Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

psikiyatr ve ilaç tecrübeleriniz

SIKYAHONAW

Öne çıkan mesajlar

Tecrübelerinizi bekliyorum brolar

Çok kısa ve net özet: yaklaşık 1 yıldır iş ve ilişki olarak yoğun stres altındayım. Uzun zamandır kendimi sanki depresyona giriyormuş gibi hissediyorum (belki girmişimdir). Klasik keyifsizlik, gece yatarken kafamı yastığa huzurlu koyamama, motivasyon eksikliği vs...

Bunlar çoğumuzda olan şeyler ,benim öğrenmek istediğim duygusal olarak az düşünmemi sağlayacak, işime odaklanmama yardım edecek, motivasyonumu arttıracak ve tekrar bazı şeylerden keyif almamı sağlayabilecek birşey tıbbi olarak var mıdır?

-psikiyatrın(psikolog değil) bir faydasını gören oldu mu? Gidilmesini tavsiye eder misiniz?

-ilaç kullanan var mı? ne gibi faydaları ve yan etkileri vardır?

-psikiyatra gittiyseniz bunu hangi evrede yaptınız?
Sosyal ağlarda paylaş

bence ilaçlar iyi etmekten çok daha kötü ediyor çünkü vücudun öyle tepki vermesinin sebebi sana birşeyler gösterebilmek ama ilaç alınca vücut aynı durumda kalmasına rağmen geçici bir süre onu hissetmemeni sağlıyor.

ilaç yerine doğal yaşamı öneririm. sıkıldıysan 2-3 günlüğüne ormana, göle, deniz kıyısına gidip kafayı dinlemek en iyi ilaçtan daha büyük tedavi olabilir yerine göre.
Sosyal ağlarda paylaş

bu durum geçen sene kuzenimde yaşandı. Kendisi hatta psikolog, o yüzden böyle konulara daha bilinçli yaklaşıyor. Depresyona giridğini hissetmişti, hemen sinirleniyordu-ki hiç onluk bişi değildir-genel bir mutsuzlık vardı. Önce psikoloğa gitti,o direk psikiyatriste yönlendirdi. Bir ilaç verdi,sabahları içtiği adını hatırlamıyorum sorarım. 6 ay alacaksın demiş doktor.Diş sıkma huyu vardı gecelere son zamanlarda. Sabah çenesi çok gergin kalkıyordu. İlacı kullandı-artık psikolojik mi bilemem ama- ciddi ciddi toparlandım dedi. Daha sakinim dedi. bir nevi uyuşturucu almış gibiyim ama normalim yani. yan etkisi yokmuş.falan da filan...kısaca böyle durumlarda geçer demekten ziyade bir doktora görünmekte yarar var. beden sağlığından daha önemli olabilir ruh sağlığı. iyi gelecektir eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

Depresyonun, anksiyetenin sebebi hormonel dengenin bozulması, ilaçlar o dengeyi tekrar yakalamanı sağlıyor.

Akan bir nehir var, dış etmenler tıkıyor nehri, ilacı alınca olması gerekene tekrar geri çekiyor.

Prozac, cipralex gibi ilaçlar hiç aldığını bile farketmediğin ama kendine getiren ilaçlar, git doktoruna anlat derdini. Reçetesiz ilaç verdiği sürece sıkıntı yok, ilk aldığında ölümüne kusma hissi verebilir 2 dakikalığına o kadar.

Bi de geç boşalırsın işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

arkadaşlarım cipralex kullanıyor ama bir başlandı mı 6 ay giden ve bir anda kesilmemesi gereken ciddi bir ilaç. git bi psikiatr a derim

edit; boşanma devresinde bana da yazdı doktor sakinleyeyim diye ama kullanmadım valla.

Ciddi bir ilaç değil abi baya hafif bir ilaç adamı korkutma ksdjfs
Sosyal ağlarda paylaş

bence ilaçlık bir durumun yok, zira foruma konu açıp kankalar benim canım sıkkın hangi ilacı tavsiye edersiniz diyebiliyorsan durumun iyidir. söylenildiği üzere; 2-3 günlüğüne ormanda kamp veya sahil kasabında tatil gibi bir olaya girebilirsin. değişiklik iyidir, moralini bozan her ne ise daha iyi tartıp onun hakkında bir karar vermen daha kolay olur. çünkü olgudan uzaklaştıkça onun hakkında bir yargıya varmak o kadar kolaylaşıyor. etrafını da iyice gözden geçir, belli ki çevren bütün enerjini sömürmüş.
Sosyal ağlarda paylaş

zeper said:

sordum ilacı adı:lustral. ama doktor tavsiyesi olmadan alınmasın kesinlikle deid.belki gerek bile görülmeyebilirmiş.

Abi doktorsuz alma aman, lustral da cipralex de prozac da çok hafif ilaçlar ama doz kontrolü ve bırakma evresinde doktora ihtiyacın olacak her şekilde. Hele kontrolsüz bırakırsan ilk halinden de kötü duruma düşersin, kesinlikle git doktora.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Dworgian said:

arkadaşlarım cipralex kullanıyor ama bir başlandı mı 6 ay giden ve bir anda kesilmemesi gereken ciddi bir ilaç. git bi psikiatr a derim

edit; boşanma devresinde bana da yazdı doktor sakinleyeyim diye ama kullanmadım valla.

hadi be?

bana doktor "başlarsan 6 ay devam et, bir anda bırakma hede hödö" yaptı ondan =(
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Xaenin said:

Dworgian said:

hadi be?

bana doktor "başlarsan 6 ay devam et, bir anda bırakma hede hödö" yaptı ondan =(

Tabi abi, adam akıllı etkisini görmen zaten en az 1 ay sürüyor zaten, seni toparlaması en az 6 ay haliyle. Bırakırken sakat aslında, tehlikesi de orada. Kontrolsüz bırakırsan çok çok daha kötü hale gelebiliyorsun. Ama onun dışında günlük hayatında boşalmayı geciktirmesi dışında hiç bir hissedilir etkisi olmuyor sdjfhs. Gün içinde daha sakin daha kontrollü oluyorsun, benim İNANILMAZ işime yaramıştı öyle söyleyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...