Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zoe Quinn Olayları ve GamerGate

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

paralel yapılanma gibi gizli saklı birşey yok ki, açıktan yapılıyor. "yapılıyor" denince de "yok yapılmıyor", "hayır konuşmayın".

"kadınların oy hakları ellerinden alınsın çünkü beyinsizler" mi demesi lazım bir insanın nihayet cinsiyet ayrımcılığı yaptığının tespiti için? sadece cinsiyeti üzerinden itin bir yerine sokmak kafi değil mi? ya da bütün bir cinsiyete aynı muameleyi yapmak?

bu gg ile neden alakalı, çünkü burada da gg'yi savunuyoruz ve aramızda bu insanlar da var. sonra sjw "siz böyle yapıyorsunuz" deyince "hayır hiç yapmıyoruz" diyebilmemiz için bu mantığı aşmak ve geride bırakmak gerek. yoksa yalandan başka birşey olmaz, kendimizi kandırırız. buradaki hal böyleyken uluslararası camia da farklı değil zaten 4chan/8chan aynı komüniteler kabaca.
Sosyal ağlarda paylaş

Civcivhead said:

Sam said:

ya gg muhsoggyknee hareketi değil, sexist bir hareket de değil. ancak içinde az da olsa böyle bir kitle var, hepsine maledilemez anti-gg'cilerin yaptığı gibi ama "hiç yok" da denemez. nihayetinde bunları cımbızla toplayıp, gösterip prim yapıyor zaten sjw tayfası. "ben bunları konuşmam, konuşana da müdahale ederim" mantığı yanlış çünkü bunlar da sorunun parçası.

Hayır değil. Asıl sorun dolandırıcılık, hırsızlık. Bunlar ise suçu örtbas etmeye çalışırken istismar edilen toplumsal gerçekler. Evimi soydular diyen adama "Sizin apartman da hiç fitre zekat dağıtmıyor ama fakirlere" demekle aynı. Sizinki gibi söylemler de linç ve iftiraya zemin oluşturuyor. Hayatta en sevdiğim hobilerden birinin çıkar için yozlaştırılmasına karşı çıkarken neden seksizm özeleştirisi yapmak zorundayım onu anlamıyorum. Yandaş medya tutumuyla, protestocuların içerisindeki çürükleri gruba maletmek tamamen manipülasyon ve saptırmadır.

50 kere yazdik kafa algilamiyor heralde, kimse sana git ozelestiri yap kendinden utan demiyor veya gamergate bole igrenc insanlardan olusuyor iste diyende yok, genaralizasyon yapanda yok ancak bariz ortada olan birseyle ilgili bizim yaptigimiz elestiriyede kimse karisamaz. SJW lerden zerre farki yok su "hayir bu konuda konusamazsiniz!" tutumunun. dusuncelerimi kimseye sormak zorunda degilim, aciklarkende kimseye danisip sormama gerek yok. ben kimsenin nasil dusundugune karisip mudehale etmiyorum o yuzden ayni saygiyi baskasindanda beklerim. papagan gibi ayni seyleri tekrarliyorsunuz surekli bzide defalarca yazmak zorunda kaliyoruz.

oyun endustrisi seksistmi? allahina kadar seksist hemde ki bu konuda tartismaya giricek olan kaybetmeye hazirlikli olmali direk, savunulucak bir yani yok sektordeki cis white hetero male olgusunun. su forumda bile kac kisi "san andreas guzeldide iste abi zenci ama!" diye zirladi.

bunun cozum yolu "HEPINIZ SEKSIST DOMUZLARSINIZ, GEBERIN" modunda saga sola saldirmak ve demografik veriler elde iken gidip firmalari %10 etmiyen kitlelerin istekleri ile bogmak degil. bu kadar insan severek GTA 5 oyniyorken gidip SEKSIST OMG diye retailerlara zirlayip oyunu raflardan kaldirtmak hic degil ki misogynyden daha cirkin su davranis kalibi.

demografikler ortadami? ortada, cogunluk bald space marine istiyormu? istiyor, bu satis getiriyormu? getiriyor, insanalr zevk alarak bunu oyniyormu? oyniyor. eh o zaman tartisilicak birsey kalmiyor iste. Ben bald space marine in oldugu oyunu istemiyorum, azinliktayim. eger oyunu yapan firma benim oldugum azinliginda parasini istiyorsa ana hikayeye etki etmedigi ve bald space marine sevenin oyun zevkinin icine sicmadigi surece gider br karakter yaratma ekrani koyar, ben istedigim karakteri secip oynarim. benimde parami alir, oburununde parasini alir, herkes kazanir win/win. bunu yapmaz ise benim parami alamaz, benim oldugum azinligin parasi bu is icin gerekli olan yatirimin karsiligini veremiyorsada yapicak birsey yok, serbest piyasa ekonomisi sonucta.

SJW ler ise "STOP LIKING WHAT I DONT LIKE" kafasinda, bald space marine yerine "pansexual trasabled semi disabled buddhist genderfluid otherkin" koyucaksiniz yoksa seksistsiniz, homofobiksiniz igrenc insanlarsiniz diye diretiyor. hikayeden cizimlere kadar her seye mudahil oluyorlar, onu koyma, bunu koyma, hikayeyle alakasi olmasada sirf diversity diye azinlik karakterler koyucaksin falan filan. her seferinde yuzlerine vurmaktan biktim gercegi, arkh project diye bir kickstater actilar, LGBTWTFBBQ oyunu yapiyoruz ne olur bize 100.000$ verin ki bu endustrideki cis hetero erkek hegemonyasini kiralim dediler.

sonuc?

onlardan sonra acilan double fine kickstateri rekor kirarken bunlar 7000 dolardami ne kaldilar kac farkli sitede donation acmalarina ragmen. bu kadar basit olay, demografik karsiligi yok ise ve ayaklari yere basan ve herkese hitap eden bir proje ile gelemiyorsan olmiyor iste bu isler.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ama hayır siz istiyorsunuz ki bütün net ortamı böyle kalsın:
xunn said:

said:
aklı başında

said:
bir kadın

Lol.

http://forum.paticik.com/read.php?8,5253890,page=1

kimse de bunları konuşmasın, konuşan susturulsun.

Civcivhead said:

suçu örtbas etmeye çalışırken istismar edilen toplumsal gerçekler.

Neden söylemediğim şeyleri söylediğimi iddia ediyorsun.

Civcivhead said:

Hayatta en sevdiğim hobilerden birinin çıkar için yozlaştırılmasına karşı çıkarken neden seksizm özeleştirisi yapmak zorundayım onu anlamıyorum. Yandaş medya tutumuyla, protestocuların içerisindeki çürükleri gruba maletmek tamamen manipülasyon ve saptırmadır.

Konuşulmasında bir problem yok, sorunun varlığı belli. Ama benim meramımla alakası yokken sanki vicdani gereklilik varmış gibi dayatırsanız, çürük yumurtaların varlığıyla haklılığımı bastırmaya çalışırsanız, suçlusunuzdur. Bir daha quoteluyorum bak.

Civcivhead said:

suçu örtbas etmeye çalışırken istismar edilen toplumsal gerçekler.

12 yaşında canıtın örneği de bu kadar literal algılanabilirdi gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

haklılığını bastıran yok. aç oku zaten son beş sayfaya bakma, ben taa en başından beri gg'ciyim. sjw kampına da karşıyım. sadece curnal etiği kısmına da değil. agenda pushing'in de karşısındayım. oyunlarla alakasız yerlere çekilmesine de ha keza.

sorunun varlığı belli değil işte, kim konuşuyor bunları normalde? burada koca forumda, herhangi bir bölümde, kaç başlık açıldı da kaç mesaj atıldı bu konularda? hayır efendim konuşulmuyor. konuşulmuyor çünkü zaten burada konuşacak adamlar kendileri yapıyor o eleştirilecek işleri. konuşana da görüyoruz işte "white knight" ve "circlejerk" oldu lol. burada dişi insan kaldı da sanki. toplam iki kişi "ya böyle bir durum da var" dedi, üstelik ikisi de gg'ci yani. ilk sayfalardan gg'yi reddedenlerden de değiliz.

12 yaşında canıtınlar aramızda işte, "hayır onlar münferit beni bağlamaz"la bitmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

evet bilim & teknik bölümü geyik bölümü zaten, o başlık da geyik maksatlı açılmış belli ki, op'un içeriğine bakıyoruz, hmm, ne kadar da geyiğe müsait. tam yerine uymuş geyik.

hep de geyiğe rastgeliyorum yani, halbuki son derece ciddi mesajlarınızla dolu kadınların haklarıyla alakalı. %99'u başörtüsü yasaklansından ibaret olsa. çünkü biz kadınımızı başı açık, zihni kapalı severiz. gözümüzü açsın, ağzını açmasın.

forumdaki kadın oranı zaten gitgide yükseliyor yıllardır, eminim ki kadınları gayet cezbeden bir ortam oluşturduğumuz içindir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

paralel yapılanma gibi gizli saklı birşey yok ki, açıktan yapılıyor. "yapılıyor" denince de "yok yapılmıyor", "hayır konuşmayın".

"kadınların oy hakları ellerinden alınsın çünkü beyinsizler" mi demesi lazım bir insanın nihayet cinsiyet ayrımcılığı yaptığının tespiti için? sadece cinsiyeti üzerinden itin bir yerine sokmak kafi değil mi? ya da bütün bir cinsiyete aynı muameleyi yapmak?

bu gg ile neden alakalı, çünkü burada da gg'yi savunuyoruz ve aramızda bu insanlar da var. sonra sjw "siz böyle yapıyorsunuz" deyince "hayır hiç yapmıyoruz" diyebilmemiz için bu mantığı aşmak ve geride bırakmak gerek. yoksa yalandan başka birşey olmaz, kendimizi kandırırız. buradaki hal böyleyken uluslararası camia da farklı değil zaten 4chan/8chan aynı komüniteler kabaca.

Hikaye yazıyorsun. Orada örnek verdiğin insanların bir kısmıyla yüz yüze görüşmüşlüğüm yok. Ama forumdan adamları tanımadan takip ettiğim kadarıyla bile kız tanıdıklarının yüzüne bakıp o şekilde konuşmayacak insanlar olduklarına eminim. Herkes de aynı şeyi söylüyor. Senin iki insanın kendi arasında yaptığı espriyi(çiğ olsun olmasın) alıp herkesin suratına kanayan bir yaraymış gibi sunman gerçekçi bir durum değil.

Gerçekçi olmadığı gibi bu konunun açılmasına neden olan olaylardaki sorumluların yaptıkları gibi asıl mevzunun kadın ayrımcılığı olduğu iddiasında bulunup ortalığı bulandırman da haklı bir şekilde tepki çekiyor. Sağda solda random konuşan insanların mesajlarını hangi ortamda neyi düşünerek kime yazdığını atlayarak kopyalamanın bir manası yok. Hele üzerine iftira basmak daha da kötü.

Gerekirse yönetimle konuşursunuz insanlar bu konularda aralarında geyik yapamasın diye kural çıkartırsınız. Benim kendime batıracak bir çuvaldızım yok. Geyiğimi geyik yapmak isteyen insanlarla yaparım. (Şunu yazmak bile gerizekalı gibi hissetmeme neden oluyor ama) Kız tanıdıklarıma da erkek tanıdıklarıma davrandığımdan farklı davranmam. Buradaki tanıdığım insanların da benden bir farkı yok. O yüzden cinsiyet ayrımcılığının buranın kanayan bir yarası olduğu tespitine asla ve asla katılmıyorum.

