Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Önemli bir mevzu..

_TaYFo_

Öne çıkan mesajlar

merhaba, ben bu yıl üniversitedeki 4.yılıma başlayacağım ama önceden sınıfta kalmıştım. 3.sınıf dersleriyle devam etmem gerekiyor normalde bu sene.

bugün ders seçimi için ekrana baktığımda 3.sınıf dersleriyle beraber 4.sınıfta almam gereken dersleri de açılan dersler ekranında gördüm.

ekranın üstünde toplam alınabilecek ders sayısı 9 yazıyor. ama benim seçtiğim dersler toplam 11 tane oluyor.

sizce seçtiğim 11 dersi danışmana göndersem kabul edilir mi ? yoksa okul uzayacak 1 yıl mecburen..yaşım da 26-27 oldu sene kaybetmek daha moral bozucu olacak. istanbulda okumak zor.. nasıl bir yol izlemem lazım arkadaşlar sizce ?

marmara üniversitesindeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

toplam seçilecek ders sayısından ziyade toplam alınacak ders kredisi limiti vardı bizde. dersin kredisine göre alabiliyordun. hepsini alamazsın muhtemelen. şöyle ki:

3. sınıf derslerinle 4. sınıf derslerinin saati illa ki çakışır. çakışan dersler arasında seçim yapman gerekebilir.

birbirinin tekrarı dersler olabilir, örneğin x101 i geçememişsen, seneye listede x101 ve x102 gözükürse, 101 i geçmeden 102 yi alamadığından ötürü, iki dersi aynı anda seçmen mümkün olmaz.

ayrıca her universitenin birbirinden farklı sistemi olabiliyor. bizde mesela not ortalamana göre seneye seçebileceğin ders kredin artıp azalabiliyordu. sizde nasıl bir sistem var bilmiyorum.

yapabileceğin en mantıklı hareket danışmanınla yüz yüze görüşerek ders seçmen olur. açıklarsın durumu, sana en uygun ders seçimini birlikte yaparsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar öncelikle bu benim 3.üniversitem.. 2007 yılından beri uğraşıyorum. İlki vakıf üniversitesiydi.. 2.sınıfa geçerken maddi durumdan ötürü bırakmak zorunda kaldım. Orda 1 yıl hazırlık okumuştum.

Sonra 1 yıl evde hazırlanıp eskişehiri kazandım ama orada da hazırlık çok kasıntıydı geçemedim. 1 yıl da eskişehirde kaybettim.

Son olarak 2011'de marmara üniversitesine girdim ama malesef 1 yıl da burda kaldım. Artık sabrımın son demlerinde bitirmek için kasıyorum ::o

söylediğiniz gibi danışmanla görüşmem en doğrusu olacak. Askerlikten kaçış yok tabiki ama şu üniversite olayını halletmeden de bana rahat yok..
Sosyal ağlarda paylaş

@bingildak benim hayatım bitseydi, vakıf üniversitesini bırakmak zorunda kaldığımdan sonraki sonbahar kış aylarında, sap gibi evde çalışırkenki bunalımlı süreçte biterdi.

Kabul, gerilerde kaldım, iş hayatına geç atılacağım ama birçok değişken var insan hayatı için. Hele de Türkiye gibi çarpık düzenli 3.dünya ülkesinde hiçbir şeyin garantisi yok..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...