Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

beylikdüzü'nden ev alınır mı?


-Bonesoul-

Öne çıkan mesajlar

İşim nedeniyle (çalıştığım şirket ile alakalı) yakın zamanda, İstanbul'a yerleşmem gerekecek gibi duruyor.

Bi süredir kiralara filan göz atıyor araştırıyorum fakat ev alma seçeneğini de değerlendireyim dedim.

Çok fazla bir birikimim yok zaten, kenarda köşede olan 3-5 kuruşla, beylikdüzü taraflarında 1+1 bakıyorum, bi ihtimal toparlayabilirsem 2+1 filan olabilir.

Beylikdüzü'nden ev alma konusuna nasıl bakıyorsunuz? Özellikle site dahilinde olsun, nefes alabileceğim bi yer olsun istiyorum. Araç olduğu ve büyük ihtimalle işyeri de o taraflara yakın olacağı için ulaşım derdini çok önemsemiyorum.

Beylikdüzü ve o civarlarda, önerebileceğiniz site projeleri, mühitler vs konularında yorumunuzu almak isterim. Özellikle bu civarda son yıllarda yapılan evlerin depreme dayanıklılığı konusunda genel bilgisi olan varsa çok iyi olur.

not: mevcut oturduğum yerde merkezden olduça uzak ve site, alışığım yani, çok sorun olmaz diye dünüşüyorum.

not2: şu bahsettiğim az biraz birikimimi de bi yerlere bağlayayım istiyorum artık açıkcası, ondan ev alma olayını değerlendirmeye başladım kiraya çalışmaktansa.

bütçem: 150 bin civarı ama 200'e kadar zorlayabilirim eğer istediğim gibi birşeyler bulabilirsem, tabi bu bütçeyle 2+1 uzak ihtimal ama çok önemli değil 1+1'de fitim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de bütçen nedir? merkezde misal migrosa yakın yerlerde fiyatlar biraz daha yüksek ama beykent taraflarına gittikçe biraz daha düşük fiyatlar.özellikle esenyurt a bakan kısımda fiyatlar baya bi düşük.

eğer merkez şu bu sorun olmaz diyorsan innovia evleri baya iyi gibi.baya büyük bir site zaten ve akşama kadar kendi servisleride var.ancak kiralamak daha mantıklı bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Depreme dayanıklılık vs konusunda projeyi yapan müteahhit firma önemli. Onun dışında site ile alakalı en iyi yorumu site oturanlardan alabilirsin bence. Şirket beylikdüzüne yakınsa alınır neden olmasın. Belli bi saatten sonra Tem'den gidersen gayet hızlı ulaşım sağlarsın diğer taraflarada. E-5'ten trafik pik saatinde karşıya geçicem diye düşünürsen o zaman eziyet olur işte. Konut fiyatları Beylikdüzünde son 2 senedir hızla artıyor. Ve bu gidişle bir süre daha artacak. Yatırım olarak oralardan ev alan çok kişi var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beylikdüzünde oturan birisi eğer işi oraya yakınsa zaten kendini istanbulda oturuyorum diye kandırmasın bence.. tekirdağa filan gezmeye gitsen daha az sürer yol , o taraflardan da bi yazlık tutarsın silivri civarı , yazın haftasonları filan kaçarsın oraya.. yani beylikdüzünde yaşayan biri işini filan halletmek için istanbula gelmezse sorun yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbulun hiç bir yerinden ev alınmaz şuanda ve araban yoksa beylikdüzünden alma.Ama beylikdüzünden öte Beykent'te daha güzel siteler var. Bir de site yönetimi bile çok fark ettiriyor ev alırken,onu mutlaka incelemek lazım.

Bazı siteler var adamlar kendini adamış (emekli albay misali asdaf) Sponsor bulup parti düzenliyorlar .(kebapçı,tatlıcı vs...) Peysaj mükemmel, kafesi oluyor makul fiyatlı ve lezzetli.

