Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sistem toplama onerileriniz

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Mesaj tarihi:
Merhaba uzun sureden sonra is/oyun icabi pc toplama karari aldim. Internetten bazi benchmarklara ve reviewlara goz attim ona gore parcalari sectim. Onu alma bunu al diyip kendi deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Kasa: NZXT Phantom
Ana kart: Asus RAMPAGE IV EXTREME
Islemci: Intel Core i7 4820K 3,70 GHz BOX
Islemci fan: Thermaltake NiC C5 2x120mm Fan Copper Base
Ram: G.SKILL RipjawsX DDR3 2x8GB 1866MHz CL9 (2 tane)
HD: WD Blue 1TB WD10EZEX (64MB cache SATA/600)
Ekran karti: GeForce GTX 970 Asus 4GB 2xDVI&HDMI&DP (PCI-E) STRIX

Sorular:
[list]
[*] Ekran karti iyimidir baska onerileriniz varmi?
[*] PSU olarak Corsair dusunuyorum ama kac Watt almak hangi urunu almak gerekir bilemedim?
[*] Onerebileceginiz makul(performans/ucuz) SSD varmi?
[/list]
Mesaj tarihi:
1. kasa güzelde TR de satışı yok galiba nereden alacaksın?
2. Böyle bir makineye SSD koymazsan benzini olmayan Ferrari almış olursun. 130-140tl ye 120gb ssd ler var. En dandiğini bile alsan 3-4 kat hızlanırsın.
  • Admin
Mesaj tarihi:
Turkiyede yasamiyorum, yasadigim ulkede parcalar mevcut.
SSD konusuna tamamen katiliyorum zaten SSD almak istiyorum ama baktigim sitelerde genelde pahaliydi daha onceden kullanmadigim icin sizlere danismak istemedim, marka urun onerirseniz sevinirim.

Isden daha cok bir sinava hazirlanmam gerekiyor. Bu sinavda 4-5 makinayla ayni anda calisip bazi kurulumlar/failover senaryolari etc yapmam gerekiyor. Bende pc ustune vm'ler kurup hazirlanmayi planliyorum hatta bu sebeptem rami yuksek tuttum.
Mesaj tarihi:
mm bende tam pis pis o ram lere bakiyordum..nasilsa ucuz diye ben de 16 gb ram aldim..2. 8 in su ana kadar calistigini zannetmiyorum bile..bu arada ikinci onerim ise oralarda deli gibi 2. el vardir.bunlara sifir deli para bayilacagina 2. el yuksek sistem cikartabilirsin gibi.
Mesaj tarihi:
En çöp ssd yi bile alsan şuankinden çok daha iyi olacak. En ucuzlarından kap
Şunun gibi bir şey al işte bedava daha ne olsun. Ayrıca baya iyi klasmanında

http://www.amazon.com/Samsung-Electronics-2-5-Inch-Internal-MZ-7TE120BW/dp/B00E3W15P0/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1411991245&sr=1-2&keywords=120gb+ssd
  • Admin
Mesaj tarihi:
aktiftablet said:

o kadar pahalı anakarta ihtiyacın yok.

Bugune kadar desktop butun pclerimde ASUS kullaniyordim, onerebilecegin baska anakart varsa onlari arastirayim.

dana22 said:

mm bende tam pis pis o ram lere bakiyordum..nasilsa ucuz diye ben de 16 gb ram aldim..2. 8 in su ana kadar calistigini zannetmiyorum bile..bu arada ikinci onerim ise oralarda deli gibi 2. el vardir.bunlara sifir deli para bayilacagina 2. el yuksek sistem cikartabilirsin gibi.

Virtual makinalar kullanacagim icin ramleri baya kullanacagim.

SSD onerileriniz icin tesekkurler , kesin bir SSD beyenip alacagim.
Mesaj tarihi:
Virus said:

aktiftablet said:

o kadar pahalı anakarta ihtiyacın yok.

Bugune kadar desktop butun pclerimde ASUS kullaniyordim, onerebilecegin baska anakart varsa onlari arastirayim.

