Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Migrenin hayatımı silkelemesi

Lithran

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bundan 6 sene önce ,sabah kalktığımda yoğun bir ağrıyla uyandım.Beynim kabuguna sığmıyordu sanki.Öne eğilince baskı yapmasından dolayı sinüzit olabilir diye doktora başvurdum.İlk Sinüzit ameliyatımı oldum.Ağrılar geçmeyince 2. burun kemiklerini düzeltme ameliyatı oldum.

Ama ağrılar geçmedi.Artık sırayla nöroloji ve ağrı merkezlerini dolaşmaya başladım.Tek tek sayamıyacağım ama şu an bulunduğum şehirdeki devlet tıp fakultesi ve özel hastanelerin tüm nörolog uzmanlarını gezdim.

Hepsi bazı ilaçlar vererek ağrıyı azaltma işine giriştiler.Bazı zamanlar sinirleri rahatlatsın diye epilepsi ilaçları felan verildi ama olmadı .Ağrı kesici içmiyorum çünkü etki etmiyor.Durum vahim benim açımdan çünkü atak geçirmiyorum devamlı her dakika beynimin içinde bir ağrı var ve sıkca kafama silahı dayayıp podof diye sıkasım gelmiyor değil.Çok sıkıldım bu şekilde devamlı ağrıyla yaşamaktan.Beyin emarları vs tüm rotgenlerde hiç bir şey çıkmıyor.Göz doktoruna gidiyorum bir sıkıntı yok.

En son bir fakultenin nöröbilim dalı profuna gittim iyi parada verdik .Baktı evraklara içtiğim ilaçlara.Bazı kişiler senin gibi ağır geçiriyor hayat standartı en düşük seviyede yaşıyor.Yapacak bir şey yok oğlum çanta gibi taşıyacaksın stres alkol sigara ses ışıkdan uzak durucaksın dedi.Hayatımın tüm kesimide yaptığım iç nedeniyle gece alemi dediğimiz eğlence sektöründe geçiyor .

Şu an acıbademde yine bir nörolog uzamnı tarafından akapunktur tedavisi görüyorum bakalım artık denemedim birşey kalmasın diye çırpınıyorum.Biraz uzun yazdım ama anlıyacağınız ağrı çok yoğun ve artık herşeyden sıkılmış durumdayım.

Çevrenizde yarar görmüş böyle bir illetten müzdarip kişi var yada iyi gelen bir duyum aldıysanız bi paylaşın garibin yüzü gülsün.Hanımda iyice bunaldı artık 8 senedir evliyiz vampir gibi yaşıyoruz evde ışıklar kapalı :(
Sosyal ağlarda paylaş

şşt olm saçma sapan depresif şeylere girip kötü şeyler düşünme, biricik ipnemizsin sen. benim yakın arkadaşım da böyle, çocukluğundan beri migren migren diye ağlayıp duruyor, ilaç milaç pek fayda etmiyor. yatıyor genelde başı çok ağrıyınca. 2-3 ay önce gözlerini çizdirdi baya kör gibiydi şimdi daha iyi sanırım migren durumu herhalde gözleriyle alakalıymış onunki.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi arkadaşım biraz değişik bi yöntem bulmuştu istanbulda.Kafasının arkasından bi damardan pis kan falan akıttılar biraz bilmem ne.Geçti abi çok mutluyum süper falan diyordu, ama bana çok sakat bi yöntem gibi gelmişti o yüzden çok kurcalamadım.

Üzüldüm yazdıklarına da ondan söylüyorum bildiğim duyduğum farklı olarak işe yarayan tek şey bu benim ama dediğim gibi bana çok saçma gelmişti.Fiyatı da 80 lira mı seansı bişeyler demişti.Migrenin yoğunluğuna göre seans oluyormuş falan.
Sosyal ağlarda paylaş

sehir yasami surekli gurultu isik farki abi

kendine soyle bi ara vereceksin daga maga git temiz hava, havada elektrigin dolanmadigi yerde soyle vucudunun enerjisini dengeleyip beyni rahatlatican 1 hafta

icebildiginin 3 kati kadar su ic, dengeli beslen. gerekirse isi birak kalici hasar gormekten iyidir.

*kaynak: annemde var. evet ozellikle alkol asiri etkiliyor tamamen birakman lazim.

agri kesici yerine aspirin deneyebilirsin bir de
Sosyal ağlarda paylaş

Saolun arkadaşlar ,duyduğum tıbbı herşeyi denemeye çalışıyorum.Bir motosikletle gezerken yada balığa gittiğimde huzurluyum .Ama her zamanda dağda bayırda gezemiyoruz haliyle.Temiz hava iyi geliyor açıkcası.Stres ve birşeylerle meşgale olmamak devamlı ağrıya odaklanmama neden oluyor.