Birde tam tersi var. Yönetimi kavgalı,davalık ıvır zıvır... Havuzuna giren çıkan belli değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beylikdüzü prim yapmayan bir yer, paranı bağladığına üzülürsün. Innovia falan iyi değil, hatta Beylikdüzü'nde yeni ve iyi proje yok gibi bir şey. Zaten semtin yarısı varoşlara bakıyor, diğer yarısında da toprak kayması vs. var.

Sürekli üstüne koyan yerler TEM güzergahındaki projeler bu dönemde. Eğer işyerine uygun olacaksa Bahçeşehir'e falan bakabilirsin. Gerçi 200'e oturulacak ev bulamazsın Bahçeşehir'de ama kredi falan çekmeyi gözün yerse iyi bir yatırım olur. Beylikdüzü 15-20dk sürüyor Bahçeşehir'den. İstanbul içine 30-40dk'de gidersin trafik olmadığında. En azından Beylikdüzü gibi E-5'ten akmıyor trafiği.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
İşine yakın olacaksa bence kirada oturmaktan daha mantıklı bir hareket olur. İş değişikli olur daha şehirde bir yere taşınacak olursan o zaman evini kiraya verir olmadı satarsın. Bir aralar ablam Innovia'nın ilk etabında oturmuştu. 2 sene falan kaldı, geçen sürede inanılmaz geliştiğine şahit oldum oraların. Açıkçası bence potansiyeli olan bir yerleşim yeri, hızla büyüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beylikdüzü özellikle son 2 senede konut bakımından baya gelişti. Yarım kalan, yada bitmiş satılırken sorun olan ruhsatsız projeler vardı, ruhsat problemlerini Bİ ŞEKİLDE çözdüler. Alışveriş merkezi olarak fazlasıyla var. Eğlence merkezi olarak biraz zayıf. Zaten o fiyatlara merkezi biyerde düzgün bir ev alman nerdeyse imkansız. Hele site olsun diyorsan. Bence "Yol haricinde" hem kira hem satın alarak site içerisinde oturulabilecek bir yer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Beylikdüzü prim yapmayan bir yer, paranı bağladığına üzülürsün. Innovia falan iyi değil, hatta Beylikdüzü'nde yeni ve iyi proje yok gibi bir şey. Zaten semtin yarısı varoşlara bakıyor, diğer yarısında da toprak kayması vs. var.

Sürekli üstüne koyan yerler TEM güzergahındaki projeler bu dönemde. Eğer işyerine uygun olacaksa Bahçeşehir'e falan bakabilirsin. Gerçi 200'e oturulacak ev bulamazsın Bahçeşehir'de ama kredi falan çekmeyi gözün yerse iyi bir yatırım olur. Beylikdüzü 15-20dk sürüyor Bahçeşehir'den. İstanbul içine 30-40dk'de gidersin trafik olmadığında. En azından Beylikdüzü gibi E-5'ten akmıyor trafiği.


deadwoll'cum kusura bakma ama too much cehalet with lel asdf

Öncelikle Beylikdüzü'nden başlayalım. Amcamlar buraya 15, biz 13 sene önce taşındık. seneme girdim burada, Ortaköy de apartmanımız ve dairelerimiz var ama ömrüm boyunca Beylikdüzü dışında yaşamayı zorunda olmadıkça düşünmüyorum. Tabii biraz kafa yapısıyla vs. alakalı bir konu.

Bir kere İstanbul'un en yaşanabilir 2-3 ilçesinden biri burası diyebilirim. Son yıllarda aşırı artan nüfusuna rağmen halen temiz ve GENİŞ, çocuk büyütmek ve hatta aile yaşamı için bu boktan şehirdeki en ideal yerlerden biri diyebiliriz. Güvenli, hırsızlık olayı bile şehrin geri kalanına göre çok daha düşük diyebiliriz. Övgü girişini yaptıktan sonra önce sıradan gidelim, sonra dezavantajlarını da tabii yazacağım asdfsd

- Beylikdüzü prim yapmayan bir yer değildir. Prim yapmış bir yerdir. Biz evi 2001 yılında 37.000TL'e aldık. günün parasıyla milyar işte. Amcamlar 98 yılında 8.000 mark'a almıştı. Direkt FSM camisinin orada oturuyoruz ikimizde, amcamlar işte Bizimkent biz Emekevler Sitesi'nde vs...

