Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bmw i8

matama

Öne çıkan mesajlar

daha demişim farkındaysan. ucuza mı geliyor demedim. devrim niteliğinde bi fark var mı bizim elektriği de ucuza kullanmadığımızı varsaraysak.

bu araçlar istasyon dışı yani evde daha uzun süre de sarj oluyor diye biliyorum. maliyeti ne oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Şimdi takıt haricine çıktığında zaten kaybettiği noktalar var; menzil, pil ömrü, pil maliyeti, şarj süresi.

Sabah depodan aldığın ürünleri akşama kadar dolaşarak bayilere/satış noktalarına bırakan biri için pek kullanışlı olmayabilir. Ama 150-200km bir menzil durk-kalk trafikten fosil yakıt kullanan araçlar kadar etkilenmeyen bir araç için yeterli mi değil mi bakmak gerek. Mesela ben sabah 45-50km gidiyor ve sonrasında da akşam aynı yolu dönen biriyim. Ayrıca gün içinde de max 10km yol yaparım. Benim için elektrikli otomobil ihtiyacı karşılayan bir araç. Hele işyerimde elektrik daha ucuz olduğu için daha da avantajlı :D

Yılda 32-38bin km yol yapıyorum ve bataryayı ne kadar sürede bitireceğim bilmiyorum. Yeni batarya ettiğim kârı uçuracak mı yine bilmiyorum.

Daha da enteresan nokta elektriği bizim fosil yakıtlardan üretmemiz :D Çoğu kişiye göre kulağımızı farklı gösteriyoruz ama öyle değil. Bir elektrik santralinde verim otomobile oranla daha yüksek. Fosil yakıttaki gibi bayi kârı+lojistik masrafı+yabancı satıcı firmalar(Shell, BP falan filan) falan yok işin içinde. Elektrik olan her yerde yakıt ikmali yapabileceksin. Ayrıca aracın da çok daha yüksek verimle çalışacak, emisyonlar çok daha kontrol edilebilir olacak, çevresel olumsuz etkiler azalıp gürültü seviyesi düşecek.

Bizim gibi ülkeler de otomobil üretebilecek... kısmetse... inşallah... amin!

Batarya/pil teknolojisinde çok fazla paralel çalışan ve kasan gruplar var. Ben sağlam atılımlar bekliyorum. Basit bir eneloop bile devrim yarattı, diğer piller neler yapmaz.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...