılır da adamda da i7 var yetiyorsa zaten kurcalamasın ha kurcalıycaksa zevkse bu maksat alsın eski celeron falan bulsun 20-30 tl ye öyle başlasın kurcalasın yavaştan tecrübe kazansın hem de para kaybetmesin ben karşıyım günlük oc li kullanıma en başından beri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 stormeagle said: Noctua ile stok hızda bu mevsimde nasıl 60C görüyor onu konuşmayın bunu konuşun. Bi temizlik ve macunlama vakti gelmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 60 normal bi derece ya load da zaten max ı 68-70 gibi olması lazım stok fanlar genelde max da bile soğutmaz hatta baya kötü soğuturlar o yüzden envai çeşit fan cooler pazarı oluştu birde cooler montajı öyle kolay da değildir zannedildiği gibi 1 vida az eksik sıkarsın macun olmamıştır yada fazla gelmiştir ( mercimek tanesi yeter denilir ama diş macunu gibi sıkarsan olmaz misal ) falan stress testine soksan o cpu yu 100 derece görür sonra rahat kapatır kendini hha şunu da es geçmeyeyim hiç bir oyun stress testi değildir olamaz 15dk al bakalım stress e o dereceler nasıl artıyor görürsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 oc'u yapmadım ya 60'a yüksek deyince arkadaşlar kurulumu düzgün yaptım diye düşünüyorum baya video eşliğinde yaptım ama hiç yapmadığım bir şeydi yanlış yapmış olabilirim. macunda sorun olduğunu sanmıyorum pea tekniği dedikleri şekilde yaptım belki çok yeni diyedir. birkaç gün gözlemliycem bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 önceki haline göre ısınma çok daha düşük, yani ayağımla hissediyorum kasanın orada duruyor. ama yine de tertemiz olmuş, yeni macunlanmış, uçak motoru takılmış cpu'dan daha fazlasını bekliyodum. sorun belki cpu veya cpu cooler bazlı olmayabilir. kasa çok sıkıştı, için inanılmaz sıkışık. airflow gg olmuş olabilir diye düşünüyorum. bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 idle da kaç derece ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 dur karşılaştıralım bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 30-33 gibiydi 30 dk'dır 2 tane wow çalıştırıyorum full ayarlarda şu an 60 sabit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 wow la olmaz o iş https://www.jam-software.de/customers/downloadTrialProcess.php şunu indir 5 dk çalıştır 5 dk sonunda ss al sıcaklığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Oyunda 60 bence fazla. Bunu hem sogutcu kalitesi ve stokhizi ile soyluyorum. Yazın oda sicakligi 35i gordugumu o islemci 65-68 olur. E birde oc lersen 73-75leri zorlar. Çanlar çalmaya baslar. Genelde 60c sınır sayilabilecek bi deger. Tabi 65-68 civarida bir sey olmaz ama şu mevsimde noctua ile 60 fazla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 bak mesela bu bnm boşta http://i.imgur.com/PoaBrRz.jpg bu da full load 5 dk sonrası http://i.imgur.com/qKFBJ4g.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 bingildak said: 30-33 gibiydi 30 dk'dır 2 tane wow çalıştırıyorum full ayarlarda şu an 60 sabit boşver bu overrated/retard adamları boş konuşuyorlar 3.40 yeter demişsin Bana Ram markasını ve tam modelini verirmisin sadece biosta 2 ayar değiştirerek 3.40 yaparız ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 ha ben ses yapmasın diye fanlara ayar çektim min voltajda çalışıyorlar abartınca odadan uçak havalanıyormuş hissi uyandırdığı için kökleyemiyorum fanları bnm cooler çok ses yapıyor :( 200 cfm fanlarım var onları bağlasam herhalde cidden uçarım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 2 said: bingildak said: 30-33 gibiydi 30 dk'dır 2 tane wow çalıştırıyorum full ayarlarda şu an 60 sabit boşver bu overrated/retard adamları boş konuşuyorlar 3.40 yeter demişsin Bana Ram markasını ve tam modelini verirmisin sadece biosta 2 ayar değiştirerek 3.40 yaparız ;) kontrolsüz güç güç değildir çekirge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2014 zaten yukarda ayarı verdik yaparsa 3,4 olur no prob Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 bingildak said: teşekkür ettim şimdiden Ayni islemciyi 2010'dan beri 4GHz'de kullaniyorum. Arada 4.2'ye cikarip kullandim ama 4GHz cok daha stabil ve yeterli. Anakartim Asus Sabertooth x58. Su anda CPU sogutucu Corsair H100i var, daha once Thermalright Silver Arrow vardi, sicaklik degerlerim biraz daha iyi idi ancak alet essek olusu gibiydi resmen. Neyse arastirma yaptin mi bilmiyorum, bu islemci icin dunya guide var nette. Her CPU ayni OC potansiyelini gostermiyor malesef. Benimkinde 4GHz icin 1.3v gerekirken seninki 1.25v ile calisabilir. Su guzel bir guide adim adim anlatiyor herseyi http://www.overclock.net/t/538439/guide-to-overclocking-the-core-i7-920-or-930-to-4-0ghz Kendi biosumunda SSini ceker koyarim. 21x191 carpanla 1.30v stabil calisiyor benimki. Once CPU stabilitesini sagla, sonra ramlerle oynarsin. Stabilite icin Prime95 ve LinX test programlari var. Bunlarda en az 6 saat teste birak islemciyi. Bende simdiki sogutucu ile 70 dereceyi gecmiyor. Silverarrowla 65i gecmezdi. Oyunlarda zaten bu dereceleri gormuyoruz; 50-55 max. Takildigin yerlerde yardimci olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 ben galiba bir şeyi beceremedim stress teste soktum sadece cpu'u, 3. dk'da 70-71 gördü, en son 73 u yakınca kapattım. garip olan testi kapatınca 20 celcius anlık düştü. sıcaklık 1 sn de nasıl 20 derece düşer ya. macunu mu sıçtım acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 http://i.imgur.com/YUWt5Xb.jpg oc yapalım dedik alet ocsiz yandı asdasdasd neyini monte ederken hata yapmış olabilir ki ya? macun mu kötü sürdüm acaba? macun bu kadar fark yapar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 eh dedik wow la olmaz diye baştan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 macun dediğin max 2-3 derece tabii düzgün sürersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 cooler tam oturmamış olabilir sök bidaha baştan tak kaç fan bağlı cooler a ? rpm leri neler ? mobo rpm leri düşük tutuyo olabilir yada süper über imba oc ci editör var bize prime verme ona ram markası ver halleder o anladın sen 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 bu arada nessa gelsin /summon nessa ben 10 yıldır oc yapmıyorum vanilla oc ciyim ben :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 bingildak said: ben galiba bir şeyi beceremedim stress teste soktum sadece cpu'u, 3. dk'da 70-71 gördü, en son 73 u yakınca kapattım. garip olan testi kapatınca 20 celcius anlık düştü. sıcaklık 1 sn de nasıl 20 derece düşer ya. macunu mu sıçtım acaba extra macunmu kullandın ? Eğer kullandıysan eskisini silmen gerek tamamen ... macun kalite farkı max 3 derece farkettirir Ama macunun düzgün sürülmemiş ve anakarta fanın düzgün oturtulmaması 40 derece bile farkettirebilir. ayrıca 70 dereceye kadar sorunsuz kullanırsın 4 yıl sonrasına garanti veremem 80-90 lara cikarsa 2 yıl dayanır işlemci. ama standartta 4ghz de 65 civarı alabilirsin hadi bilemedin 70 beni sallamayacaksan rami söylemiyeceksen zaten arkadaş yardım etsin sana çok bilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 editör ramlerimizi kapıştıralım mı bende 32gb var bak yukarda yazıyor ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 abi core sıcaklığına bakmayacaksın yalnız o her zaman cpu temp diye geçen şeyden daha yüksek olur. everest ve türevi şeyler açan herkes bu hataya düşüyor asjdhadc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar