Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HTC One m7 Arıza


bingildak

Öne çıkan mesajlar

telefonu o kadar övdüm ki sonunda alet arıza yaptı.

htc teknik servişi aradım bakırköy'e yönlendirdiler, dünyanın diğer ucu benim için.

problem şu : telefon bir an full çekerken 1 sn sonra hiç çekmiyor. limited service vs. diyor. telefonla birini aradığımda telefon çalmadan önce 15-20 sn geçiyor, ondan sonra karşı taraf açtığında beni duymuyor sanki sinyal giderken 5000 pingle gidiyor asd.

cellular kendi kendine gidip geliyor böyle sürekli olarak. sim kartı çıkarttım taktım bir değişiklik olmadı. sim kart kendi kendine bozulmuş olabilir mi? ergen yıllarımda aldığım için telefonda babamın üstüne adam antalyada, yeni hat çıkartsa günlerce hat elime geçene kadar kullanamıyorum (eskisi gg oluyor)

bu tarz arıza yaşayan, çözümünü bulan var mı? her türlü teknik servise gidecek ama işte just in case belki bir testi veya çözümü vardır diye sorayım dedim.

htc ile görüşüp kadına imea verdiğimde "global garanti görünmüyor" dedi ayrıca, almanya kayıtlıymış ama ben amerikadan almıştım. garanti kapsamında olmazsa sizce kvk ne kadar derine girer?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aklıma geldi konuyu görünce, ben de aradım Vodafone Red Team'i. Kameradaki kronik pembeleşme problemi için, verdim garantiye. Sanırsam sıfırı gelecekmiş telefonun. Huawei neyim birşey verdiler. O kadar boş geliyor ki telefon. HTC'nin yazılımının gözünü seveyim. Harbiden telefon kullanıyormuşum bunu anladım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

baya araştırma yaptım

olay servislik bir olay değilmiş, baya şanslıyım.

sync, bir app veya cache'de bir şeylerin ters gitmesi sonrası ortaya çıkıyormuş. benimki sanırım google servicesten kaynaklanıyor.

bir sürü kaynak buldum şimdi test ediyorum, çözümü bulunca paylaşırım. tamamen telefon tarafında software problemi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

This worked for me. This is from HTC Customer support. Let's do a Wipe Cache Partition, Sometimes this kind of issues come up after an update it's most commonly caused by files being left behind from the update process, Don't you worry This process won't erase the information you have on your device. To fix this, First, please go to Settings >"Power" or "Battery", > "Fast Boot" turn it off or uncheck it. Once that's done, go ahead and fully shut down the phone to start the process. Thank you, once the device is off, please go ahead and hold in the Volume Down key and the power key at the same time for a few seconds. Continue holding the Volume Down until you get to an "HBOOT" screen with 3 android guys at the bottom. Once in there, use the volume keys to go down to "Recovery" option, then press the power button once to select it. Finally, You'll be taken to a screen with a picture of a Battery with a "!" icon in it. Once there please hold the Volume Up key and press the Power key once for just a second, then let go, you will see another menu, go down (using the Volume Keys again) to "Wipe Cache Partition" option and press once the power key to select it. Once it's complete, choose the option to "Reboot System Now" and the phone will start back up. The Cache Wipe is complete.

çözdü problemi geleceğe yönelik arşivlerde yer alsın

çözmemiş

google play store application'ı canını okuyor bataryanın, o köklemeye başladığında telefon ısınıyor ve akış gg oluyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

root işleri falan hiç anlamıyorum abi ben. çok garip app'lerde çok garip güç kullanımları mevcut. telefona fabrika reseti attıktan sonra arama yapamama, kopma ve sinyal kaybetme ortadan kalktı ama mesela konuşurken telefon deli gibi ısınıyor falan. birden batarya erimeye başlıyor. bu akşama power usage'ı koyacağım belki siz bir anlam çıkartırsınız.

dialer default arama app'ı deli gibi güç kullanıyor, akıl veremedim. önceden google services çok kullanıyordu fakat google services başka app'ler tarafından kullanıldığı için anlamak baya zor neyin sebebiyet verdiğini, diğer yanda dialer app neden batarya kökler ısınma yapar onu idrak edemedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi saatlerce izlenen videolar ve okunan forumlar sonucu rootlamaya karar verdim. viperone rootladım htc'in defaultuna yakın diye. app restrictionlarda baya örseledim appleri. hattın kesilmesi ve bataryanın erimesi olayı durdu fakat hala telefonla konuşurken ısınma durumu söz konusu. yedek telefonum olmadığı için tamire verene kadar idare edeceğim artık.

viper one'da sanırım power yönetimiyle ilgili çok detaylı bir şeyler yok. cpu'nun hızını 1gb'a düşürdüm, zaten fazlasıyla yetiyor belki ısınmayı azaltır diye.

gözlemliycem bakalım rootlanmış halini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

baya yanlis yapmıssın ya. O telefon defaultta harika zaten. garantiye yollaman gerekirse, fully stock'a dönmene yardim ederim. RUU falan var. (Turkiye RUU'su)

Custom ROM da amatör eğlendirir. Viperone hele tam pokemon işi.

Custom rom yapacaksan da son base olmasına dikkat et. 3.x.x.x sürümlü FW'de bir sürü improvment var.

pardon, 3.x.x.x sürümü M8'deydi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başka türlü nasıl yapıyordum ki hahaha kaynak varsa atar mısın?

shadow eğer problemim çözülmezse alayım abi bir dal, bugün test edeceğim, hala devam ediyorsa dediğin şekilde kurar gönderirim. garanti kapsamında değil zaten büyük ihtimal. hatun htc'den baktı almanya kayıtlı ama global garanti göremiyorum dedi.

custom rom olayına falan ben tamamen karşıyım. tek istediğim aletin fonksiyonel kalması. operasyon yönetiyorum, telefon bir arıza yaptı mı rezil rusva oluyorum. ikinci bir adamda yok ilgilen diyebileceğim. yedek telefonu da babama verdim antalya'da, kaldım cucuk gibi. m8 windows alacaktım, türkiyeye gelmemiş o da. haliyle bekleyeceğim, o dönemde telefon fonksiyonu çalışsın, alev topu gibi yanmasın, bataryası erimesin derdindeyim. ondan sonra yeni bir şey alıp bunu tamire vereceğim.

mobil telefonlarda ısınmanın temeli genelde cpu bazlı mı yoksa ram fln da ısıtabiliyor mu? underclock'u dibine vururum gerekirse 700-800 a kadar yeter ki alet fonksiyonel kalsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

softwareden kaynaklanabilecek sorunlari hard reset ve ustune bir baska rom atarak zaten olabilecek en iyi sekilde cozmussun..

bende de oluyor isinma sorunu kullandigim custom romlardan dolayi ama sebebi belli zaten.

ekran falan kapaniyormu ki telefonla konusurken.. ekran cok isitiyor aleti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

telefondaki problem bu abi:

https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=17383

sonunda tam olarak ne olduğunu buldum.

çözümü hala bulamadım asdasd

viperone'da kendi kendine bütün appleri custom settingleri vs. herşeyi sildi. kapadım açtım formatlanmış açıldı telefon abv.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet abi officialda yaşadım.

ama official da yaşadığım problem böyle başlamadı.

ilk olarak sinyal seviyesi bir 5 bir 0 olmaya başladı. simden zannettim. birkaç ayar değiştirdim ondan sonra düzeldi gibi oldu. daha doğrusu bir düzgündü bir değildi. bu değişikliklerden sonra şarj inanılmaz erimeye başladı. phone ve google'ın bir app'i inanılmaz stress etmeye başladı. 20% şarj 1 saat içinde falan eridi. 17% de telefon kapandı. ondan sonra custom rom'a geçtim.

custom rom'a geçtiğimden beri iki problem var. 1) telefonda aktif olarak konuşurken telefon sürekli ısınıyor. 10 dk'da elde tutulmayacak hale geliyor. 2) phone application'ı deli gibi şarj yiyor. biri seni arayana veya sen birini arıyana kadar bu problem tetiklenmiyor ama.

o verdiğim forumda bir sürü telefonda bu problemin olduğu, g sensorun telefon görüşmelerinden sonra açık kaldığı tespit edilmiş o da şarj tüketiyormuş.

diğer yanda telefonda konuşulurken telefonun neden sürekli ısındığı hala bir mystery. 100 lerce forum okudum bu spesifiklikte bir şey bulamadım. bahtımı silkeyim demek gerekiyor herhalde. zaten 2 yılda değiştirecektim 18. ayda gg oldu.

şimdi viper one custom rom'da

android 4.4.3
sense 6.0
sdk apı 6.25

de kullanıyorum.

bu telefonu kapatıktan sonra phone app'nin enerji tüketmesine engel olan tedbirleri yaptım, hiçbiri kesin çözüm olmasa da. ayrıca task manager diye bir app çektim. sürekli bütün background çalışan app'leri öldürüyor.

öğleden sonra telefon, mail, whatsapp kullandım baya. telefonda hala konuşurken ısınma oluyor. 3-5 dk'a kadar çok hissedilmiyor ama 5'den sonra elinde hissetmeye başlıyorsun. 4 saatte 89% a düşmüş şarj. ısınma problemi dışında bütün sorunlar çözüldü gibi ama uzun vadede görücez artık.

yeni bir telefon çıkana kadar idare etsin beni yeter, tek derdim o.
m8 android almak istemiyorum aynı telefon. windows'a hallendim o da us only kalacak gibi. google nexus 6 bekliycem, o çıktana kadar işimi görsün derdindeyim. zaten telefonu satan eden biri değilim, yedeğe alıcam işte bunu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...