Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2014 -2015 Sezonu Genel Tartışma - 2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Zaten kısıtlama gelirse bu sefer yerli oyunculara verilen paralar kısıtlamaya takılmayan yabancılara verilecek. Brezilya, Arjantin, Almanya vs. gibi takımlardan yabancı alamayacağımız aşikar. Kısıtlamaya takılmayan milli yabancı oyuncu menajerleri öttürür her türlü.
Mesaj tarihi:
İngiltere de AB bölgesi oyuncularına milli takım sınırı yok yalnız, AB dışına var.

Onun dışında eğer iyi bir fırsat olduğuna inanıyorsanız oyuncu bazında kurala itiraz edebiliyorsunuz. Bu oyuncu milli olmadı ama olacak, böyle böyle ve benim takımımda da fark yaratacak vs... diye savunma veriyorsunuz.

EPL de şimdiye kadar %92 oranında kabul görmüş itirazlar ve oyuncularla kulüpler imzalamış. Mantıklı transfer yaparsanız zaten federasyonda izin veriyor.

Ha bunun için öncelikle mantıklı bir federasyona da ihtiyaç var.
Mesaj tarihi:
Aynen bu federasyonla o sistem patlar.

Vay efendim benim oyuncuma niye izin vermedin onunkine verdin. Fedarasyon senin oyuncunun menajeri paralel sdaf vs... bile diyecek yapıda şuan. Büyük kavgalar,torpiller çıkar yine.

Full serbest olmalı.
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

Mantıklı transfer yaparsanız zaten federasyonda izin veriyor.
Ha bunun için öncelikle mantıklı bir federasyona da ihtiyaç var.

Mantık ne arar la federasyonda

Gıcık oldukları kulüpleri süründürürler, diğerlerine next next
Mesaj tarihi:
aslında maaş sınırı getirse federasyon direk önler zaten gereksiz transferi

yabancı max 2 milyon maç başıyla 3 e çıakbilir
yerliye max 1 milyon maç başıyla 2 ye çıkabilir
Mesaj tarihi:
Altyapı sistemi kurulmadan uzaydan topçu getirsen yine bişey olmaz, taşıma suylan değirmen dönmez. Fransa-Almanya-Hollanda-Belçika modelleri incelenip birini koyacaksın son karar şeklinde.
Her kulüp bütçesinin %30unu altyapıya harcayacak falan diye sert kurallar koyacaksın. Altyapı hocası, A takımlara çıkardığı/sattığı genç için pay alacak vs 7-8 sene sürünürüz ama gelecek kurtulur, yoksa böyle günlük başarı diye sonsuza kadar sürünürüz.
Mesaj tarihi:
İngiltere ya da milli olma kriterini bize uygulanacağını düşünenin zekası sıfır falan olmalı. imkansıza yakın. ama kriter bence olmalı. çncelikle Ab statüsü tamamen açılmalı, yabancı kontenjanı Ab dışı statülü(g.amerika veya afrika) yabancılara gelmeli gibi gibi,

Ama esas kriter gelmesi gereken kurum "menajerlik" denen, ama aslında adı "komisyonculuk" olan sistem, transfer kotası gibi bişey uygulanmalı, türkiyede ki yerlilerin tamamına yakını 2 menajerde, mehmet topuz olayını hatırlayın, olay tamamen menajerin parası muhhabeti, yoksa forma giymiş adam durduk yere dönüş yapmaz,

ya da mendes denen adam, lan bjk nin bu adama 15milyon dolar borcu olabilir mi ya? makul %10 değerden alsa komisyonu. aynı adamdan 150 milyon dolarlık oyuncu alınmış demek, nereden baksan risk yönetimi sıfır.

ya da schneider menajeri Guido denen adamd. aynı işleri inter'de iken yaptı. yeni kontrat alırsa adam komisyon alacak, zaten adam gelmiş 28ne belki 1-2 trasnfer daha yapacak.

TSL'de aktif futbol oynayıp, menajerlik şirketi olan adamlar var daha ötesi olamaz yani,

ve ya Gs'nin geçen devre arası 40M euroluk 9 tane adam almasının ya da son dakika pandev-cemali transferinin izahı olamaz futbol içerisinde, zaten hali hazırda 2 sene sözleşmelri bulunan selçuk ve burakla durduk yere neden +3 yıl daha sözleşmeler fiyat arttırarak yapılıyor? kim ki bu adamlar 2 sene sonra bedelsiz REAL'e falan mı gidecekler? daha 4-5 ay evvel morinho acıklama yapmıştı " türkiye'den 1-2 futbolcu istedik ama fiyatları çok uçuktu" diye sonra çıktı ortaya meğer caner'i istemişler. ama almadılar çünkü caner kemiksiz 2,5m euor istedi, vergiyle 5e falan gelir, hadi lan çektiler tabi, o da dönüp fenere imzaladı. gs ya da bjk neden alamadı ki ihtiyaçları olmasına rağmen? vs.vs.vs.

birileri deli para kazanıyor abiler, hemde taraftarı olduğumuz klüplerin yöneticileri yada eski yönetici futbolcuları.
Mesaj tarihi:
aslında gs için konuşursak, "basit" kültürlü adamları takıma doldurunca ortaya böyle garip bir yapı ortaya çıkıyor

sağlam bir alt yapı kurup, futbolcuyu belli kulüp ve genel kültürü öğrenen adamları a takıma alacaksın, alt yapıda belli bir süre vakit geçirmeyen adamları çok mecbur kalmadıkça almayacaksın...

ne yazık ki, 90 lar ve sonrası için doğan nesilin cahili çok cahil ve kültürsüz oluyor
Mesaj tarihi:
zaten olay o abi. sen ben çük kadar maaşa vergi verirken adamlar milyon avrolara sıfır veriyor. he burada futbolcunun suçu şurada, kendi vergisini kendisi vermiyor klüp üzerine alıyor "ben vericem" diye, klüpte vermiyor nasılsa, ucuza geliyor. sonra büyük kluplerin develte yüzmilyonlarca vergi borcu cıkıyor. sonra affedilsin biz kamu hizmeti yapan STK yız. yok ya negzel mk.
Mesaj tarihi:
TR de vergiler futbolculardan alınmaya başlasın bir daha Sneijder'i Drogba'yı vs. bok görürürüz. Vergi olmadığı için bu adamlar Katar'a Rusya'ya vs. değilde bize geliyor. Ba gibi ultra dindarlar veya Kuyt, Kewell gibi para değilde kültüre vs. gelen adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez. O adamlarda gerçi erken yaşta gelmez
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

TR de vergiler futbolculardan alınmaya başlasın bir daha Sneijder'i Drogba'yı vs. bok görürürüz.

yıldız futbolcuları izleyelim diye, futbolcular vergi vermesin mi? anlayamadım?
Mesaj tarihi:
Masticore said:

Aynen bu federasyonla o sistem patlar.

Vay efendim benim oyuncuma niye izin vermedin onunkine verdin. Fedarasyon senin oyuncunun menajeri paralel sdaf vs... bile diyecek yapıda şuan. Büyük kavgalar,torpiller çıkar yine.

Full serbest olmalı.
  • Yeni Oluştur...