Organize dolandırıcılıkla ve hırsızlıkla suçlanan grupların kendi boklarını sıvamak için çıkıp "aranızda kadın düşmanları olabilir" demesini de başka uzantıların aynı demogojiyi kullanmasını da ciddiye alamam kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Hikaye yazıyorsun. Orada örnek verdiğin insanların bir kısmıyla yüz yüze görüşmüşlüğüm yok. Ama forumdan adamları tanımadan takip ettiğim kadarıyla bile kız tanıdıklarının yüzüne bakıp o şekilde konuşmayacak insanlar olduklarına eminim. Herkes de aynı şeyi söylüyor. Senin iki insanın kendi arasında yaptığı espriyi(çiğ olsun olmasın) alıp herkesin suratına kanayan bir yaraymış gibi sunman gerçekçi bir durum değil.

Gerçekçi olmadığı gibi bu konunun açılmasına neden olan olaylardaki sorumluların yaptıkları gibi asıl mevzunun kadın ayrımcılığı olduğu iddiasında bulunup ortalığı bulandırman da haklı bir şekilde tepki çekiyor. Sağda solda random konuşan insanların mesajlarını hangi ortamda neyi düşünerek kime yazdığını atlayarak kopyalamanın bir manası yok. Hele üzerine iftira basmak daha da kötü.

Gerekirse yönetimle konuşursunuz insanlar bu konularda aralarında geyik yapamasın diye kural çıkartırsınız. Benim kendime batıracak bir çuvaldızım yok. Geyiğimi geyik yapmak isteyen insanlarla yaparım. (Şunu yazmak bile gerizekalı gibi hissetmeme neden oluyor ama) Kız tanıdıklarıma da erkek tanıdıklarıma davrandığımdan farklı davranmam. Buradaki tanıdığım insanların da benden bir farkı yok. O yüzden cinsiyet ayrımcılığının buranın kanayan bir yarası olduğu tespitine asla ve asla katılmıyorum.

Organize dolandırıcılıkla ve hırsızlıkla suçlanan grupların kendi boklarını sıvamak için çıkıp "aranızda kadın düşmanları olabilir" demesini de başka uzantıların aynı demogojiyi kullanmasını da ciddiye alamam kusura bakma.

mesele zaten kız tanıdığının yüzüne öyle konuşup konuşmaması değil. zira o dediğinde kişisel kaybı var. insanların esas gerçek düşüncesi kaybedecek birşeyleri olmadan konuşabildikleri zaman ortaya çıkar. bu çiğlikler, hamlıklar, aynı kişilerde görülüyorsa, geyik seçimlerinde belli bir seçim varsa, e o zaman nasıl düşündükleri hakkında da fikir sahibi olunabilir. ben de geyik yapıyorum, ama nedense hiç belli konularda yapmıyorum. o başlıkta nedense gerge, ardeth geyik yapmamış. neden acaba?

asıl mevzu kadın ayrımcılığı değil, bunu iddia eden tek bir mesajımı da bulamazsın çünkü yok. tekrar tekrar yazmışım görüşümü. şu başlığa mesaj atanların rahat %80'inden daha gg'ciyim, daha fazla yazıp çizip emek vermişimdir net.

orada geyik, burada geyik, "clementine neden kız çocuğunu oynattırıyorlar bize barbie bebek mi yapalım" geyik, o geyik bu geyik hep geyik. nedense hiçbiri ciddi değil. işe bak sen. ve ben garbage okumuyorum yani okusam neler çıkar belli değil ama pardon ya sahi, onlar da geyik. hiç kimsenin gerçek düşüncelerinin dışavurumu değil kesinlikle.

