Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

i phone 6 plus VS note 4

chrome

Öne çıkan mesajlar

şu an benim telefon 78%'de asdasdasd

power saving en düşük seviyede açık değil, ekran full brightness, mobile data wifi olmadığı sürece açık, wifi evde açık.

aylık 1000 dk paketim var, hemen her ay doluyor.
3gb internetim var, hemen her ay doluyor.
sms kullanmıyorum.

aşağı yukarı kullanım/batarya fikri versin.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi batarya olayı çok göreceli bence, eğer browser kullanıyorsam durmadan IP5S gün içinde 3 kere bile sarj isteyebiliyor ( ama çok hızlı sarj olduğu için imkan varsa zaten hissetirmiyor sarj problemi )

ama sarj imkanı olmayacağı bir ortamsa, o zaman telefon kısıtlıyor abi 3G kapatmam gerekiyor browser sadece lazım olunca açıyorum işimi görüp kapatıyorum vs.

o durumda 1 gün kurtarıyor çok zorlarsam 2 gün bile bulur ekranı tam kısıp hiç internet açmazsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Android kötü bir işletim sistemi değil, boş bir işletim sistemi. Özelliklerini iyi ekleyen bir üretici olursa çok başarılı cihazlar çıkabiliyor M7 gibi. Samsung yalın işletim sistemine abanıp bomboş bir telefon verince kötü olması normal.

Eskiden cihaza para verilirdi, güzel görünüşüne. Apple cihaza değil os'a öküz yüküyle para alıyor üzerindeki donanıma bakılıp karşılaştırırsanız...

Android'e bir şekil verip atan HTC ve iOS ile müşteri tavlayan Apple konusunda katılıyorum. Telefon alırken içindeki yazılımına da para ödüyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bu yazı nedir ya?? ne kadar çok GBniz varsa o kadar iyidir demişler. :(

Size ne kadar depolama alanı gerekiyor?
iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ta üç ayrı kapasite seçeneği var: 16 GB, 64 GB ve 128 GB. ''GB'' terimi gigabayt anlamına gelir. Ne kadar fazla gigabaytınız olursa, iPhone'unuzda o kadar fazla uygulama, oyun, fotoğraf, HD video, müzik ve film depolayabilirsiniz. Örneğin, geniş bir müzik veya fotoğraf arşiviniz, ya da çok uygulamanız varsa, depolama kapasitesi daha geniş bir iPhone almak iyi fikir olabilir. Nadiren uygulama indiriyorsanız, veya fazla fotoğraf ya da video çekmiyorsanız, daha küçük kapasiteli bir iPhone sizin için daha uygun olabilir. Kapasiteye karar verirken, depolama ihtiyaçlarınızın zaman içinde değişebileceğini göz önünde bulundurun.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Baggio said:

Günümüz arenasında "flagship" diyebileceğin telefonların hiçbirini bu sabah şarj edip de, yarın akşam yatana kadar hiç prize dokunmadan kullanamam. Bir günü çıkardığı sürece de sorun yoktur, kimisi %20 ile bitirir günü, kimisi %35. Kriterim bu, günlük kullanıma hitap edişi anlamında da mantıklı buluyorum.

hangi telefonları kullandın?

telefonun akşamına zor çıkmasıyla, yatarken 35%'de olması arasındaki fark baya yüksek aslında "hemen hemen" denecek bir seviyede değil.

sen kıyaslama yapmaktan çok şunu diyorsun: "benim kriterim bir gün yetsin" o zaman iphone 4'de işini görecektir zaten. batarya upgrade'i gerekmiyor senin kıstasına göre.

bir günden fazla giden telefonlar var bu arada. samsung s serisi, note serisi, htcler falan.

Telefonla "kaç saat gidecek" yarışı yapmıyorum abi. Kız gibi "amaan bitince doldurrus" diye random da gezmiyorum. Sistemli bir insanım. Gün içinde kullanıyorum. Kulağıma falan götürüyorum, netten iki bişey bakıyorum, 15-20 dk. oyun oynuyorum. Bunları yaparken akşam üzeri garsona "pardon xyz şarjınız var mı acıbaa" diye sormak, ya da yanımda şarj cihazıyla gezip laptop kullanıcısı gibi priz aramak istemiyorum. Sonra eve gelip yatıyorum, yatarken de mutlaka tekrar şarja takıyorum.

"Bir günü geçen" değil, "iki günü bitiren" olması gerekiyor buna göre. Ortalamaya vurursan bir günlük kullanım sonunda %50'nin altına düşmemesi gerekiyor da diyebiliriz. O da yok, benim kullandığım telefon tarzı ve kullanım sıklığım ile yok en azından. O yüzden kriterim biraz yüzeysel de olsa sabit.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

power saving en düşük seviyede açık değil, ekran full brightness, mobile data wifi olmadığı sürece açık, wifi evde açık.

sms kullanmıyorum.

dün 23.00 de şarjdan çıktı
%97 :)
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

Apple'ın android cephesinde rakibi samsung değil, onun segmentinde bir tek htc var karşılatırılırsa onunla karşılaştırılmalı.

Samsung rakipsiz. Millet Apple için sadece marketing aslında bir numarası yok diyor, ama asıl marketing ile millete kötü ürün satan samsung.

Azcık geek adama androidin hangisini verirsen ver bir şekilde verim alabiliyor sonra samsung iyi diyor. Samsung yoksa son kullanıcı için epey kötü.

HTC ONE vs Iphone.

Çok doğru ya şu. "android yavaş lel" diyen insanlara kızardım, s4 ve note3 gördükten sonra oha adamlar haklıymış dedim. samsung dandik yazılımlarıyla android'in içine eden bi firma.

Ama işte android'in avantajı samsunga muhtaç değiliz, samsung adam olana kadar gidip htc, sony, lg, moto vs seçme şansımız var.
Sosyal ağlarda paylaş

DA2019 said:

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ta üç ayrı kapasite seçeneği var: 16 GB, 64 GB ve 128 GB. ''GB'' terimi gigabayt anlamına gelir. Ne kadar fazla gigabaytınız olursa, iPhone'unuzda o kadar fazla uygulama, oyun, fotoğraf, HD video, müzik ve film depolayabilirsiniz. Örneğin, geniş bir müzik veya fotoğraf arşiviniz, ya da çok uygulamanız varsa, depolama kapasitesi daha geniş bir iPhone almak iyi fikir olabilir. Nadiren uygulama indiriyorsanız, veya fazla fotoğraf ya da video çekmiyorsanız, daha küçük kapasiteli bir iPhone sizin için daha uygun olabilir. Kapasiteye karar verirken, depolama ihtiyaçlarınızın zaman içinde değişebileceğini göz önünde bulundurun.

öyle bişey dememişler ya nerenle okudun yazıyı
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Telefonla "kaç saat gidecek" yarışı yapmıyorum abi. Kız gibi "amaan bitince doldurrus" diye random da gezmiyorum. Sistemli bir insanım. Gün içinde kullanıyorum. Kulağıma falan götürüyorum, netten iki bişey bakıyorum, 15-20 dk. oyun oynuyorum. Bunları yaparken akşam üzeri garsona "pardon xyz şarjınız var mı acıbaa" diye sormak, ya da yanımda şarj cihazıyla gezip laptop kullanıcısı gibi priz aramak istemiyorum. Sonra eve gelip yatıyorum, yatarken de mutlaka tekrar şarja takıyorum.

"Bir günü geçen" değil, "iki günü bitiren" olması gerekiyor buna göre. Ortalamaya vurursan bir günlük kullanım sonunda %50'nin altına düşmemesi gerekiyor da diyebiliriz. O da yok, benim kullandığım telefon tarzı ve kullanım sıklığım ile yok en azından. O yüzden kriterim biraz yüzeysel de olsa sabit.

3 yıl iphone kullanmış, 1.5 yıldır htc kullanan biri olarak, yaptığım gözlemin en basit seviyesi şu:

iphone kullanıyorsan, çantanda şarj aleti taşıyacaksın veya telefonun kullanımını planlamak zorunda kalacaksın. aksi taktirde garson'a "acaba iphone 5 şarj aleti var mı?" diye sorarsın veya telefonun kapanır.

eğer senin kullanımında diğer telefon 35% daha fazla batarya sunuyorsa senin kullanımını kısıtlaman gerekmez. her türlü sana yeter zorlamadığın sürece.

htc'e geçtiğimden beri seyahate gitmediğim sürece sarj aleti yanıma almadım. iphone'dan çok daha aktif kullanıyorum çünkü "akşama şarj yetecek mi?" veya "şarj aletini aldım mı ya?" derdi yaşamıyorum.

iphone kullanıcılarının çoğu zaten şarj aleti taşımaya alışkındır ondan kimse umursamıyor tanıtımda pil ömrü ile ilgili bir şey söylenmediğinde. bunu standard olarak kabul etmiş kullanıcılar.

acı olan tarafı flagshipler arasında standard bu değil. ben iphone seviyorum diyen adam alır kullanır ama bataryası çok kötü veya diğer telefonlar kötü değil. eğer konu batarya ise.

2 gün giden flagship modeller var bu arada. akıllı kullanım gerektiriyor sadece. bunu yapan appler mevcut. benim telefonum bu gece 50% üstünde olacak ben yatağa yatarken ki htc one m7 bu konuda iddialı bir telefon bile değil.

smartphone piyasasında kötü olan bir şey iphone'da mevcut diye standart olmuyor işin özeti.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

gün 1-2 konuşma
tinder like lama
arada saate bakma işte

o zaman olabilir. ama yine de çok sağlam bakmışsın telefona, az app yükleyip silmişsin vs demek ki (ne alaka diye düşündüm bir an, hani telefon çöpe dönmemiş, çok debelenilmemiş fln anlamında o app vs olayı)

bende de ip4 var, gün ortasında şarja takıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

DA2019 said:

abi parayla makale yazan her adamın teknoloji bilgisi über olmuyor ne yazık ki
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

bingildak said:

sms kullanmıyorum.

dün 23.00 de şarjdan çıktı
%97 :)

3310?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...