fenn Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Hayatımda hiç motorsiklet kullanmadım. Kullanmayı düşünüyorum Bursa da. Ehliyeti yeni alacağım( sınavı kazandım ehliyet imza bekliyor meb ten) 3 sene gibi araba kullanmış birisiyim ve araba alacak durumum yok 2-3 sene belki 4-5 sene öyle 5 milyarlık araba almakta istemiyorum. Motor kullanmanın eksi artıları .............. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 az yakıyo çok zevkli havası var trafik yok otopark derdi yok ---------- daha sakat trafikte kullanmak eziyet otopark derdi var işe git gel kıyafetler pişirio özellikle yazın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 ekstra olarak sunu ekliim ne yazik ki ulkemiz de gercekten motorlar bildigin yola atlayan kopek/kediler gibi goruluyor bir cok arabalar tarafindan. gerci motorcular da serit kurallarina uysa o problem en azindan biraz olsun dusecektir. motorla aralardan gece gece gidicem edicem dersen cok buyuk bir problemle karsi karsiya kalabilirsin. arabada kurallara %50-%60 uyuyorsan, motorda en azindan %90'ina uymalisin. sehirici en azindan korumaliklarini minimum olcude giyeceksin ki bu aldigin cc'de ki motorada bagli. benzin mazottan ciddi olcude tasarruf yaparsin. bu bir arti. kask hatta yeri geldiginde ikinci kaskida tasima durumunda kalacaksin bu hem arti hem eksi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 Bence eksi yanı giymek zorunda olduğun kıyafetler, yazın pişersin ne kadar yazlık da giysen. Alışılıyo ama konfor düşük sonuçta. Daha riskli olduğu da bir gerçek. Ama artıları saymakla bitmez. Kendinden 10 kat pahalı arabada duyamadığın "sürüş hissiyatı" denen şeyi farkedersin. Çünkü motor senin bir uzantın , bir parçan olur. Hem satın alma hem de sahip olma maliyeti daha düşüktür. Trafikte kullanmak eziyet ama araba ile 6 saat beklemekten iyidir. Gittiğin yerlerde havan olur. Daha az yakar, havayı daha az kirletirsin. 3. köprü diye kesilen milyar tane ağaçta payın olmaz, vicdanın daha rahat eder. Seyahat ederken çevrenden dünyadan kopmadan seyahat edersin, geçtiğin köylerin farklı kokularını duyarsın, dağların tırmandıkça değişen havasını hissedersin falan. Aslında motor sürmemiş birinin anlaması çok zor bunları. Bence korkma, en azından dene. 3 yıl araba kullandıysan zaten trafik bilgin var demektir, ve 1-0 öndesin hiç trafiğe çıkmamış birine göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 xwhiplashx said: gerci motorcular da serit kurallarina uysa o problem en azindan biraz olsun dusecektir. motorla aralardan gece gece gidicem edicem dersen cok buyuk bir problemle karsi karsiya kalabilirsin. Daha geçenlerde üniversite öğrencisi bir genç sözümona şerit kuralına uyup aralara girmediği için arkadan çarpıp kaçan bi trafik canavarı tarafından öldürüldü. Motosikletin yaygın olduğu birçok medeni ülkede şerit ihlali motosikletlere uygulanmıyor. Amerika'da motosikletlere şerit ihlali uygulayan 3 eyalet var (teksas falan gibi barzo yerler onlarda) ve sigorta şirketinin mi ne bi istatistik çalışması okudum, motosiklet kazaları diğer eyaletlerin 7 katı falandı. Motosikletlerin şerit aralarını kullanması çoğu zaman daha güvenlidir. Ayrıca bu sayede 1milyon motosiklet İstanbul trafiğine ek yük oluşturmaz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 o baska bir bakis acisi elbette. ama ben kendim arabadayken aralardan gecis yapan kac tane motorcuyu dusurdum yere 2.80 :) trafikte her sey anlik hele bir de yaz aylarinda. abi barzo gibi kullanmazsan motorun hic bir eksi tarafi yok. sen ona kural degil onun sana verdigi kurallara uyacaksin, uyarsan hocam karsilikli en guzel orgazmi yasarsiniz. ki ulkemiz de motor kullanmak cok keyiflidir. insallah guzelde motor alabilirsin dedigi gibi sehir dislari, koyler, kokular, yol hissi. bunlar haz verecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 Tabii ki motoru da arabayı da barzo gibi kullanmamak lazım. Ben sadece şunu belirtmek istedim ki her şerit arasından geçen motorcu = barzo değil. Yani bunu düzgün yapıp daha güvenli ve akıcı gitmek mümkün. Yoksa sağına soluna bakmadan, tehlikeli hızlarda her araya dalan barzolar, arbalar için olduğu kadar diğer motosikletler için de tehlike. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 ya ben bu serit mevzusunu amerikaya tatile gittigim de gordum haci. 3-4 sehir gezdim bu kadar guzel, duzenli bir motor kullanim sekli gormedim ki new-york'ta bile! hocam zaten arabalar seritlerden cikmiyorlar birak onu motorcu o seride girdiyse kaliyor. arada bir dominos benzeri motorcular cilgin gidiyorlardi. bu olayi cozmusler helal olsun. ama miami'de ben kask takan kimse gormedim isin ilginc tarafi. bu arada bu da h-d'nin 2015 modellerinin bazilarini koydum. https://vid.me/StJ dikkatini cekebilir. ustad bir de almak istedigin motor ve tipi nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 serıt ıhlalı şart ya istanbulda ama araba kullanırkenden daha paranoyak olmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ekim 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2014 eski bir motorcu olarak söylüyorum, bu ülkede motora BİNİLMEZ! helak olursun eninde sonunda ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2014 fenn said: Hayatımda hiç motorsiklet kullanmadım. Kullanmayı düşünüyorum Bursa da. Ehliyeti yeni alacağım( sınavı kazandım ehliyet imza bekliyor meb ten) 3 sene gibi araba kullanmış birisiyim ve araba alacak durumum yok 2-3 sene belki 4-5 sene öyle 5 milyarlık araba almakta istemiyorum. Motor kullanmanın eksi artıları .............. sen bi dön bana konusalım bende gezecek adam arıyordum bursada =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Ekim 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2014 Vulcan_Lionheart said: eski bir motorcu olarak söylüyorum, bu ülkede motora BİNİLMEZ! helak olursun eninde sonunda ... tam olarak katılmasamda çok doğru doğru bi eğitim almadan binme. binenler nası biniyo abi dersen bin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Ekim 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2014 xwhiplashx said: ya ben bu serit mevzusunu amerikaya tatile gittigim de gordum haci. 3-4 sehir gezdim bu kadar guzel, duzenli bir motor kullanim sekli gormedim ki new-york'ta bile! hocam zaten arabalar seritlerden cikmiyorlar birak onu motorcu o seride girdiyse kaliyor. arada bir dominos benzeri motorcular cilgin gidiyorlardi. bu olayi cozmusler helal olsun. ama miami'de ben kask takan kimse gormedim isin ilginc tarafi. bu arada bu da h-d'nin 2015 modellerinin bazilarini koydum. https://vid.me/StJ dikkatini cekebilir. ustad bir de almak istedigin motor ve tipi nedir ? florida'da saglik sigortan var ise kask yerine gozluk takma mecrubiyeti var :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ekim 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2014 Loex said: Vulcan_Lionheart said: eski bir motorcu olarak söylüyorum, bu ülkede motora BİNİLMEZ! helak olursun eninde sonunda ... tam olarak katılmasamda çok doğru doğru bi eğitim almadan binme. binenler nası biniyo abi dersen bin her sezon camiadan tanıdığımız en az 1-2 kişi başka araç sürücüleri tarafından sıkıştırılarak veya o sürücünün hata yapması sonucunda kaza yaparak ya vefat ediyor ya yaralanıyordu, apaçilik yapanlar zaten bunların dışında ama suçsuz yere bunların yaşanması sonucunda r1'mi sattım ve motoru bıraktım... tekrar ediyorum ne kadar iyi eğitim alırsanız alın ne kadar iyi kullanırsanız kullanın başkasının hatalarını telafi edemezsiniz ve bunun sonucunda hayatınızda en nihayetinde diğer sürücülerin elinde çünkü motorda kaporta sizsiniz... bu ülkede sadece kendinizin eğitim alması yetmez,diğer sürücüler motorluya dikkat etmez ve gerekli saygıyı göstermezse "ki şu anda özellikle sizi bariyerlere yapıştırmak için sıkıştıran binlerce sürücü olduğunu ve olacağını bilin..." bu ülkede motora binilmez...! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ekim 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2014 vergi kaldırılırsa motor sayısı artar, insanlar dolaylı olarak daha dikkatli sürmeye alışır. İstanbulda zaten çoğunluk alışmış bana göre, yabancı plaka huloglar çıkıyo arada, bir de annesiz taksi/dolmuş tayfası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2014 taksiler iettler bazen kıbar davranıolarda servis minibüslerinde istisnaya rastlamadım. Dün gene eziliodum şeritten gidicem kurallara uyucam diye (2 kere hemde). Allahın belası e5 tr de araç değilde amaç olabilir motor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2014 İstanbul'da motor kullanılmak büyük cesaret. Bundan seneler öncesi motor alsam mı diye düşünürken bindiğim sarı dolmuşun şoförü motora arkadan çarptı; sürücü yere düştü. Sonra dolmuşçu arabadan inip adamın yanına koştu, biz herhalde yardım edecek falan derken adamı yerden kaldırıp kafa attı. Sonra başka bir dolmuş daha durdu ve onun şoförü de indi, adamı 5dk falan dövdüler takribi ve bu olay Unkapanı'nda oluyor... En sonunda bizim şoför arabadan ekmek