Şöyle değişik el becerisi bir hobiye felanmı başlasam diye düşünmüyor değilim gündüzleri, biraz uzak kalırım ağrı odağından .
Sosyal ağlarda paylaş

çok eskilerden bir kız arkadaşımda vardı. dışarda otururken falan gelirdi migreni. garibim ortamı bozmamak için de belli etmezdi. ben de hanzo gibi bi tane vurayım geçer derdim.

bi dönem bende de saçma sapan inanılmaz ağrılar geliyordu. yıllar sonra mr çektirdiğimde gördüm. kendi kendime sinizüt geçirip atlatmışım falan sdfds
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de var migren ama çok ciddi boyutlarda değil. Stres inanılmaz tetikliyor; geçen sene bayağı yoğundum her anlamda ve haftada 5-6 tane ağrı kesici içiyordum sadece gözlerimi açabilmek için.

Eğer burun amilyatı olduysan aspirin (özellikle suda eriyeni) kullanma bu arada. Kanı sulandırıyor ve amilyat sırasında zarar görmüş burundaki kılcalları çatlatıyor. Sonuç olarak her aspirin kanayan bir buruna dönüşüyor (en azından bende durum böyle).

Ağrıyı ilaç harici pek bir şey ortadan kaldırmıyor ama rahatlatmak için bulduğum bir iki yöntem var;

soğuk suyla başımı yıkamak iyi geliyor, ağrı uyuşuyor.
bende migren mide bulantısıyla beraber geldiğinden kusmak iyi geliyor.
zifiri karanlık bir yerde yatmak iyi geliyor.
bir de ciddi anlamda yapacak bir şey kalmadıysa şakaklarıma elimi bastırıyorum; ama bir kaç dakika sonra işe yaramaz hale geliyor.

Bir iş arkadaşımda da bayağı ciddi seyrediyor migren; ona 3 çeşit ilaç verdi doktor, duruma göre kullanıyor. Ama ayda 1-2 kere hastanelik oluyor ne yazık ki; serum almadan geçmiyormuş.

Sik gibi bir hastalık, hele iş gereği gün ışığı hariç ışığa ve strese maruz kalanlar için katlanılmaz bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Eğer burun amilyatı olduysan aspirin (özellikle suda eriyeni) kullanma bu arada. Kanı sulandırıyor ve amilyat sırasında zarar görmüş burundaki kılcalları çatlatıyor. Sonuç olarak her aspirin kanayan bir buruna dönüşüyor (en azından bende durum böyle).

dalayım ben de araya :P
benim de burnumda kemik eğriliği var genelde burnum tıkalı geziyorum, otrivine vb. kullanıyorum arada. ameliyat olmak lazım. ameliyattan sonra ne gibi sıkıntılar oluyor veya olabiliyor acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

once bir kan sayimina baktir..muhtemelen de git bir unite kan ver.hafifleyecegine inaniyorum..sonra doga ile ilgili isen dogaya cikmak sorun olmasin sadece gunes gozlugu kullanmak bile dogada gecirecegin zamani daha konformu hale getirebilir.keza araba kullanirken de yansitici gozlukler kullanmak ise yarayabilir..

ama cok gurultulu sigarali yanar doner ortamlar senin de gorebildigin gibi acaip zararli..

o kafa arkasi kan verme tedavisi yerine duzenli olarak bagis kani ver..herm psikolojin hem de fizyolojin daha kesin rahatlar..
Sosyal ağlarda paylaş

bas agrisi tibbin en bas belasi hastaliklarindan biridir..senin de gozlemledigin gibi sinuzite de bagli olabilir kan basincina da kan sekerine de ..aklina gelebilecek hemen hersey sende bas agrisi yapabilir..

ama migren dersen..kontrolsuz sinir desarji olarak ozetlenebilecek genelde yarim kure bas agrisi olarak tarif edilen genelde hastalarinin onceden gelecegini hissettigini tarifledigi oncesinde goz kararmasi bulanti kusma isik cakmasi gibi cok karakteristik bulgulari olan bir hastaliktir.

tanisinda seni bir odaya alir eeg lerini cekerler ..beyin elektriksel aktivitesinde bozulma varsa a migrendir denir..
Sosyal ağlarda paylaş

tedavisinde anti depresan..anti psikotik..agri kesici.ve anti epileptik ilaclar kullanilmaktadir klasik olarak..dideral gibi damar acici ? olarak tabir edilen ilaclar da denenmektedir..

beyin damarlarindaki kanlanma azligi da strese ve agriya neden olabilmektedir.dideral oralarda ise yarar.

tedavi genelde ilaclarda deneme yanilma ile olur..hasta uyumu doz ilac turu vs deneme ile bulunur..

anti migren ilaclarin duzenli kullanimi atak olusmasini ve siddetini azaltir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...