Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maaş vs firma

barbu

Öne çıkan mesajlar

Aslında öyle teklif filan yok. bir yere de başvurmuş değilim. Ama merak ettim. kariyerimin bir noktasında bu ikilemde kalacağım gibi.

şimdi kurumsal ve global bir firmada çalışmak ama normal veya biraz daha üstü bir maaş mı almak? yoksa 50-100 kişilik bir firmada çalışıp, yaklaşık 1,5k fazla maaş mı almak mesela? hani fazla maaşı rakamsallaştırmak için oyle dedim. 100-200lira fazla değil de baya fazla..

napardınız?
Sosyal ağlarda paylaş

ya dediğim gibi zaten 2-3 yerden teklif geldi de karar veremiyorum gibi bir durum yok şuan. sabah sabah aklıma geldi. merak ettim sizlerin düşüncesini.

global firmanın bariz artıları var. ama mesela 1,5k maaş farkı da baya yüksek bir fark 3-4 senelik tecrübeli insanlar için.

o kadar fazla fark olursa evga kart alayım ama 100tl daha insin diye düşünmezsin mesela sdfs.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de globalden yana gibiyim ama mesela bir taraf 4k alırken diğeri 5.5k-6k alıyorsa nerdeyse bir üst seviyeye denk geliyor demektir.

gerçi ufak firmalardaki seviye atladığında aldığın maaş ile globali bilmiyorum ama sanki ufaklardaki fark daha da açılır gibime geliyor söz sahibi olurken.
Sosyal ağlarda paylaş

yoo verirler, istersen hakkını alırsın. Ki gerekte yok yatırmayıversin sigortanı, zaten max 3200 anlamlı ( daha da düşmediyse ). Devlet kazanmayıversin, zaten emeklilik 66 da gelicek yani.

Büyük şirkette basamak basamk çıkarken, %3 %5 alıyoken, küçük şirketten büyüğe geçerken
"ben eskiden xx lira para alıodum, e haliyle tazminatımı herşeyi yakıp gelicem o yüzden xx+yy" diyebilirsin. Ki xx de gerçekten aldığın paranın %20 fazlası falan demen lazım.

4 kere yaptım
4 kere success.

tepeden girmek her zaman daha iyidir.
Beklemekten ziyade aksiyon almak her zaman daha iidir
Sosyal ağlarda paylaş

la sigortasız deil, düşükten yatırabilirler. Ki küçük firma diye default sigortasız çalıştırmıyor adamlar.

Kanundan falan tırsıyorsa, seninde kafan çalışıosa yatırırlar sigortanı. Olmadı çıkınca dava ile geri alırsın np.

tazminat gibi gelir, zaten sen büyük firmaya geçince kem kümde edemezler.
mis.

ama 3200 den sonra sigortalı olman bişeye yaramıo.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

maaş
sonra aynı sektörde global firmaya daha yüksek maaşla girersin.

Bir şirkette ne kadar az kalırsan o kadar fazla para kazanırsın çünkü zam kültürü pek yok insanlarda.

bu da çok doğru. maaşın zaten ülke ortalamasına göre yüksekse, genelde çok az zam yapıyorlar % olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ufak firma ama global değil. var örneği de isim vermicem sdfs. ufak demek dandik firma demek değil. adamlar para basıyor zaten.
global firma ise global ve başaklı zaten. o yüzden adam bulaniliyor istediği iyilikte. ondan çok yüksek değil ama iyi bir maaş veriyorlar. tam kaçırmayacak kadar.

bu durumda maaş mı global firmamı ikilemi oluşuyor bende. kariyer hedefim global firma diyor ama öbür tarafta da temelli kalmayacan. maaşını topla, güzel işler başar. sonra yine geç global firmaya mesela.

bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...