Mal Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 ortaokuldaki kompozisyon derslerimizin amacı bizlere verilen belli bir konu çevresinde belirli kurallara uyarak kendi görüşlerimizi içeren metinler oluşturmammızı sağlamaktır. bu derste genelde bir atasözü veya deyim tahtaya yazılır sonra bu atasözü veya deyim hakkında bir ders saati boyunca yaklaşık bir sayfa kadar tutacak bir yazı yazılırdı. alacağımız notu yazdığımız yazının bütünlüğü ve kompozisyon kurallarına uyumu kadar dilbilgisi kuralları da etkilerdi. verilen atasözü veya deyimin zorluğu yazılacak kompozisyonun zorluğunu belirleyen en önemli etkendi. hiç unutmam bir müsibet bin nasihatten yeğdir atasözünün verildiği derste yeğ kelimesinin anlamını bilmeyen bütün bir sınıf ders boyunca salak salak birbirine bakmış ıkınıp sıkılmıştı. işin ikinci sıkıcı kısmı ise yazılı olmayan ancak belkide kompozisyon kurallarının en önemlisi olan yapmacık bir dil kullanma zorunluluğuydu. yazdığım kompozisyonları sonradan okuduğumda kullanmak zorunda bırakıldığım bu yapmacık dil hep rahatsızlık vermiş tiskinmeme neden olmuştur. üstelik öğrencinin verilen konu hakkındaki fikirlerimin öğretmen tarafından bilinmesini istemiyor olabileceğide ayrı bir rahatsızlık konusu oluşturabilir. sonuç olarak ortaokuldaki kompozisyon dersleri bir çok açıdan öğrenci tarafından olumsuz karşılanan, haklı olarak rahatsız edici bir derstir. öğrencilerin daha samimi olabilecekleri ve özel fikirlerini açıklama zorurunluluğu bırakmayan başka yöntemler bulunmalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bunneh Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 edit: üzdü forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 ben lisede şirinlerle ilgili bi kompozisyon yazmıştım lan sonra hoca tahtaya çıkarmıştı okutmuştu sesli gülmüştük bütün sınıf dsfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 biraz önce bir başlıkta aniden gelen kompozisyon diliyle yazma isteği bana bunları hatırlatmış, içimdeki kompozisyon diliyle konuşan hıyarı ortaya çıkmasına neden olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 entry mı yazıyosunuz napıyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 harbi bak yukardaki postumda ekşideki hıyar galiba sdfasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 giriş: bu paragrafda konuya ilişikin genel hatları anlatacaksın gelişme: detya gireceksin mimkin ise örneklerle olayı açıklaycaksın sonuç: ben bu kompozisyou niye yazdım, hayatın anlamı nedir onları kısaca özetleyeceksin abv Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 türkçeye dair anlayamadım tek şey şu şiirdi said: Artık demir almak günü gelmişse zamandan, Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan. Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol. ölümü anlatıyormuş müneccim gibi şair ne dediğini anlayacakmışız ulan şehir hatları vapurundan bahsediyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 abi kompozisyondaki en zor şey başlık bulmaktır ya. herkes kağıdını verir, sen hala başlık bulamamışsındır. tepende dikilen arkadaşların bunu koy lan işte, şunu yaz lan tarzı şeyler söylerler falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 kompozisyon yarışmasında birinci olmustun ilkokulda ama kompozisyonu yazalı 2 ay falan geçmiş, ben ne yazdığımı bile unutmuşum, bigün törende ismim okundu, noluyo lan demeden müdürle öpüşürken buldum kendimi, hediye olarak da imla klavuzu verdi gavat. bi de imzalamış içini, başarılar xoxo diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Kompozisyon diyince, Önyargıyla ilgili kompozisyon yazmamış istenmişti bir sınavda. Ben de örnek olarak frp oynayan gençlere satanist damgası yapıştırılmasını vermiştim. Hoca satanistim diye hakkımda disiplin soruşturması başlattıydı. Hemen ailemi aramışlar annem lolwut çekmiş; sonra felsefe hocası, psikoloji hocası ve müdür yardımcısıyla tek tek görüştürdüler beni. Hepsi salak salak satanistler neden siyah giyiyor falan gibi sorular sordular falan. Bir süre sonra üretebildikleri tüm argümanları çürüttüm 15 yaşında bir çocuk olarak da kafam rahat etti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar