Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evrenin Merkezi Nerede?

karatan

Öne çıkan mesajlar

her şeyin bir noktada bulunması demek tüm o gezegenler galaksiler bir yerde duruyordu da sonra aralarındaki mesafe açıldı demek değil aslında...4 temel kuvvetin( elektromagnetik, strong, yerçekimi ve zayıf ) bir olduğu(ayrı olmadığı) bir an var o anda her şey nasılmış fikir yürütmek çok zor oysaki o patlama anından 10^-41. saniye sonrasında kadar yaşananları geri sarabiliyoruz ki buna rağmen o teybi geri sarma kısmında birkaç anlamlandırılamayn nokta var (inflation point gibi)....işte tüm bu bilgiler doğrultusunda bile başlangıçtaki durum hakkında bir fikrimiz yok ve çok küçük olan bilinmeyen zaman bile çok şeyin değiştiği değişik bir form halini aldığı an olabilir....quantum mekaniği aslında bizi bambaşka evrenlere ve harika olaylara götüren küçücük bir köprü olabilir..o yüzden tek bir nokta var orda patladı ve genişliyor gibi düşünme...

bir de uzayda her şeyi homojen ve izotropik(nerden bakardan bak her şeyin yönünün büyklüğünün aynı olduğu ) varsayımı var bir merkez almamak için konulan bir kural. ilk cümlede belirtilmiş...
http://en.wikipedia.org/wiki/Cosmological_principle
Sosyal ağlarda paylaş

Bir gün bir adam nasrettin hocaya: hocam dünyanın ortası neresi diye sorar.
-Nasrettin hoca ayagıyla bastıgı yeri göstererek: -İşte burasıdır dünyanın ortası der.
adam inanmaz: -Hadi be hocam der: Nasrettin hocada buna karşılık: -İnanmıyorsan ölç der
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

ben ikna olmadım ne alaka büyüdüğünü ne biliyolar

Büyüdüğü biliniyorsa mantıken gök cisimlerinin(samanyolu, gök adalar vs.) zaman içinde birbirinden uzaklaştığını ölçümlemişlerdir. Ayrıntısını merak edip okumadım ama böyle bir şeyin ölçümü yapılabiliyor olması gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim dediğimle bağlantılı bir veriden bahsetmiyorsun. Bir merkezden saçılmadan bahsederken parçacıkların merkezden uzaklaştıkça aralarının açılmasını gösterebilmek de gerekir. Bu uzayın içinde nasıl parçacıklar olduğundan bağımsız biçimde bildiğimiz dünya fiziğine uyan bütün büyük gök cisimleri için geçerli bir durum olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...