Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Valkyria Chronicles

knox

Öne çıkan mesajlar

ingilizce bitirmistim ben konsolda fena degildi dublaji. selvari da iyiydi. bi de pislik vardi sessiz kari adini unuttum prey sighted falan diyodu. her askerin bi karakteri oldugu icin seslendirmeleri anlayinca daha bi guzel oluyor. japonca olunca savasda altyazi yok anlamiyosun ne diyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Edy yi sırf taking the stage lafı için alıyordum ahah. Rosie yide alıyordum 2 si kapışıp duruyordu *Rosie hate* diye fobisi var direk,stat düşüyordu. :p

İngilizcesi çok başarılıydı bence, bir şey kaçırdığıma inanmıyorum. Japoncasınıda oynayıp bir daha yorum yazarım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi japoncası edy'nin filan o kadar iyi ki, ben vc2'yi ingilizce oynadım mecbur jp koymadıkları için, çok aradım yani. japonca duymaya insan birazcık aşina olunca böyle asiller gibi konuşması, o vurgular filan anlaşılıyor. esas o zaman sevilir edy yani. edy jp'de çok sevilince (hatta bu edy detachment charları anket sonucuna göre belirlenmişti bildiğim) ikinci oyunda da kardeşi geldi onun yerine, kendisi de kardeşinin quest'inin odak noktasıydı. :)
http://static.zerochan.net/Anisette.Nelson.full.1802673.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Valkyria Chronicles'ı az önce oynadım. Taze taze.

Diyebilirim ki, oyun iyi, oyun güzel ama çok yavaş, aşırı yavaş ve bariz konsoldan direkt çevirmişler. PC'de acı çektim resmen.

Tamam resmen anime oynuyorsun, hemde ikinci dünya savaşı dönemi animesi ama biraz PC'ye uyarlasalarmış?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam hatırlar mısın, Band of Brothers'ın oyunu vardı gene aynı şekilde küçük bir haritada turn base-real time kırması bir oyundu. PC için yapıldığından herhalde, onda kumanda meselesi daha akıcıydı. Bunda turn geçişleri, karakter animasyonları çok daha duraksayarak.

Oyunun konsoldan port olma meselesi ise daha ana menüden ve save şeklinden belli. Adamlar port ederken pek özen göstermemiş yani.

Bu arada animesi var mı bunun?
Sosyal ağlarda paylaş

oynamadım o oyunu, hatırlamıyorum doğrusu. dediğin duraksama meselesinde kastettiğin turn başlangıcında çıkan yazılar, animasyon filan ise bu türde hep olan birşey, beh şahsen pc için onları çıkarsalar refund isterdim çünkü oyunun kendi sunumu, kendi tarzı. (player turn başlarken gallia milli marşından satırları görünce gözlerim yaşarmıştı pc'de bunları da görebildim diye) "player turn" vs hep gösterilir animasyonlu yazıyla. 'batılı' denebilecek benzer türde örneklerde de yavaş denebilecek benzer öğeler var (hidden movement/alien turn, char switch için ekranın kaykılması vs) en sonuncusu dahil bilumum xcom oyunlarında filan.

ana menü, save şekli filan yedi yıllık oyun zaten, 15$'a launch olan oyunda beklenebilecek en düzgün port. nesi değişmesi lazım onu da anlayamadım gerçi gene. oyun içinden kontroller değişebilseydi keşke, onun haricinde sırıtan birşey yok hani.

özensiz port isterseniz dark souls, ff13 filan var 720p locked, keyboard kontroller tepki vermez vs.

evet anime yapıldı 25 bölüm filan bütün hikayeyi işleyen 2009'da ama opening'inde bile spoiler dolu, oyundan spoiler yemek istemiyorsanız fyi. güzeldi ama tavsiye ederim, ben onu izledikten sonra almıştım oyunu. sonra üçüncü oyun için 2 bölümlük ova da çıkmıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

Hah, tam olarak Cuce'nin dediği gibi interface problemi.

Bu arada oyunun 7 yıllık olduğunu bilmiyordum, 2008 ise evet anlaşılabilir bi durum.

Bu arada üçüncü oyun derken? Şimdi bu kaçıncısı, diğer oyunlar neler?

(Şaka maka 4-5 saattir de oynuyorum mereti, sardı da)
Sosyal ağlarda paylaş

bu ps3'e çıktı 2008'de, vc2 ve vc3 2010 ve 2011'de psp'ye çıktı. vc2 sequel, vc3 side story gibi (savaş esnasında başka bir birliğin başından geçenler) hikaye olarak. onlarda gameplay daha ilerletildi, daha iyi gameplay dengesi, yeni sınıflar, daha çok görev vs ama grafik olarak bunun çok gerisindeler tabii.

vc2 ingilizce çıktı ama iyi satmadı diye vc3'ü çevirmediler, hayranlar oturup kendileri çevirdi 3 yıl boyunca uğraşıp.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...