Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pipimi seviyorum doktorlar

vaperon

Öne çıkan mesajlar

Birde glans penis (baş kısmı) sünnet olanlarda zamanla hassasiyetini yitiriyor, renk olarak da koyulaşıyor yani sünnet derisi ile korunmuş bir diğer penise göre. O derinin bir işlevi varki orada.

En saçma bulduğum argümanalrda, cinsel hastalıklardan koruduğu (yani tamamen değilde işte ufak bir yüzde var) daha az aids e yakalanıyorlamış vs. Sen adama prezervatif kullanma eğitimi verme, tek eşliliği öne çıkarma, sorunu sünnet ile çözdüğünü san (yersen) ki sünnet oldum dalayım herkese de diyemiyoruz, yine prezervatif şart ki o bile kesin bir koruam sağlamıyor.

Aids i geçtim zilyon tane cinsel hastalık var, frengi, belsoğuluğukluğu, herpes bilmem ne bu hastalıkların buluaşmaı için illa penetrsayonada gerek yok, temas ile bile bulaşabiliyor bunlar. Human papillium virüs denen ve kadınalrda rahim ağzı kanserine ve erkeklerde pensi kasnerine neden olan nane bile temas ile geçebiliyor,bırakın, penetrasyonu, condomu.

Kuyuya atılan taş durumu burada da geçerli, sakatlandığımla kaldım :P.
Sosyal ağlarda paylaş

1 sunnet islamiyete ozgu bir rituel degildir.yahudilikte .antik misir da vardir.mayalarda -direkt kesmek yada kralin cinsel organindan kan akitmasi seklinde...muhtemelen sumerlerde de mevcuttur.

2 kuvvetle muhtemel kurban ayini yada tanrilara bereket vs sunulan adak kultunden cikmis birseydir.

3 afrikadaki hristiyan kabilelerde dahi hali hazirda -mevcuttur

4 kuran da yoktur.ama sunnet sunnettir.

5 hemen hicbir genital hastaliktan korumaz..sadece glans la prepicium arasinda mikrop uremesine uygun bir ortam olusabilir ..ekstrasi odur. yani uhuden deri iltihaplarini belki iceri girebilecek sistit etkenlerini onler sunnet olmak..

6 aids i onler nereden cikti peki..

Dünya Sağlık Örgütü tarafından tespit edilip onaylanmış olan bir araştırma bulunmaktadır: Afrika'da yapılan araştırmada sünnetli erkeklerin sünnetsizlere göre %38-66 arası daha az HIV (AIDS virüsü) kaptığı tespit edilmiştir. Bu tespitin ardından Dünya Sağlık Örgütü sünnetin özellikle HIV geçişinin yoğun olduğu bölgelerde bir önlem aracı olarak uygulanması önerisini ileri sürmüştür. Fakat Dünya Sağlık Örgütü, aynı raporunda sünnetin HIV'i önlemede sadece kısmi bir etkisi olduğunu, dolayısıyla diğer mücadele yöntemlerinin önüne asla geçemeyeceğini de belirtmektedir.

bir de erkeklerde penis kanserini onler diye bir calismada bulunmus ama bu iki calisma da da ayni sonuclara bir daha ulasilamamis.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Ya en güzeli 18de falan kessinler gence sorup, veya askerde falan. Çocuk daha yürümeden kesiyorlar veya ilkokula gitmeden, ulan belki ateist olacak ilerde veya yabancı ülkede yaşayacak hep, mecbur mu Türk kezbanı almaya ak

bebeyim sünnetin dini bir referansı yok. ancak zorlarsak İbrahim Peygamber dönemine gideriz onda da net bi kaynak yok
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

"Tatar Ramazan" said:

Ya en güzeli 18de falan kessinler gence sorup, veya askerde falan. Çocuk daha yürümeden kesiyorlar veya ilkokula gitmeden, ulan belki ateist olacak ilerde veya yabancı ülkede yaşayacak hep, mecbur mu Türk kezbanı almaya ak

bebeyim sünnetin dini bir referansı yok. ancak zorlarsak İbrahim Peygamber dönemine gideriz onda da net bi kaynak yok

çinliler boy farkı kapansın diye değiştirmediyse tevratta var

mekke de sünnetçilik yapanlara dair tarihi bir bilgi yok diyorlar
araplara koymaz zaten

yalnız millet de piskopat değil kessin bir yerlere dayanıyordur illa ki
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

6 aids i onler nereden cikti peki..

Bu sünnet taraftarlarının iddiası işte bulaşma ihitmalini düşürüyormuş diye. Sağda solda denk geliyor bazen, afrikada çok yaygın ya aids işte ordaki gençleri sünnete teşvik ediyorlarmış vs. ve işe yarıyormuş iddialarına göre, gerçi konu hakkında bilimsle bir veriye dnek gelmedim.

Ama hadi diyelim doğru bu iddiaları, ne kadar düşürüyor riski ? % 50 bile desek kim sünnet oldum aha artık bana birşey olmaz der ki ? Alınacak bir risk değil ki ? Hani bu argümanalrıda saçma. Şüpheli bir ilişkiyi girecekseniz muhakkak condom takmak lazım.

Ayrıca condom sadece aids den korunmak için güvenli bir yöntem ama yinede %100 korunma sağlamıyor, ilişki sırasında yırtık vs oluşabilir farkında olmayabilrisniz. Ama doktorların genel kanaati condom kullandıysan ve yırtık olmadığından eminsen hiv testi olmana gerek yok yönünde, yani partnerinden şüpheleniyorsan.

Yoksa bırakın sünneti, condom bile frengi, bel soğukluğu, herpes, human papillium virüs bulaşmasında koruma sağlamıyor. Temas ile de bulaşan hastalıklar bunlar veya diğer vücut salgıları ile.

Penis kanseri dediğin olaya sebep olab virüs human papillium virüsü kadınlarda aynı virüs rahim ağzı kanserine neden oluyor. Bu nane bile temas ile bulaşabiliyor. Condom bile bunu önleyemez iken sünnetin önleyici etkiisnden bahsetmek zaten saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...