Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple September 9 event

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

df said:

ios'un verimli olmasından dolayı arayüz, app fln akıcı oluyor 1gb ram 2 çekirdek işlemci ile tamam ama oyun tarafı yine yerinde sayacak. ram işlemci fln oyun için gerekiyor zaten. daha ucuz tel çıkaralım daha çok kar yapalım diye düşük donanıma kaçmalarını normalleştirmeye gerek yok.

sadece ondan degil
adamlarin islemcisi direk olarak ios icin ozellestirilmis. Mimarisi baya farkli sanirim.
5c ile senin dedigini yapmayi denediler
o kadar az satti ki.
Sosyal ağlarda paylaş

liberal said:

Oski said:

bir seyin hip ve trend olmasinda ne kotuluk var

çünkü o ürüne sahip olanlar trend oldu diye gerekli/kullanışlı sayıyorlar. daha fazla aptal insan cıkıyor ortaya.

sonucta aptal insan sayisi sabit.

bence win win.

her dedigini yapacagindan, yag gibi akacagindan ve en genis kullanici kitlesine sahip oldugu icin (aptal sayisi fazla) tum app lerin ilk once kendisini destekleyeceginden emin oldugun, donanim sitelerinde 100 mhz fazla islemci hizi icin (o da bi ise yaramayan) sunu mu alayim bunu alayim diye dusunmeyip vaktini daha onemli seylere harcayabildigin bi urun.

h8rs g0nn@ h8
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

6 zaten satacak abi, olay saatin world first super invention falan olarak görülüp peynir ekmek gibi satacak olması.

yoksa 6 zaten 5c ile aynı ekranı ram'i işlemciyi koysan sadece 6 desen de satacak.

oyle dusunenler okuzler haklisin
iphone ve android developer olarak soyluyorum. Alet piyasadaki en iyi flagship alet (6+ bu sirada 6 nin cok bi nanesi yok). Stabiletesi animasyonlarin akiciligi olsun.

Ama beni heyecanlandiran bir telefon degil
Samsung Galaxy Edge misal kivrilabilir ekranlara ilk giris oldugundan daha fazla heyecanlandiriyor ama maalesef daha giris seviyesinde. Youm prototiplerinin en normaliydi. Ama kesinlikle inavasyon olarak iphone 6dan cok daha onde gozumde
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

mokoko said:

ya bu kadar tartışıyosunuz falan iyide bu iphone'un kamerasının çıkıntılı olması olayı nedir ya? şimdi ben telefonu sırtüstü bi yere koyduğumda falan düz durmayacak mı? ne kadar bi çıkıntıdan bahsediyoruz?

koruyucusuz kullanirsan evet.
tasarim harikasi! cunku

ya öle saçma şey mi olur aptal mı bunu tasarlayan adamlar gerçekten. benim şu güne kadar duyduğum en büyük tasarım fail'larından biri şu. telefon piyasaya çıktıktan sora masanın üstünden dururken üstüne bişi düştü telefon kırıldı, kamera kırıldı haberleri görürüz bolbol.

üzüldüğüm noktada ip5 bence tasarım harikası gerçekten ama bu ip6 ve + bildiğin düz android telefon gibi olmuş. hiçbi özelliği duruşu olmayan telefonlara dönüşmüşler bence. çıkık kamera failida cabası.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

ya öle saçma şey mi olur aptal mı bunu tasarlayan adamlar gerçekten. benim şu güne kadar duyduğum en büyük tasarım fail'larından biri şu. telefon piyasaya çıktıktan sora masanın üstünden dururken üstüne bişi düştü telefon kırıldı, kamera kırıldı haberleri görürüz bolbol.

üzüldüğüm noktada ip5 bence tasarım harikası gerçekten ama bu ip6 ve + bildiğin düz android telefon gibi olmuş. hiçbi özelliği duruşu olmayan telefonlara dönüşmüşler bence. çıkık kamera failida cabası.

onlarda seneye kalsin abi seneye ne satacaklar
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

oyle dusunenler okuzler haklisin
iphone ve android developer olarak soyluyorum. Alet piyasadaki en iyi flagship alet (6+ bu sirada 6 nin cok bi nanesi yok). Stabiletesi animasyonlarin akiciligi olsun.

ben çok incelemedim 6+ çok daha mı iyi 6 dan

ben düz n00b kullanıcı olarak "amaaan napim eşşek kadar ekranı" dediydim de
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Abi yorulmadiniz mi Apple'in sitesine girip 3-5 tik ile gorebileceginiz ozellikleri sormaktan?

Gecmis sayfalarda da boyut sormus mesela biri. Sorup cevap bekleyene kadar 50 kere girip bakarsiniz lan.

yorulmadık. bilen biri güzelce 2 cümlede özetleyebilecekken kasmak istemiyoruz misal.

ben de bunu anlamıyorum. soran sorar abi cevap vermek istemezsen vermezsin. sorulması niye geriyor sizi anlamadım ki. burada google a 3 kelime yazıp bulabileceği şeyi soranlara bile bakıp söylüyorum ben gerektiğinde, bundan gocunmuyorum da.

nolur yani =)
Sosyal ağlarda paylaş

@di: mesela bak adamın "daha iyi" dediği özellikler benim bildiğim ve beni çok çekmeyen özelliklermiş. burdan bunu anlamış oldum.

SenariouS said:

daha buyuk pil
sonunda full hd ekran
motion stabil kamera
benim gibi ayi patisi gibi eli olan adamlar icin buyuk
ama alacak olmamin sebebi bu mu
hayir adamlar yazdigim uygulamalarin hepsini siktigi icin alacagim
meh

sağol abi açıklama için
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

LathspeLL said:

Mesela millet gelip "hala 2 çekirdek" diye kötülemeye çalışıyor. Komiksiniz cidden. Hala 2 çekirdekli bu telefon piyasadaki bütün telefonlardan daha akıcı çalıştırıyor app'leri.

az sakin ol yaw, babanın şirketi mi apple niye kasıyosun bu kadar?

babanın düşmanının şirketimi apple anlamsız negatif mesaj atmaya kasıyorsun?

Ben olanları ve olacakları yazıyorum o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Artik fanboydan cok hateboy var zaten.

Oglum alan memnun satan memnun. Hayir zorla mi aldiriyolar nedir?

Ayfon hissiyatini ekosistemini isteyen ayfon alacak. Sinirsiz ozgurluk isteyen android alacak.

Ama ben bu dunyada sinirsiz ozgurlugun kimseye bi yarari oldugunu gormedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Oski said:

sonucta aptal insan sayisi sabit.

bence win win.

her dedigini yapacagindan, yag gibi akacagindan ve en genis kullanici kitlesine sahip oldugu icin (aptal sayisi fazla) tum app lerin ilk once kendisini destekleyeceginden emin oldugun, donanim sitelerinde 100 mhz fazla islemci hizi icin (o da bi ise yaramayan) sunu mu alayim bunu alayim diye dusunmeyip vaktini daha onemli seylere harcayabildigin bi urun.

h8rs g0nn@ h8

apple watch'dan bahsediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...