Şuan amcamların evi 300k civarında ediyor, bizim ki ise 275k civarında bir paraya hemen satılabiliyor. Peki buna ne sebep oldu?

Beylikdüzü depremden sonra Avcılar ötesi çöp söylentileri yüzünden aşırı değer kaybetti. Millet o ara paraları yatırdı girdi. Üstüne üstlük aynı depremde Büyükçekmece tarafında toprak kayınca deadwoll'un dediği gibi TOPRAK KAYIYOR ORADA söylentileri çıktı.

2005-2006 yılında araştırmalar yapıldı. Baktılar burası kaya zemin, zeminde tek bir sorun yok. Emlak bankası ve bazı müteahhitlerin yaptığı binalardaki o zamanlar az site vardı, hiçbirinde tek bir sorun yok ve taş gibi binalar. Toprak kayması da Tüyap'ın altındaki GÖL HAVZASINDA sadece var. Riskli tek bina olarak TV kulesi işaretlendi ama sonradan onunda temeli sağlam atıldığı için riskli olmadığı anlaşıldı, yine de kapalı tutuluyor. Bunlar fiyatı ilk katlayan şey oldu.

İlçe oldu, fiyatlar katladı. Üstüne üstlük buranın halen tek büyük sorunu olan ulaşım sorunu da Metrobüs ile bir nebze çözülünce fiyatlar iyice tavan yaptı.

Şuan Beylikdüzü'nde ev fiyatları tahminen kullanışlı bir metro gelmediği ya da zeplinle taşımacılık yapılmadığı sürece daha da artmayacaktır. O yüzden prim yapmak için, para katlamak için girilecek bir yer değil Beylikdüzü.

Innovia rezalet bir proje, ağır patladı. Tıpkı diğer Esenyurt projelerinin %80'i gibi. Bir ton AKP'li yandaş cebindeki para ile Esenyurt'ta yandaş projelere başladı ama hepsi NASILSA TAYYİP ARKADAMIZDA kafasıyla bok gibi çalıştığı için bizzat IBB ve Başbakanlık tarafından kafalarına sıkıldı.

Biz mesela Ukra City'den ev almıştık, daha 2 ay önce iflas ertelemeyi zar zor alıp Malezyalı bir ortakla tekrar inşaata başladılar. Fiyapı'ydı vs. batmasının temel sebebi Beylikdüzü inşaatları.

BU arada isimlerinin Beylikdüzü inşaatı olduğuna bakmayın. Eskiden Beylikdüzü, Büyükçekmece'ye bağlı iken Kavaklı köyünden Esenyurt'a kadar olan bir araziydi ama ilçe olduktan sonra Büyükçekmece-Kavaklı Köyü-Gürpınar-Yakuplu'yu içine aldı, küçüldü.

Mesela herkes Tatilya'yı bilir. Eskiden Beylikdüzü iken şuan Esenyurt bölgesinde ve o evlerde Esenyurt belediyesine bağlı, varoşlara yakın yerlere siteler yapılıyor ve Beylikdüzü diye insanlar kandırılıyor.

Belediye hizmetlerinden tutun, ulaşımına kadar Beylikdüzü'nün neredeyse hiçbir nimetinden oralarda faydalanamazsınız. Düzenli ve geniş alanlar yoktur, saf AKP mimarisi ile beton yaşam alanları vardır.

TV'lerde dönen Beylikdüzü projelerinin %95'i bu tip Esenyurt projeleridir ve bizim gibi malca para yatırırsanız eninde sonunda pişmanlık duyarsınız.

Beylikdüzü'nün içinde ev almak zorlaştı, üstte dediğim gibi çünkü fiyatlar katlandı ama yatırım yapmak için halen ideal yerlerden biri çünkü alıştıktan sonra ömrünü rahatlıkla geçirebileceğiniz bir mekan, aile ortamı var. Hele aile yaşamı istiyorsanız direkt gelmek gerek.

Bahçeşehir, Beylikdüzü'nden çok daha pahalı ve çoğunlukla evleri daha kötü, kötüden ziyade daha ufak ama orada daha elit bir hayat var. Hem daha pahalı, hem de geniş alanları belirli kısımlar haricinde yok. Orospusu bile 6-7 kat daha pahalı resmen...

Şöyle bir gerçek var ama Bahçeşehir, nüfus artışına ve Esenyurt'a bağlanmasına rağmen Beylikdüzü'nden çok daha sakin bir yer, imkanları da hemen hemen aynıdır. İçkili ve lüks mekanların sayısı orada daha fazla ama biz mesela arabaya atlayıp gidiyoruz 10-15 dakika da sorun olmuyor. Her gün gitmeyeceksen sıkıntı yok.

beylikdüzü trafiği e-5'ten akmıyor. Gidebileceğiniz üç mantıklı güzergah oluyor ve ben hangisi açıksa onu tercih ediyorum. Bahçeşehir trafiği çok daha çekilmez oluyor çünkü eğer E-5'e dönüp zaman kaybedilmeyecekse iş trafiğinde TEM'e ya da alt yol girilmesi gerekiyor. Alt yol basın ekspress'e bağlanıyor, tam bir çile ve kesinlikle girilmemesi gerekiyor. TEM iş giriş çıkış saatlerinde felç oluyor, Mahmutbey gişeleri sinir törpüsü. Daha şimdi Ayvalık'tan geldim işte Ayvalık'tan Mudanya feribota kadar 3 saat 10 dakika da geldim. Yenikapı'dan Ortaköy'e anneannemleri bıraktım, Ortaköy'den eve gelmem ise 4 saatimi aldı. Çünkü feribottan 17:00 de indim. Tem açık diye oraya girdik çile...

Beylikdüzü, hatta Bahçeşehir de oturmayı kafaya koyduysanız bir kere bu unsuru dikkate almak zorundasınız. Arabanız olsa bile buranın ulaşımı tam anlamıyla felakettir. Araba olması bir şey ifade etmiyor, çoğu arkadaşım ve hatta amcam işe metrobüsle gidiyor daha erken vardıkları vs. için...

Ulaşımda merkeze olan mesafe farkı yüzünden her zaman burada bir numaralı sorun olacaktır.

Metrobüs kullanacağım derseniz de Beylikdüzü yönünden kalkan metrobüsler iş saatlerinde bile çok rahat olur ama Avcılar'da inecekseniz aktarma için orada felç başlar. işiniz cevizlibağ ve öncesindeyse giderken çok rahat edersiniz ama çıkışta yine felç olursunuz. Avcılar da her şekilde aktarma gerekir ve GG. Orası zaten Zincirlikuyu v2.

Bunun dışında işte ne anlatmadım bilmiyorum.

Ha ev fiyatları 150-200'e Esenyurt evlerinden ancak bulabilirsiniz. Bu civarlarda tahminen Adakent civarlarında bulunabilir ama Metrobüs'e çok uzak olduklarından dolayı genellikle, yani iş için o alternatif kullanılacaksa ya minibüs kullanılacak ya da her gün yürüyüş yapılacak. Mesafe büyük değil, yürünür yani ama giderken değil de iş çıkışı sorun olabilir. Taksi de alternatif ama her gün 5-6 lira vermek, hatta gidiş geliş desen 10-11 lira sıkıntı olur.

Beylikdüzü iyi yerdir yani, küçümsememek gerek ama işte hem merkeze çok uzak ve dediğim gibi dolaylı olarak ulaşım sorunu var hem de eğlence yeri vs. değil. HUZUR-AİLE-FERAHLIK üçgeninde bir yaşam isteniyorsa kusursuz yer o kadar asdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dEaThMooN said:

Sen illa ev alacam diyorsan başka yerden al kirala.. Beylikdüzü'nde de kirada otur :)


Bu da mantıklı bir yöntem bu arada, hatta double yaptırıp elinde biraz para varsa şu residans, çakma sitelerden alıp şişirilmiş kiralar ile beyinsizlere evini ver ve oradan gelen para ile beylikdüzü'ndeki evinin borcunu öde bile diyebilirim.

mesela bizim bu ukra'daki ev bitseydi kiralar otomatik olarak 1+1 de 900TL'ye sabitlenecekti. Sitede daha ucuza kiraya vermek yasaklanacaktı ki yeri ve site düzeni ile olması bekleniyordu. Genelde de bulunuyor bu fiyatlara oralarda müşteri. Babam kiraya verip evin borcunu kiradan ödeyip, sonra başka eve girmeyi planlıyordu.

