Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Psikolojik Danışmanlık

masa

Öne çıkan mesajlar

benimki antidepresanlık bir sorun değil sanırım konsantrasyon bozukluğu. eğitim hayatım boyunca sıkıntı çektim. doktora gitmedim çünkü bir türlü son güne de bıraksam kıyısından köşesinden kurtardım kendimi. stajyer avukatım 3 ay sonra büro stajım başlıyor ve bu 3 aylık sürede tamamlamam gereken çalışmalar var ancak yapamıyorum olmuyor. hani başına oturunca bir süre sonra ayaklanıp yürümeye başlıyorum dizler bacaklar zaten kıpır kıpır. aklıma alakasız bir sürü hede geliyor çalışma esnasında vs. zannediyorum bu sorunla ilgili ağır olmayan ilaçlar varmış bir arkadaş ismini söyledi fakat unuttum. yoksa antidepresan kullanmam ki öyle bir sorunum da yok bildiğim kadarıyla. hem melisa çayı var o süper.

edit: imla
Sosyal ağlarda paylaş

Lustral ile basladim, prozac a terfi ettim sonra seroquel - risperdal - cypralex - abilify - remeron - xanax ve wellbutrin ile devam ettim sadece 18 ayda -_-

Sorunun kaynagi kaybolmayinca hicbir ise yaramiyor, 3-3 iciyordum xanaxi bi ara, yaptigim aptallik yuzunden doktorum xanax yazmiyor artik zaten :(

Wellbutrin kullaniyorum simdi, zerre faydasini gormedim ama doktorum kiziyor filan ben daha ilac bulamiyorum sana diye, onun gonlu olsun diye aliyorum iste. En azindan abilify nin 100+ fahis fiyatindan iyidir
Sosyal ağlarda paylaş

lazerbulbul said:

antidepresanlar gayet yardımcı oluyor sosyal fobide. ama işin sonunda ilaca bağımlı olmak da var.

yardımcı olur tabii, ama onu bıraktığın anda o da sana yardımı bırakır.
yani çözüm değil, geçiştiricidir yukarıda dediğim gibi.

her şeyin doğalının tüketilmesi sosyal bir baskı haline gelmişken nasıl bu kadar çok antidepresan tüketiliyor anlamıyorum. Sodomvsgomore bulmuş onunda doğalını gerçi sdf

insanlar gerçekten sorunlarını çözme gayretinde değil, ben uğraşmayayım ilaç alıyım bitsin modunda. ilacın çare olmadığını bilmelerine rağmen üstelik. çok enteresan. ben hayatta yapamazdım öyle bir şey.
ilaç almadan tedavi olabilecek insanlar için söylüyorum ki çoğunluk öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman soruyorum bu dikkat dağınıklığı işini nasıl çözerim? gerçekten hayatımı olumsuz etkilemeye başladı. zaten gamsız adamım ha deyip işin başına oturamıyorum e oturunca da kısa bir süre sonra kalkıp gezinmeler vs. hoş olmuyor. terapiyle çözülebilir bir konu mu bu sorun?

not: bugün psikologla randevum vardı uyanamadım kaçırdım. pazartesiye randevu aldım tekrar. DOKTORA GİT yazmayın lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

SodomVsGomore said:

o zaman soruyorum bu dikkat dağınıklığı işini nasıl çözerim? gerçekten hayatımı olumsuz etkilemeye başladı. zaten gamsız adamım ha deyip işin başına oturamıyorum e oturunca da kısa bir süre sonra kalkıp gezinmeler vs. hoş olmuyor. terapiyle çözülebilir bir konu mu bu sorun?

not: bugün psikologla randevum vardı uyanamadım kaçırdım. pazartesiye randevu aldım tekrar. DOKTORA GİT yazmayın lütfen.

fizyolojik bir etkenden kaynaklanmıyorsa psikolojiktir. yani terapi ile tedavi edilebilir.

randevuyu kaçırmandan, bir şekilde psikologa gitme konusunda isteksizliğinin olduğunu anlıyorum. ya da yeteri kadar önem vermediğin, tedavi olabileceğini düşünmediğin için uyuyakaldın. insan gerçekten önem verdiği zaman kaçırmıyor böyle şeyleri. gamsız demişsin zaten kendine, o da bağıntılı olabilir probleminle. önem vermemekten kaynaklanıyor o da.

bir de gittiğin psikolog önemli. dikkat dağınıklığı ve benzeri konularda uzmanlaşmış, o konuya yoğunlaşmış biri ile daha hızlı ve etkili çözüm alabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

gidip anlatmak istemiyorsan, kendi sorunlarını objektif bir şekilde irdeleyebilirsin. o sırada hissettiklerin, düşündüklerin ve tüm bunların sebepleri, onların da olası sebeplerini düşünebilirsin. objektif olman lazım tabii. yüzeysel bir problemse rahatlıkla çözülebilir derinlemesine objektif bir incelemeyle.

ama bazen takip edemeyip tıkanırsın o nedenleri veya duyguları. psikolog işte onları ortaya çıkartmayı bilir. sorunu tespit edip, incelemeye nereden başlayacağını bilir, seni yönlendirir falan. daha kolaydır o açıdan.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

la bunun bi kan, idrar, diski filan testi yok mu ya, sicalim kaba baksinlar ordan bisey var mi yok mu diye, boyle git anlat filan, ben gelemem oyle islere.

Hayır fakat saç mineral analizi var bir çok sorunun ortaya çıkıyor. Hatta sanırım sen Amerikada yaşıyordun. Oradaki bir lab yapıyor analizini ve mineral dengeni gıda takviyeleri ile sağlıyor ve ağır metal zehirlenmen var mı yok mu, metabolizma yapın vs vs her şey ortaya çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Daemir said:

fizyolojik bir etkenden kaynaklanmıyorsa psikolojiktir. yani terapi ile tedavi edilebilir.
.

oho..neden baslasam..

sondan baslayayim..hersey terapi ile tedavi edilmez..hatta terapi ile neredeyse hicbir halt tedavi edilmez..turkiyede terapi yoktur bir ise yaramamaktadir..sadece zaten kendiliginden iyilesecek danisanlara rehberlik uygulamalari ise yaramaktadir.hele hafif depresyon anksiete disinda psikiatrik tani almis insanlarda topluma uyum ,aile terapisi disinda fazla da birsey beklememek gerekir.

gelelim fizyolojik psikolojik tanimlarina..bunlar ayri bilim dallari..bunu demek eger fizik degilse matematiktir demeye benzer.
psikolojinin de fizyolojisi vardir.insanlarin fizyolojileri degistigi icin de psikolojik degisimler yasayabilirler..en basit ornegi adet donemlerinde hanimefendilerdeki degisimdir..kaldi ki insanin psikolojisindeki degisimler ve hastaliklar fizyolojisinde de tutarli degisimlere sebep olabilmektedir.hatta anatomik yapilarda degisimler meydana gelmektedir.mesela sizofrenlerde beyinde cortexte meydana gelen kuntlesme gibi..burada yumurta mi tavuktan cikar yani cortexteki degisimlerden dolayi mi sizofren olunur yoksa sizofren olduklari icin mi beyin o hale gelir tartismalidir.
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:
turkiyede terapi yoktur bir ise yaramamaktadir..sadece zaten kendiliginden iyilesecek danisanlara rehberlik uygulamalari ise yaramaktadir.hele hafif depresyon anksiete disinda psikiatrik tani almis insanlarda topluma uyum ,aile terapisi disinda fazla da birsey beklememek gerekir.

böyle bir şey varsa sebebi psikologların mümkün mertebe siklenmemesi abi ülkede. gelen vuruyor giden vuruyor sdşlösldv. paticikte dahi anket yapsan "bi ske yaramaz" diyen çoğunlukta çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

Eöh, ilaç/psikolog/psikiyatrist denmiş, ben de bi iki şey karalayayım.

Antidepresanlar, iyiler, hoşlar, yardımcı oluyorlar bi dönem, yeni nesil olanların yan etkileri de az, ama tek başına bi şeye fayda sağlamıyorlar =/

Psikoterapi lazım.

