Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL 6. Hafta :: Galatasaray - Fenerbahce | 18/10/14 19:00

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
gazetede 6+2 olcak diyordu yine.

bence sağlam ve detaylı bir yabancı kararı gelmeli. 6+9 7+12 falan artık günü kurtarır. uzun vadeli bir şey lazım.
Mesaj tarihi:
1 yıl hiç yabancı olmadan oynatsınlar lan. Madem zarar veriyor lige yabancılar, gönderelim hepsini.

Seneye şampiyonlar ligi finalinde 2 türk takımı karşılaşmazsa beynini patlatırım ama tüpçünün.
Mesaj tarihi:
bugun Mehmet demirkol çok doğru bişey dedi.
Yabancı sınırı kaldırmak sorun değil, bizim klüplere maaş denetimi şart dedi.

Türk pasaportu değerli diye selcuk 3m alıyor, yabancılar neden o kadar yüksek alıyor o zaman dedi ? Klüpler battı batacak, sadece yerli-yabancı olayı çözmez, müsriflik konusuna care gerek dedi
Mesaj tarihi:
Orda da tradeoff var işte. 3 vermeden alamıyorsun Sneijder'i filan. Ha çok mu lazım bence de değil, ama bizimkilerin herhangi bir scouting veya onu geçtim takımın işine yarayacak orta çaplı / iyi olma potansiyelli adamı alma ihtimali olmadığından para illa ki çarçur ediliyor. Sistemde değişmesi gereken çok fazla değişken var..
Mesaj tarihi:
abi bu adamlar başka yerde bu kadar alıyor mu ?

2.5m u beğenmeyen Almeida 800k'ya imza attı.

Katar imajı yarattık zaten, o yüzden bu saatten sonra vermeden getirememen doğal, ülke futbolu gelen adama KAOS'dan baska bisey sunmuyor ki
Mesaj tarihi:
mehmet demirkola cok katılmamla birlikte. yerlilerin maasları azalınca gelen yabancılarınkilerde azalıcak. adam diyoki selcuk 3 alıyosa ben 5 ederim hadi 4.5 verin neyse. piyasa gore muamele yiyoruz. ha ligin kalitesizligi yuzunden fazla verdigimizi gectim. bi de inferior turklere bastıgımız paraları goren yabancı daha da fazlasını istiyor. normalde aldıgından 500-750bin fazlasına kandıracagın "iyi" yabancıyı 2m fazlasına kandırabiliyosun.

biz zaten hep normalden fazla vericez ama ne kadar fazla verecegimiz ligin maas ortalamalarına bakar.
Mesaj tarihi:
deplasman yasakları kalkmasın. biz oyle kardes kardes arada tel orgu ile bile oturmayı beceremiyoruz.

paso lige gelene kadar cok sey var.

en onemli sey mac bileti/ortalama kazanc yuksek. ortalama kombinelerimiz bilet fiyatlarımız tl bazında ingiltere ile aynı seviyede ama biz ingilterenin 4te1 ini kazanıyoruz. ya bayern munihin en ucuz kombinesi 300tl imis en pahalısı da 2100 mu ne. 300 tl yi sadece bayern stadına 10 dakka ugramak icin verecek adamlar var. bizim ne haddimize en dusuk kombine 800-900 lerde. tek biletler 100-150 liralarda.

diger onemli sey. sahada oynanan sey futbol degil. kanser. ligde total 3-4 takım top oynuyor gerisi tekme tokat kavga ile 1 puan pesinde. ki o 3 4 takımda bu sene hic bisey oynamıyor zaten.

sahaya gorece kaliteli bisey koy. bilet fiyatlarını bir ailenin hafta sonu aktivitesi fiyatlarına cek. stadlarda olan olayları onle orası agzına kadar dolar zaten. 5 tane paso lig koysan 6. nerde der adamlar.
Mesaj tarihi:
madcow +1 sadece suna katılmıyorum, Barca-Real yan yana izliyor, biri diğerini terörist olarak görürken, biz aynı evden gelen 2 kardeş biri fb digeri gs'li maçı izleyemicez öyle mi ? Bizi bu duruma getirenler utansın

ayrıca su ülkenin en cok ihtiyacı olan şey 3 büyüklerin gündüz maçları.

ulan tutturmuslar bi marka değeri marka değeri, yerel saat ile 19-20'de maç oynatmakla mı oluyor marka değeri ?

Chelsea-Arsenal maçı yerel saat ile 14'de oynandı. Marka değeri 10a katlar bizi.

gündüz maçları demek, hafta sonları kolay ulaşım, daha cok aile,daha güzel ortam,daha az kavga demek.

haa e-bilet ile o da mümkün değil.

dediğin gibi yapılcak cok sey var,cok parametre var ama bazı şeyler acık ortada.

- e-bilet
- yabancı sınırı
- saha zeminleri
- gündüz maçları
Mesaj tarihi:
applev0dka said:

madcow +1 sadece suna katılmıyorum, Barca-Real yan yana izliyor, biri diğerini terörist olarak görürken, biz aynı evden gelen 2 kardeş biri fb digeri gs'li maçı izleyemicez öyle mi ? Bizi bu duruma getirenler utansın
tabiki bu duruma gelmesin benim babam fanatik fenerbahceli ben fanatik galatasaraylıyım yani tabiki yan yana oturup mac izleyebilmeliyiz. ama bu duruma gelmisken ve hic bir konuda pozitif bir adım atılmamısken suan zamanı degil benim demem oydu. su futboldaki "savas" ortamı kısılırsa. ki birbirini sevmemekten kavga etmemekten bahsetmiyorum. tel orgulerle cevrili rakip taraftar bolumundeki insanlar takımları gol atınca sevinirken kafalarına koltuk atmamak gibi temel insani bir seyin eksiklginden bahsediyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=iWitYRJRhSA

bizde boyle bisey olsun diye de iddaam yok. ama insanlara en azından baska biri sevindi senle dalga gecti vs. vs. icin birini dovmemek gerektigini ogretelim sonra deplasman yasagını kaldıralım.

Ayrıca cim meselesi. Ya adamın biri(benim icin biri de golf federasyonu baskanı mı golf sahalarının cimlerini duzenleyen adam mı bisey) cıktı dediki 1 senede tum ligdeki tum stadların cimlerini yoluna sokarım. bana 1 sene ve fırsat tanıyın dedi. biri cıkmıs boyle iddaalı bisey soylemis. konuya da hakim herif. bir kisi bile umursamadı adamı. Onur Kıvrak'ın 6 ay sakatlanmasının sebebi cim olmasın bi zahmet ya.
Mesaj tarihi:
aynen şuan belki zamanı değil, suan belki düşmanlıkların en en yoğun oldugu dönem, ama bir şekilde bir yerden de baslamak gerek dimi ?

gerçi önce bölüp sonra yönetmek bu ülkenin misyonu olmus durumda, o yüzden futbol ortamında farklı bişey bekleyemeyiz.

siyasette neyse yansıması futbolda o
Mesaj tarihi:
Çim olayı için iddialı birinin çıkmasına gerek yok. EPL'deki takımların bir çoğu stadının çimlerini Tekirdağ da kurulmuş bir firmadan alıyor. Orada uzmanlar tarafından özel olarak yetiştiriliyor ve satılıyor. Her iklime uygun, spor müsabakaları için özel tasarlanmış çim deniyor.

Uzmanı bulması kolay, o en en kolay iş...

Sorun işte zihniyette başlayıp bitiyor. Bugün en dandik çim zemin hazırlatmak en az 700k euro tutuyor. Kulüpler zaten boka batmış durumda, futbolcu almaları gerekiyor ya da borç ödemeleri gerekiyor ne yapak diyor.

"Eskiden çamurda, taşta oynanırdı bu oyun, çim mi vardı !!! "

zihniyeti de çok yoğun olduğundan kulüpler daha popüler şeylere yatırım yapıyor. Para çime gitmiyor.

Tamamiyle zihniyet meselesi. yabancı kalksa da bu lig kurtulmayacak artık orası net. Ama en azından işte daha mücadeleli bir lig olur. En azından bir şeyler izleriz sakatlık vs. de olsa ... hiç yoktan iyidir.
Mesaj tarihi:
applev0dka said:

abi bu adamlar başka yerde bu kadar alıyor mu ?

2.5m u beğenmeyen Almeida 800k'ya imza attı.

Katar imajı yarattık zaten, o yüzden bu saatten sonra vermeden getirememen doğal, ülke futbolu gelen adama KAOS'dan baska bisey sunmuyor ki

şimdi şöyle bir şey var. yabancı sınırı olduğu için potansiyelliydi gençti vs ucuza yabancı dolduramıyorsun. taraftar beklentisi yıldız beklentisi var. bu adamlar için de yüksek maaş vs vermek gerekiyor. oysa ne bileyim avrupa'da elmander kafasında bir sürü profesyönel topçu var. hani avrupa liglerinin orta sıra takımlarından ortaya karışık kadro kursan seyir zevki 10 katına falan çıkar.
Mesaj tarihi:
e öyle zaten ona lafım yok, ama en yeni Almeida örneği var.
Bjk bıraktı, gs ile görüştü olmadı 2.5 milyonlar konusulurken 800k'ya oynuyor adam.

ben de diyorum ki bu adamı getirmek için 2,5 vermek yerine 800e 900e oynayacağı ortam yaratılmalı.

ama kimse bunla uğraşmıyor, 1-2 fazla verelim kafamız rahat olsun diyor.

atıyorum şınaydır 5 alıyorsa net, baska ligde almaz o kadar, rusya'ya gitmediği sürece.

ama ligde bir bok olmadığı için yabancı cekmek için para ön plana cıkıyor, rekabetci, kaliteli, söylenilenin 10'da 1 i kadar marka değeri olan bir lig olsa zaten 1-2m fazla vermeden adam getirirsin
Mesaj tarihi:
Valla Almeida dua edin 2.5m olarak inat etti. Tamam Fikret başkan ben 1,5m maaş ile oynarım deseydi Demba Ba falan gelmezdi. Hatta Fikret Orman'ın gözünde hala müzmin sakattı o sebeple alınmamıştı.
Mesaj tarihi:
applev0dka said:

e öyle zaten ona lafım yok, ama en yeni Almeida örneği var.
Bjk bıraktı, gs ile görüştü olmadı 2.5 milyonlar konusulurken 800k'ya oynuyor adam.

ben de diyorum ki bu adamı getirmek için 2,5 vermek yerine 800e 900e oynayacağı ortam yaratılmalı.

ama kimse bunla uğraşmıyor, 1-2 fazla verelim kafamız rahat olsun diyor.

atıyorum şınaydır 5 alıyorsa net, baska ligde almaz o kadar, rusya'ya gitmediği sürece.

ama ligde bir bok olmadığı için yabancı cekmek için para ön plana cıkıyor, rekabetci, kaliteli, söylenilenin 10'da 1 i kadar marka değeri olan bir lig olsa zaten 1-2m fazla vermeden adam getirirsin

Maaşlar konusunda Arap baharı resmen burası fakat bazı oyuncuları ayrı tutmak gerekiyor, yabancının kalitesi de bu parametrede belli olur; senin ülkenden ayrılsa aynı maaşı bulacak mı? Sneijder, Muslera, Sow bulur. Gerisi malesef o seviyede değil
  • Yeni Oluştur...