lathspell, "bari güzel olaydı" lafının altında hangi düşüncenin yattığını açıklayabilir misin? ciddi soruyorum, biliyorsan lütfen açıkla. ne olacaktı güzel olunca?
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Ben anlamıyorum, şu kadına "çirkin" dediğimiz zaman kayıp mı ediyoruz yani? Bu mudur?

hayir bir kadina cirkin dedigin icin kaybetmiyorsun, fikir tartisilirken ad hominem yaptigin icin kaybediyorsun. anita cirkin o yuzden fikirleri gecersiz imaji oluyor

anitayi adriana lima ile replace edersek misal, ayni fikirleri suratimiza adriana lima ayarinda bir kadin kussa ne yapicaksiniz bu defa?

birine saldiricaksaniz fikirlerine saldirin, dis gorunusune veya kisiligine degil.

ha guncel tartisma disinda anita cirkin derseniz kabul cunki cirkin dogruya dogru
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

50 kere yazdik kafa algilamiyor heralde

Hmm.
Laurelin said:

kimse sana git ozelestiri yap kendinden utan demiyor veya gamergate bole igrenc insanlardan olusuyor iste diyende yok, genaralizasyon yapanda yok ancak bariz ortada olan birseyle ilgili bizim yaptigimiz elestiriyede kimse karisamaz. SJW lerden zerre farki yok su "hayir bu konuda konusamazsiniz!" tutumunun. dusuncelerimi kimseye sormak zorunda degilim, aciklarkende kimseye danisip sormama gerek yok. ben kimsenin nasil dusundugune karisip mudehale etmiyorum o yuzden ayni saygiyi baskasindanda beklerim. papagan gibi ayni seyleri tekrarliyorsunuz surekli bzide defalarca yazmak zorunda kaliyoruz.

Bariz ortada olan şeye yaptığınız eleştirinin ortada olan skandala kılıf giydirme sürecinde istismar edilmesi hiç rahatsız etmiyor mu? Gayet haklı bir duruşun rahatça yaftalamak için linç seviciler tarafından skandalla ilişkilendirilmeye çalışmasına karşı çıkmanın, izole edilmesini istemenin nesi yanlış? Konu çatır çatır konuşulsun bana problem değil ki, düşüncenizi de istediğiniz yerde dile getirme hakkınız var. Lakin "dolandırıcılar cinsiyet ayrımını malzeme yaptığından konuyla ilintilendirmek yanlış" demek, oyun dünyasında seksizmin olduğunu reddetmek, söylenenleri, muhatapları yoksaymak değil. SJWlerin "bu konuda konuşamazsınız" tutumuyla aynı şey değil. Ayrımcılık tartışmasını bu konu üzerinden yapmak istemiyorum çünkü istismar amaçlı kullanılıyor en başından beri. Özetle bu.

Problem sanırım, topiğe en sondan girmiş olmamla alakalı. Duruşları, söylemleri bilmediğimden. Tekerrür eden şeyler varsa kusura bakmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

tartisma sirasinda fikir yerine kisiye yapilan bir saldirinin ad hominem olabilmesi icin o kisi ile birebir tartismana gerek yokki? altin kural gibi bisi bu, her konuda gecerli. fikirlere itiraz edicek gucun ve bilgin olmadigi icin kisiye saldiriyorsun imaji yapar daima. "cirkin" omak disinda anitanin kokusmus fikirlerine surda en cahil insanin bile yazabilicegi 100 farkli arguman var

said:
adriana lima suratima istedigi herseyi vurabilir.

eh bazilarida anita icin ayni seyi dusundugunde sasirmayin, gonul bu otada konar bokada sonucta. this is why we cant have nice things durumu direk
Sosyal ağlarda paylaş

O şurada neden geyik yapmadı?

Bu burada neden geyik yaptı?

Geyik yaparken şunu neden dedi?

Geyik yaparken bunu neden demedi?

Bu soruların cevaplarını bilmiyorum. Çünkü bu soruların cevaplarını bilebilmek için geniş bir kitlenin aralarında yaptıkları geyiklerin hesabının bana veriliyor olması gerek. Bu da takdir edersin ki çok saçma bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Civcivhead said:

Laurelin said:

50 kere yazdik kafa algilamiyor heralde

Hmm.
Laurelin said:

kimse sana git ozelestiri yap kendinden utan demiyor veya gamergate bole igrenc insanlardan olusuyor iste diyende yok, genaralizasyon yapanda yok ancak bariz ortada olan birseyle ilgili bizim yaptigimiz elestiriyede kimse karisamaz. SJW lerden zerre farki yok su "hayir bu konuda konusamazsiniz!" tutumunun. dusuncelerimi kimseye sormak zorunda degilim, aciklarkende kimseye danisip sormama gerek yok. ben kimsenin nasil dusundugune karisip mudehale etmiyorum o yuzden ayni saygiyi baskasindanda beklerim. papagan gibi ayni seyleri tekrarliyorsunuz surekli bzide defalarca yazmak zorunda kaliyoruz.

Bariz ortada olan şeye yaptığınız eleştirinin ortada olan skandala kılıf giydirme sürecinde istismar edilmesi hiç rahatsız etmiyor mu? Gayet haklı bir duruşun rahatça yaftalamak için linç seviciler tarafından skandalla ilişkilendirilmeye çalışmasına karşı çıkmanın, izole edilmesini istemenin nesi yanlış? Konu çatır çatır konuşulsun bana problem değil ki, düşüncenizi de istediğiniz yerde dile getirme hakkınız var. Lakin "dolandırıcılar cinsiyet ayrımını malzeme yaptığından konuyla ilintilendirmek yanlış" demek, oyun dünyasında seksizmin olduğunu reddetmek, söylenenleri, muhatapları yoksaymak değil. SJWlerin "bu konuda konuşamazsınız" tutumuyla aynı şey değil. Ayrımcılık tartışmasını bu konu üzerinden yapmak istemiyorum çünkü istismar amaçlı kullanılıyor en başından beri. Özetle bu.

Problem sanırım, topiğe en sondan girmiş olmamla alakalı. Duruşları, söylemleri bilmediğimden. Tekerrür eden şeyler varsa kusura bakmayın.

eh konunun tamamini okumadan yazmissin o zaman, surekli her sayfada tekrar edip duruyoruz cunki ayni seyleri, surekli yazmaktan yoruldum ben

su son ayrimcilik atrtismasinin GAMERGATE ILE ALAKASI YOK, sam anitanin cikarttigi bir videoyu koydu onun uzerinden tartistik, kacinciya yaziyorum artik sunu. konu derail oldu buradaki sorun o, deraillanmis konu uzerinden tartisiliyor su anda.

ayrica yukarda xunn un postunada yazdim, ben kac aydir icindeyim gg hariketinin, guncel gg ici tartismalarda son 2-3 aydir hickimse "journalism ethics" tartismiyor, konu tamamen SJW ajandasi ve misogynye kaymis durumda. mordor olayi patladi, 3-5 kisi coverladi ama gg kitlesinde yer bulamadi, ben cok istedim yer bulsun ama iste bir avuc vlogger ile sinirli kaldi. nintendo bugun fasizan youtube yasaklari getiriyor, youtubecular benim icerigimden bana pay vermeden para kazanamaz ayrica ben izin vermeden icerik yayinliyamaz diyor. nintendo oyunlari ile ilgili uretilen her icerigi once ben kontrol ederim, isime gelmez ise yayinlatmam diyor. benim sevicegim yanli icerik yapicaksiniz izleyicilerinize diyor acik acik.

GG de yer buldumu?

hayir

GG ile ilgili mail ve boykot threadi 4 gunde 16 postta kalirken joss whedon in "endusturide misogyny var" theradi GG icinde en cok tartisilan konu bugun.

sirf sunu 2. ye yazmak zorunda kaldim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...