Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aral Ithalat

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Rerore said:

bir forumlarda aratın insanlar nası savunuyorlar

vatandaşa sorduk

Bright said:

Korsan oyun oynamayi oldukca normal buluyorum.

Cogu zaman oyunlar, ozellikle SP oyunlar, para hakedicek kalitede yapimlar olmuyorlar. Hakediyorlarsa zaten ilaclisini oynadiktan sonra normalini satin alabiliyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

30.000lik arabaya 70 bin verirkende, benzine 1 yerine 3 verirkende bunlari dusunmen lazim.

burada aral savunulmuyor zaten sadece aralin fiyat politikasinin ozunde neler olabilire vurgu yapiliyor.

herkes vergi kaçırsa
devlette vatandaşa keser cezayı

vergi sistemi bozuk o ayrı
Sosyal ağlarda paylaş

örnegin cok sacma.

ülkede 2 liralık benzin vardı da sen 5liralı olanı mı alıyordun ?

ülkede 2 liralık oyun vardı ve yasaldı.
şimdi o oyunu 5 liralık yaptılar size de alın diyorlar. ses cıkarmadan kuzu kuzu aldıkca silkelemeye devam eder onlar da.

PC için FIFA 15i meksika üzerinden aldım 'ORJİNAL' aldım 90tl verdim, ARAL'a gidip 150-170 civarı bişey vermem gerekiyordu
Sosyal ağlarda paylaş

abi demek istedigim ne sizler ne anliyorsunuz.

benzin neden en pahali.. ozunde ne varsa aralin fiyatini etkileyen sebeplerden biride o olabilir diyorum.

araba neden 2 kat pahali avrupadan, ozunde ne var?

bunlari pahali yapan hatta tr yi dunyanin en pahali ulkelerinden biri yapan sebepler neyse aralin fiyatlarida o yuzden kazik diyorum.

dunyanin bir cok yerini gordum gezdim, yurtdisindayim senelerdir, tr gordugum en pahali yer. sikindirik oyun olunca ne dert kapladi icinizi :D
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

abi demek istedigim ne sizler ne aliyorsunuz.

benzin neden en pahali.. ozunde ne varsa aralin fiyatini etkileyen sebeplerden biride o olabilir diyorum

araba neden 2 kat pahali hemen avrupadan, ozunde ne var?

anlayin artik yahu.

arakl niye pahalı satıyor, şirketi döndürmek için ya da milyarder olmak için bilmiyoruz

devlet niye araba fiyatı kadar vergi alıyor
kürtlere daha iyi bakabilmek için
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

abi demek istedigim ne sizler ne anliyorsunuz.

benzin neden en pahali.. ozunde ne varsa aralin fiyatini etkileyen sebeplerden biride o olabilir diyorum.

araba neden 2 kat pahali avrupadan, ozunde ne var?

bunlari pahali yapan hatta tr yi dunyanin en pahali ulkelerinden biri yapan sebepler neyse aralin fiyatlarida o yuzden kazik olabilir diyorum.

dunyanin bir cok yerini gordum gezdim, yurtdisindayim senelerdir, tr gordugum en pahali yer. sikindirik oyun olunca ne dert kapladi icinizi :D
Sosyal ağlarda paylaş

rusya'da ucuz olabiliyorsa türkiye'de de olabilir. Ama fazla uğraşmadan zengin azınlığa kazık sokmak kolayına geliyor tabi, bence vizyonsuz bir firma.

Dünyanın bir çok yerinde (rusya, brezilya, meksika gibi) ucuza satılıyor dükkanda pc oyunları. Aral'ı savunmak o kadar saçma ki, sanki dünya'da bir tek türkiye'de korsan var, ya da bir tek türkiye'de depo masrafı var.

Ayrıca mesela bugün steam'de ac unity 180 lira, aral'ın sitesinde 135 lira. Ama adam kendisi satsın diye 180 lira fiyat biçtirmiş kafadan.
Sosyal ağlarda paylaş

benzin 2 kat pahalı çünkü DEVASA bir ithalat kalemi ve dövlet tüketimi ancak böyle sınırlandırabiliyor

oyunlar 2 kat pahalı çünkü kar marjını %50lerde tutmak, piyasa zaten küçük ve bilgisiz (bkz çocuklarına oyun alan varlıklı aile) diye düşünen arala tatlı geliyor

ikisi tamamen farklı konular
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

benzin 2 kat pahalı çünkü DEVASA bir ithalat kalemi ve dövlet tüketimi ancak böyle sınırlandırabiliyor

oyunlar 2 kat pahalı çünkü kar marjını %50lerde tutmak, piyasa zaten küçük ve bilgisiz (bkz çocuklarına oyun alan varlıklı aile) diye düşünen arala tatlı geliyor

ikisi tamamen farklı konular

haklisiniz abicim zaten. dedigim tek sey aral kanirtiyor ama bu kadar fazla kanirtmasinin altinda baska bir seyde olabilir. yani misal 180 olmaz 140 olur onlar olmasa. bilemem tabii. herneyse derdin cozumu cok basit.

internet.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

madcow said:

meksika fifa ornegi bu arada direk yanlıs. eula ya gore yasak. illegal bisey almakla region degisiminden 50 dolar olan seyin 75 dolar olması farklı.

yurt dışından iphone ps4 falan getirmedin mi hiç ?
alakası yok ikisinin. ikisinin de kanunları farklı. mesela oyunları fiziksel olarak trade edebiliyosun pste ama digital aldıgın oyunu trade edemiyorsun. sadece o firmanın senin bu yaptıgını ne kadar umursadıgı ile alakalı. eu bolgesinde iken amerikaya vpn ile baglanıp dolar uzerinden oyun satın alırsan ve steam bunu farkederse banlanıyosun mesela. rusyadan alınan ve gift edilen sey ile aynı sey de degil bu.

yoksa zaten neden vpn ile baglanmak zorunda ya da oranın kredi kartına sahip olmak zorunda olasın bu alısverisler icin(nuveem vs.)
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

madcow said:

meksika fifa ornegi bu arada direk yanlıs. eula ya gore yasak. illegal bisey almakla region degisiminden 50 dolar olan seyin 75 dolar olması farklı.

Yoo degil. Origin'de yok oyle bir yasak. Tatile gittigimde aldim de gec, hicbir sey yapamazlar.
zaten meksikaya 6 saniyeligine tatile gidip geri dondun dimi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...