bıçağı almaya çalışınca yaşlı bir amca atlayıp araya girdi. Yoksa tek bir günahı olmayan motorcuyu öldüreceklerdi. Hani öyle bir şehir ki, kaza geçirip ölmeseniz bile size vuranlar inip sizi öldürebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Ekim 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2014 Vulcan_Lionheart said: Loex said: Vulcan_Lionheart said: eski bir motorcu olarak söylüyorum, bu ülkede motora BİNİLMEZ! helak olursun eninde sonunda ... tam olarak katılmasamda çok doğru doğru bi eğitim almadan binme. binenler nası biniyo abi dersen bin her sezon camiadan tanıdığımız en az 1-2 kişi başka araç sürücüleri tarafından sıkıştırılarak veya o sürücünün hata yapması sonucunda kaza yaparak ya vefat ediyor ya yaralanıyordu, apaçilik yapanlar zaten bunların dışında ama suçsuz yere bunların yaşanması sonucunda r1'mi sattım ve motoru bıraktım... tekrar ediyorum ne kadar iyi eğitim alırsanız alın ne kadar iyi kullanırsanız kullanın başkasının hatalarını telafi edemezsiniz ve bunun sonucunda hayatınızda en nihayetinde diğer sürücülerin elinde çünkü motorda kaporta sizsiniz... bu ülkede sadece kendinizin eğitim alması yetmez,diğer sürücüler motorluya dikkat etmez ve gerekli saygıyı göstermezse "ki şu anda özellikle sizi bariyerlere yapıştırmak için sıkıştıran binlerce sürücü olduğunu ve olacağını bilin..." bu ülkede motora binilmez...! işte bu yüzden bende enduro/cross a başladım dağ bayır full koruma hopla zıpla düş geç bile kalmışım. Çok daha eğlenceli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2014 motor kullanan kişinin istanbul'da muazzam dikkate ve en güvenli şekilde yolculuk etmekten başka çaresi yok. range rover ile bile gezsen trafikte öküz çok. risk her zaman var. motorla daha çok. ha ama istanbul trafiğindeki motorların çoğu kurye murye ve alayı intihar bombacısı gibi motor sürüyorlar. bunların ölmeleri gayet normal. fakat ayna kullanmayan kadınların olduğu ülkede motoru min hızla kullanmak şart en az hasarı almak için sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ekim 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2014 ha evet trafik dışında enduroya binmek on numara tabii veya hız yapmak istiyorsanız arkadaşlarınızla bir pist kiralayıp orada dönebelirsiniz biz eskiden izmit körfez pistine çıkıyorduk yarış karenajlarını takıp full korumalı ve pistin kenarında bekliyen ambulansımızla.. zevkli mi? hemde nasıl...time attack şeklinde yarışıyorduk süper oluyordu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Ekim 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2014 honda da falan güvenli sürüş eğitimi almadan motor sürme. enfazla250 cc lik bir motorla başla. motor sürmeyi isteyecek kadar cesur, sürecek kadar korkak ve tedbirli ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lithran Mesaj tarihi: Ekim 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2014 Motosiklet sürmek, bisiklet sürmekten daha kolay.Motosikleti kurallara uyarak ve aynaları devamlı gözetleyerek sürersen.Tehlikenin büyük kısmı ortadan kalkar.Aynalar çok önemli sadece önünü görmek yeterli değil.Sana yaklaşan tüm araçlarla aranda güvenli alan oluşturman lazım.Ben devamlı motosiklet kullanıyorum .Henüz herhangi bir risk atlatmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 motor kullanmak keyiftir sürmeyen bilemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 abı bu arada oyle araba gıbı sureklı aynada olamıyor gozun malum nereye bakıosan oraya gıdıosun, virajda sol arkadan sıkıştıran lavugu gorememıs olabılıosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lithran Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Bence kurallara uydukdan sonra bir insan kaza yapamaz abi.Nasıl yapar lastik patlar ,fren hidrolik patlar vs .Harici virajınada girerken insan evladı gibi girip ,düz yolda giderkende hatalı sollama ve şerit ihlali yapmazsan niye kaza yapacaksınki.Şu güvenli alandan kastım diğer büyük araçlarla aranızda mesafe hep olsun .Benim gördüğüm eğitimde güvenlik balonu deniliyordu .Dışardan balonuna sokarsan baska cismi patlarsın demişti eğitimci.Arabaların kamyonların gıçına girip gitmeninde sonu patlak bir balon Korkunun ecele faydası yok yani.Böyle abuk sabuk ölümleri görüyoruz her an televizyonda sanal alemde.Dikkatli olun hız yapmayın zevk için sürün bence.Adam gibide kask koruma olsun 5 dakika çarşıda işim olsa 10km yol için üşenmeden bütün +15 motor itemlerimi takıyorum ben şahsen . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar