Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuduz olur muyum?

Mortis

Öne çıkan mesajlar

kermit said:

sokak kedisi benim 2 parmağımı dikişlik drecede pençesiyle yardı sadece kolonya döktüm
kuduz olmak için bekledim olmadım.
kısacası bi bok olmaz

Olm her kedi de kuduz olacak diye bir kural yok, ama o hayvanda varsa patisini yalamışsa ve pençeyle derinin üst tabakasını kaldırmışsa kanatmış ya da sağlam çizmişse hastalık geçebilir. Tetanoz riski bence daha fazla zaten sabah akşam kuma bok gömüyor o patilerle.
Sosyal ağlarda paylaş

bir şey olmaz abi

sokak hayvanlarında kuduz inanılmaz rare bir şey özellikle büyük şehirlerde ama emin olmak istiyorum dersen gidip aşısını yaptır. ben lisede yaptırdım, 20 küsür gün her gün bir shot. artık değişmiş sanırım.

kalmadı gibi bir şey artık kuduz büyük şehirlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de kediden dolayı yaptırmıştım nolur nolmaz, kafa rahat olsun diye. 4 ya da 5 haftalık bi süreç içinde, haftada bir gidiyodum.

iki tane belirgin yan etkisi var sanıyorum. aşı olduğun kol baya ağrı yapabilir veya ateşin çıkabilir. ilginçtir galiba birinden birisi oluyor, bende ağrı olmuştu, arkadaşta ateş.

ama denildiği gibi bişey de olmayabilir tabi
Sosyal ağlarda paylaş

Kuduz dendiği gibi çok yaygın değil, hatta hiç yaygın değil, ama sorumluluğunu almak istemiyolar, tetanoz için gittiğin gibi yazıyolar kuduzu da. Takibini de bayağı sıkı yapıyolar anladığım kadarıyla.
Tetanoz kapma ihtimali daha büyük, o yüzden tetanoz aşısından kaçmasan iyi olur aslında. Tabi o da çok büyük bir ihtimal değil, ama gereksiz bi risk.

Elan_Morin said:

ben de kediden dolayı yaptırmıştım nolur nolmaz, kafa rahat olsun diye. 4 ya da 5 haftalık bi süreç içinde, haftada bir gidiyodum.

iki tane belirgin yan etkisi var sanıyorum. aşı olduğun kol baya ağrı yapabilir veya ateşin çıkabilir. ilginçtir galiba birinden birisi oluyor, bende ağrı olmuştu, arkadaşta ateş.

ama denildiği gibi bişey de olmayabilir tabi

Kuduz değil de tetanoz aşısından oluyo bu.
Tetanozu bi defa yapıyolar, o ilk hafta filan fena halde acımaya devam etmişti, benim ateşim çıkmadı ama ona da sebep olabiliyomuş ve bazı kişilerde 10-15 güne kadar devam edebiliyormuş.
Kuduzun öyle bir etkisi var mı bilmiyorum gerçi, ama kuduz aşısını 1 ay boyunca tekrar tekrar yedim, bi yan etkisini farketmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...