Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

staj defteri nasıl yazılıyor


benjani

Öne çıkan mesajlar

okulun ne ?
neler istiyor senden ?

bizden yapılan pratik çalışmalar isteniyordu. 20 gün staj yaptım. 3. gün lab'daki tüm cihazları kullanmayı öğrendim.

staj defterine her güne farklı bişey yazıyorum.2. haftadan baslayarak, ilk haftaya fabrika tanıtıldı, eğitim verildi falan filan yazdım.

2.hafta
p.tesi : bugun hplc cihazı ve testleri öğrenildi
salı: hplc devam
carsamba: uv cihazı ve testleri öğrenildi
..
..

gibi yazdım, sonra biraz cihaz bilgisi, biraz yapılan testlerin bilgisi, her güne yarım sayfa-bir sayfa arası bişey
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dokuz eylül'de jeoloji mühendisiyim.ya geçen sene de yazdım ama o zaman hep farklı şeyler öğrenmiştim.defteri okumuyorlar da zaten ama şimdi 15 gün boyunca aynı şeyleri yaptım.her gün tek cümle halinde bugün kuyu log laması filan yapıldı da yazamam herhalde.aldığım log ları mı yazsam diyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biraz abartıcaksın zamana yayarak yazacaksın. araya yapmadığın işleri ekleyebilirsin. ilk 2 gün iş ve iş yeri hakkında bilgi alma tanışma vs. diye takılabilirsin. sonrasında işte ne yaptıysan onu yaz. onun dışında aralara çalıştığın yerin yaptığı diğer işlere yardım etmiş ol, eski yapılan işleri incelemiş ol, eski yapılmış bir işin raporu/dosyasını düzeltmiş ol falan. dendiği gibi mesleğinle ilgili yazılım öğrenmiş kullanmış ol, ne öğrendiğini ne yaptığını yaz vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Her üniversitenin her bölümün staj formatı farklıdır ya, bazıları direkt günlük yazar gibi yazdırır, bazıları önden bi haftalık program gibi özet geçtirip daha sonra ayrı bölümler halinde çalıştığın projeyi açıklamanı ister filan, onu en iyi bölümün staj sorumlusu veya danışmanın bilir, ya da okulun sitesinde filan formatı açıkladıkları bir yer vardır mutlaka.
Ama mesela her gün yaptığını günlük gibi detaylı detaylı yazman gerekiyorsa evet tek çare uzatabildiğin kadar uzatıcaksın.
Uzatamıyorsan gereksiz detaya boğabilirsin işte mesela stajda yaptığınla alakası olmasa bile bi kaynaktan bul kuyu loglarını uzun uzun anlat, sondajı anlat, çalışma nerede yapılıyor onu anlat, niye yapılıyor onu anlat, çalışma sırasında fotoğraf filan çektiysen elini korkak alıştırma rapora yığ hepsini. Başka türlü staj defteri dolmaz zaten ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...