Yine Asus kullan, markaya laf etmedim. Ama üst seviye anakartların fiyat/perf oranları çok düşük olur. Çok harddisk bağlantısı, daha rahat overclock vs gibi özellikleri var ki senin ihtiyacın yok bence.
  • Admin
Mesaj tarihi:
aktiftablet said:

.

Onerin icin saol, overlockla isim olmiyacak. Promosyonlu urun yakaladim Asus X79-DELUXE dusunuyorum 300 milyon daha ucuz.
Mesaj tarihi:
seket 2011 alacaksan şu biraz daha ucuz ve rahat işini görür. http://www.vatanbilgisayar.com/asus-p9x79-intel-x79-soket-2011-ddr3-2400mhz-oc-anakart.html

ama önerim 500 tl lik bi asus anakart ile 1150 soket bi işlemci al. oyunda 2 fps bile farketmez o derece.

hatta bana kalsa oyun içinse 300TL anakart 600TL işlemci fazlasıyla yeterli. fiyat farkını da ssd + 980 e çevir kartı. aynı paraya en az %20 performans alırsın oyunda. yani o derece gereksiz ve pişman olacağın şeyler.
  • Admin
Mesaj tarihi:
df said:

.

Asus X79-DELUXE ellerinde olan en ucuz 2011 socket, bana 700 tlye mal oluyor.

Bilgisayari almamin ana sebebi oyundan cok isdi, madem bukadar para harcadim oyunda oynayalim dedim. Ama 1150 soket le 2011 arasinda cok fark yoksa 1150 de alabilirim.
Mesaj tarihi:
Render vs gibi işlerin yoksa oyun için sistem topluyorsan performance per core daha çok üzerinde durulması gereken bir unsur. Bu yüzden en fazla 4790K'lı tercihen de 4690K'lı bir sistem toplamak daha akıllı bir çözüm olacaktır.
  • Admin
Mesaj tarihi:
Shaklaban said:

1150de 4790k 4820kdan daha iyi.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-I7-4820k-vs-Intel-4790K

işlemci 100 tl daha pahalı ama 1150de ucuza anakart bulabilirsin.

Nessaftw said:

.

Tesekkurler Shaklaban ve Nessa.

Asagidaki parcalari degistirdim.
Anakarti: Asus SABERTOOTH Z97 MARK 1
Islemciyi: Intel Core i7 4790K 4.00 GHz BOX
Ram: Corsair DDR3 4x 8GB 1866MHz CL10 Vengeance
Fan:Noctua NH-D15 2 x140 mm, AMD, Intel

Degismeyenler
Kasa: NZXT Phantom
HD: WD Blue 1TB WD10EZEX (64MB cache SATA/600)
Ekran karti: GeForce GTX 970 Asus 4GB 2xDVI&HDMI&DP (PCI-E) STRIX

Power supply icin ne onerirsiniz? Kac watt olmali?
Mesaj tarihi:
sen illa pahalı anakart alacağım diyorsun heralde. hayırlısı =)

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-z97-k-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzoc-hdmidvivga-anakart.html

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-z97-ar-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzoc-hdmidvi-anakart.html

şunlar bile fazla aslında ama senin seçtiğine göre yarı fiyatına =) al birini geç =)
  • Admin
Mesaj tarihi:
Alacagim sitede ASUS, socket1150 ve Pc3-15000 diye filtreleyince 3 secenek kaliyor. link

Asus SABERTOOTH Z97 MARK 1 -> 607tl
Asus SABERTOOTH Z97 MARK 2 -> 422tl
Asus GRYPHON Z97 Armor Edition -> 456tl

3ude 4x8 rami destekliyor. Asus SABERTOOTH Z97 MARK 2 yeterli derseniz onu alabilirim :)
Mesaj tarihi:
gayet iyi anakart mark 2. 3-way sli bile destekliyor daha ne olsun. zaten bi farkı armor'u heralde diğerinden. aşırı oc yapmayacaklar için çok gereksiz olur.
  • Yeni Oluştur...