Tabii şuan evin borcunun son 4 ayı kaldı ama halen temeli atılmadı. Orası da ayrı bir olay asdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wot said:

DarKRideR said:

deadwoll said:

Beylikdüzü prim yapmayan bir yer, paranı bağladığına üzülürsün. Innovia falan iyi değil, hatta Beylikdüzü'nde yeni ve iyi proje yok gibi bir şey. Zaten semtin yarısı varoşlara bakıyor, diğer yarısında da toprak kayması vs. var.

Sürekli üstüne koyan yerler TEM güzergahındaki projeler bu dönemde. Eğer işyerine uygun olacaksa Bahçeşehir'e falan bakabilirsin. Gerçi 200'e oturulacak ev bulamazsın Bahçeşehir'de ama kredi falan çekmeyi gözün yerse iyi bir yatırım olur. Beylikdüzü 15-20dk sürüyor Bahçeşehir'den. İstanbul içine 30-40dk'de gidersin trafik olmadığında. En azından Beylikdüzü gibi E-5'ten akmıyor trafiği.


deadwoll'cum kusura bakma ama too much cehalet with lel asdf

Öncelikle Beylikdüzü'nden başlayalım. Amcamlar buraya 15, biz 13 sene önce taşındık. seneme girdim burada, Ortaköy de apartmanımız ve dairelerimiz var ama ömrüm boyunca Beylikdüzü dışında yaşamayı zorunda olmadıkça düşünmüyorum. Tabii biraz kafa yapısıyla vs. alakalı bir konu.

Bir kere İstanbul'un en yaşanabilir 2-3 ilçesinden biri burası diyebilirim. Son yıllarda aşırı artan nüfusuna rağmen halen temiz ve GENİŞ, çocuk büyütmek ve hatta aile yaşamı için bu boktan şehirdeki en ideal yerlerden biri diyebiliriz. Güvenli, hırsızlık olayı bile şehrin geri kalanına göre çok daha düşük diyebiliriz. Övgü girişini yaptıktan sonra önce sıradan gidelim, sonra dezavantajlarını da tabii yazacağım asdfsd

- Beylikdüzü prim yapmayan bir yer değildir. Prim yapmış bir yerdir. Biz evi 2001 yılında 37.000TL'e aldık. günün parasıyla milyar işte. Amcamlar 98 yılında 8.000 mark'a almıştı. Direkt FSM camisinin orada oturuyoruz ikimizde, amcamlar işte Bizimkent biz Emekevler Sitesi'nde vs...

Şuan amcamların evi 300k civarında ediyor, bizim ki ise 275k civarında bir paraya hemen satılabiliyor. Peki buna ne sebep oldu?

Beylikdüzü depremden sonra Avcılar ötesi çöp söylentileri yüzünden aşırı değer kaybetti. Millet o ara paraları yatırdı girdi. Üstüne üstlük aynı depremde Büyükçekmece tarafında toprak kayınca deadwoll'un dediği gibi TOPRAK KAYIYOR ORADA söylentileri çıktı.

2005-2006 yılında araştırmalar yapıldı. Baktılar burası kaya zemin, zeminde tek bir sorun yok. Emlak bankası ve bazı müteahhitlerin yaptığı binalardaki o zamanlar az site vardı, hiçbirinde tek bir sorun yok ve taş gibi binalar. Toprak kayması da Tüyap'ın altındaki GÖL HAVZASINDA sadece var. Riskli tek bina olarak TV kulesi işaretlendi ama sonradan onunda temeli sağlam atıldığı için riskli olmadığı anlaşıldı, yine de kapalı tutuluyor. Bunlar fiyatı ilk katlayan şey oldu.

İlçe oldu, fiyatlar katladı. Üstüne üstlük buranın halen tek büyük sorunu olan ulaşım sorunu da Metrobüs ile bir nebze çözülünce fiyatlar iyice tavan yaptı.

Şuan Beylikdüzü'nde ev fiyatları tahminen kullanışlı bir metro gelmediği ya da zeplinle taşımacılık yapılmadığı sürece daha da artmayacaktır. O yüzden prim yapmak için, para katlamak için girilecek bir yer değil Beylikdüzü.

Innovia rezalet bir proje, ağır patladı. Tıpkı diğer Esenyurt projelerinin %80'i gibi. Bir ton AKP'li yandaş cebindeki para ile Esenyurt'ta yandaş projelere başladı ama hepsi NASILSA TAYYİP ARKADAMIZDA kafasıyla bok gibi çalıştığı için bizzat IBB ve Başbakanlık tarafından kafalarına sıkıldı.

Biz mesela Ukra City'den ev almıştık, daha 2 ay önce iflas ertelemeyi zar zor alıp Malezyalı bir ortakla tekrar inşaata başladılar. Fiyapı'ydı vs. batmasının temel sebebi Beylikdüzü inşaatları.

BU arada isimlerinin Beylikdüzü inşaatı olduğuna bakmayın. Eskiden Beylikdüzü, Büyükçekmece'ye bağlı iken Kavaklı köyünden Esenyurt'a kadar olan bir araziydi ama ilçe olduktan sonra Büyükçekmece-Kavaklı Köyü-Gürpınar-Yakuplu'yu içine aldı, küçüldü.

Mesela herkes Tatilya'yı bilir. Eskiden Beylikdüzü iken şuan Esenyurt bölgesinde ve o evlerde Esenyurt belediyesine bağlı, varoşlara yakın yerlere siteler yapılıyor ve Beylikdüzü diye insanlar kandırılıyor.

Belediye hizmetlerinden tutun, ulaşımına kadar Beylikdüzü'nün neredeyse hiçbir nimetinden oralarda faydalanamazsınız. Düzenli ve geniş alanlar yoktur, saf AKP mimarisi ile beton yaşam alanları vardır.

TV'lerde dönen Beylikdüzü projelerinin %95'i bu tip Esenyurt projeleridir ve bizim gibi malca para yatırırsanız eninde sonunda pişmanlık duyarsınız.

Beylikdüzü'nün içinde ev almak zorlaştı, üstte dediğim gibi çünkü fiyatlar katlandı ama yatırım yapmak için halen ideal yerlerden biri çünkü alıştıktan sonra ömrünü rahatlıkla geçirebileceğiniz bir mekan, aile ortamı var. Hele aile yaşamı istiyorsanız direkt gelmek gerek.

Bahçeşehir, Beylikdüzü'nden çok daha pahalı ve çoğunlukla evleri daha kötü, kötüden ziyade daha ufak ama orada daha elit bir hayat var. Hem daha pahalı, hem de geniş alanları belirli kısımlar haricinde yok. Orospusu bile 6-7 kat daha pahalı resmen...

Şöyle bir gerçek var ama Bahçeşehir, nüfus artışına ve Esenyurt'a bağlanmasına rağmen Beylikdüzü'nden çok daha sakin bir yer, imkanları da hemen hemen aynıdır. İçkili ve lüks mekanların sayısı orada daha fazla ama biz mesela arabaya atlayıp gidiyoruz 10-15 dakika da sorun olmuyor. Her gün gitmeyeceksen sıkıntı yok.

beylikdüzü trafiği e-5'ten akmıyor. Gidebileceğiniz üç mantıklı güzergah oluyor ve ben hangisi açıksa onu tercih ediyorum. Bahçeşehir trafiği çok daha çekilmez oluyor çünkü eğer E-5'e dönüp zaman kaybedilmeyecekse iş trafiğinde TEM'e ya da alt yol girilmesi gerekiyor. Alt yol basın ekspress'e bağlanıyor, tam bir çile ve kesinlikle girilmemesi gerekiyor. TEM iş giriş çıkış saatlerinde felç oluyor, Mahmutbey gişeleri sinir törpüsü. Daha şimdi Ayvalık'tan geldim işte Ayvalık'tan Mudanya feribota kadar 3 saat 10 dakika da geldim. Yenikapı'dan Ortaköy'e anneannemleri bıraktım, Ortaköy'den eve gelmem ise 4 saatimi aldı. Çünkü feribottan 17:00 de indim. Tem açık diye oraya girdik çile...