Mayıs 2012'de panik atak teşhisi kondu, o zamandan beri düzenli olarak günde 10 mg essitalopram içeren ilaç kullanıyorum. 1 ay kadar da xanax kullandım ama tedavi edici olmadığı için konuşmaya gerek yok. Faydası oldu mu, oldu. Tamamen geçirdi mi? Hayır.

İlaçla bi yere kadar geldim, ama baktım ki ara sıra dalgalanmalar yaşıyorum. Gelip gidiyor, düzenimi bozuyor. Atak anını geçtim, atak sonrası "yine aynı şeyleri yaşar mıyım?" "Ne zaman yaşarım?" diye beklenti içine giriyosun, beklenti anksiyetesi deniyor.O işin daha bok kısmı. Atak max 1 gününü zehir eder, beklenti anksiyetesi bi sonraki atağa kadar zehir eder hayatı.

Sonra ankara'da bi kliniğe gittim. Hipnoz tedavisi fln diyorlar da hipnoz kısmı öyle saat salla bakayım fln değil. Çeşitli telkinleri içeren yarım saatlik ses kayıtları var. Bunların rahatlatıcı yanı doğrusunu söylemek gerekirse, ama asıl faydayı "farkındalık terapisi" dedikleri muhabbette gördüm.

Farkındalık terapisi dediği de, panik atağın tüm mekanizmasını, fiziksel belirtilerin nerden geldiğini, nasıl oluştuğunu vs vs açıklıyor.

O zaman diyosun ki "HARBİ LAN? BÖYLE BU!"

Psikolog da bu tarz aydınlanmaları sağlıyor işte. Seni konuşturuyor, zihnindeki hatalı düşüncelerin kaynağını ortaya çıkartmaya çalışıyor. Bu aşamada seni de zorluyor. Bazı egzersizler yapıyorsun, nefestir gevşeme egzersizidir vs. Konu hakkında düşünüp sorgulaman gerekiyor.

3 senelik tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, "bence";

İlaç tedavisi = semptomatik tedavi; öksürüğünü burun akıntını kesiyor, ateşini de düşürüyor. Vucüdu daha iyi hissettirip savaşmaya hazır hale getiriyor.

Psikoterapi = kök nedenin tedavisi; Problemleri meydana getiren bozuk noktaların açığa çıkarılmasını ve düzeltilerek yeniden beyne yerleştirilmesini sağlıyor.

Bazı durumlarda direk psikoterapi ile başlanabilir. Ama bazen ilaç + psikoterapi gerekebiliyor. Enfeksiyonun var, antibiyotik alıyosun ama başının ağrısı geçsin rahat uyu vücudun daha iyi dinlensin diye ağrı kesici vermek gibi.

Ama sadece semptomatik tedavi, ı-ıh. Yetmiyor, olmuyor. Ben çok test ettim, yok.
Sosyal ağlarda paylaş

yok olay psikologlarin siklenmemesi vs degil sadece altyapi o kadarini kaldiriyor ondan..

psikoloji ve hastaliklari soz konusu oldugunda genetik etkenleri gecersek- ki turkiyede onu da gecemiyorsun- stres faktorleri belli

hayatimizdaki buyuk degisiklikler..is okul..karsi cins.finans aile..kisilik durumlari...

bunlari tek tek yada caprasik ele aldigimizda cevrenize bakin bir kendinizi ruhsal yonden saglikli hissediyorsaniz sanslisiniz...bir de sorunlariniz oldugunu dusunun ve bu ortamda terapi almaya calisin..

aile ile ilgili sorunlarin var..terapisini aliyorsun ama danisma sureci bitince yine ailenin kollarindasin ve aileni degistiremiyorsun..

finansal sorunlarin yuzunden okul yarida kaldi sorunlar basgosterdi terapi almaya geldin de cebinize para koyamiyoruz ki..

..demem odur ki..cevresel faktorlerden kaynakli stress sebeplerimizin cogu ..ne kadar ugrasirsan ugras cevreyi degistiremedigin icin bir halt olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...