Beylikdüzü, hatta Bahçeşehir de oturmayı kafaya koyduysanız bir kere bu unsuru dikkate almak zorundasınız. Arabanız olsa bile buranın ulaşımı tam anlamıyla felakettir. Araba olması bir şey ifade etmiyor, çoğu arkadaşım ve hatta amcam işe metrobüsle gidiyor daha erken vardıkları vs. için...

Ulaşımda merkeze olan mesafe farkı yüzünden her zaman burada bir numaralı sorun olacaktır.

Metrobüs kullanacağım derseniz de Beylikdüzü yönünden kalkan metrobüsler iş saatlerinde bile çok rahat olur ama Avcılar'da inecekseniz aktarma için orada felç başlar. işiniz cevizlibağ ve öncesindeyse giderken çok rahat edersiniz ama çıkışta yine felç olursunuz. Avcılar da her şekilde aktarma gerekir ve GG. Orası zaten Zincirlikuyu v2.

Bunun dışında işte ne anlatmadım bilmiyorum.

Ha ev fiyatları 150-200'e Esenyurt evlerinden ancak bulabilirsiniz. Bu civarlarda tahminen Adakent civarlarında bulunabilir ama Metrobüs'e çok uzak olduklarından dolayı genellikle, yani iş için o alternatif kullanılacaksa ya minibüs kullanılacak ya da her gün yürüyüş yapılacak. Mesafe büyük değil, yürünür yani ama giderken değil de iş çıkışı sorun olabilir. Taksi de alternatif ama her gün 5-6 lira vermek, hatta gidiş geliş desen 10-11 lira sıkıntı olur.

Beylikdüzü iyi yerdir yani, küçümsememek gerek ama işte hem merkeze çok uzak ve dediğim gibi dolaylı olarak ulaşım sorunu var hem de eğlence yeri vs. değil. HUZUR-AİLE-FERAHLIK üçgeninde bir yaşam isteniyorsa kusursuz yer o kadar asdf



Abi girişmişsin de, benim yazdıklarımı tekrarlamışsın genel olarak. Toprak kayması ve deprem olayı mit değil bu arada. Uzun uzun araştırdık Beylikdüzü popülerken.

Bu arada Beylikdüzü'nün bölündüğünü bilmiyordum, Tatilya tarafı da Beylikdüzü'ne bağlı diye biliyordum. O taraf rezillik.

Bahçeşehir'de ailem oturuyor bu arada sdf, hani bayağı iyi biliyorum, tam göbeğinde yaşadım senelerce. Eski evler küçük değil ama basık biraz merkezdeki bazı gruplar. Bir de alakasız yerler olmalarına rağmen belediyeyi ele geçirmek için Başakşehir'e bağladılar Bahçeşehir'i Esenyurt'a değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha ben de onu esenyurt'a bağlı sanıyordum sadfasd

toprak kayması yok abi, olan kısım da zaten şuan işte mezarlık var sadece geri kalan yerleşim yerlerinde tek sıkıntı yok. Toprak kayması da esasen işte TV kulesini diken salakların bok yemesi, zemin araştırması yapmadan "LEL, GÜZEL MANZARA" diye dikilmiş aptalca bir yapı

yerleşim yerleri gayet kaya üstünde, sağlam binalar zaten.

Beylikdüzü'nde, hatta Bahçeşehir de zaten çürük bina yok gibi bir şey. Deprem korkusu o yüzden sallaması dışında hiç yok bizler de sdaf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...