Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mısır'a gidiyorum

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

rica ederim.
yemekler aynı Türkiye'deki gibi. Kebap ve türevleri.
bizim dönere Shawirma diyorlar. bildiğiniz ÇEVİRME.
Balık var Nil Nehri'nden ve İskenderiye'den gelen ama bizim balıklar kadar lezzetli değil diyorum. karides çok ucuz şu mekruh hikayesinden dolayı ve hep jombo karidesler.
yengeç,kalamar da aynı şekilde.
pilav,dolma,turşu,mezeler hep bizim mutfak.
kısacası Mısır'da yemek konusunda hiçbir sıkıntı çekmezsiniz.
İçkiyi de dışarıda içmek mümkün. Her yerde değil ama mümkün.
otellerde zaten içki var.
Sosyal ağlarda paylaş

Mısır'ın çeşitli yerlerinde 100'den fazla piramit bulunuyor.
Bunlardan en meşhur olanları GİZA PİRAMİTLERİ olarak biliniyor.
3 büyük, 6 küçük piramitten oluşuyor bu piramitler ve GİZA'da (Kahire'ye 1 saat mesafede olan bir şehir, İstanbul ve İzmit gibi düşünün) bulunuyorlar.
Keops en büyük olanı. Dünyanın 7 harikasından ayakta kalan sadece KEOPS Piramidi. İlk yapıldığında yüksekliğinin 146 metre civarında olduğu fakat seneler içerisinde aşınma nedeni ile 10 metre kadar kaybettiği düşünülüyor. Daha detaylı bilgileri internetten bulabilirsiniz ama her biri 1,5 m x 1 m x 2 m olan 2 milyon adet taşın üst üste koyma prensibi ile inşa edildiğini; güya bütün bir Mısır halkının kiminin dediğine göre 20 sene, kiminin dediğine göre 30 sene işi gücü bırakıp bu piramit ve yanındaki diğer piramitlerin inşası için çalıştıkları iddia ediliyor. Kendi adıma insan işi olduğuna inanmıyorum. Ayrı bir tartışma konusu. Ama tek kelime ile muhteşem.
Diğer piramitler sırasıyla KEFREN (tepesindeki 15-20 metrelik kısım mermer taşlardan yapılmış, bu nedenle sanki bir dağın karlı doruğunu andıran bir görüntüsü var), MIKERINOS...6 ufak piramitten 3 ü neredeyse tamamen tahrip olmuş. Kalan 3ü ise MIKERINOS'un hemen yanında yan yana dizilmiş olan piramitler. Bunlar Mikerinos'un karıları için yapılmış.
Burası çölün ortasında bir yer.

Fotoğrafları paylaşmaya başlıyorum.

Piramitlerin girişi en son geldiğim 2007 yılında çok pisti. Aradan geçen zamanda güzel bir otopark yapmışlar. Güvenlik kontrolleri üst seviyede. Zaten bu seyahatimde hemen her yerde defalarca kontrol noktasından geçerek arandım.
Arabayla girmek istediğimizi söyledik ve içeriyi araba ile gezdik. Bizi daha başlangıçta bütün haşmeti ile KEOPS karşıladı.

Giriş ücretleri. 1 Dolar = 7,15 Mısır Pound'u gibi düşünün.

Biletim.

Keops ve Kefren bir arada.

Yakından KEOPS.

Yakından KEFREN. Çekerken fark etmedim ama sonradan görünce çok beğendim bu fotoğrafı. Bence 10 üzerinden 10'luk fotoğraf olmuş. Güneşe bakın yaaa!! :)

Kefren.

Uzaktan MIKERINOS.

KEFREN ve MIKERINOS yan yana.

3 büyük ve 3 küçük piramid yan yana.

MIKERINOS ve 3 küçük piramid.

SFENKS ve arkadan görünen KEOPS.

Sosyal ağlarda paylaş

3 sefer ziyaret ettim.
3ünde de içine girmedim.
İlk 2sinde nedeni içlerinin karanlık ve çok pis olmasıydı.
Şimdi ise dediler ki, 80 cm yüksekliğinde bir ince koridoru mecburen iki büklüm olarak yaklaşık 80 metre boyunca gidip içinde hiçbir şey olmayan odalara çıkıyormuşsunuz. Çünkü bu odalardaki mumyalar, lahitler, her türlü eşya zaten çoktan Mısır Milli Müzesi'ne götürülmüş. Açıkçası içimizden gelmedi 50-55 derece sıcakta o eziyeti çekmek bu söylediklerini de duyunca.
Sosyal ağlarda paylaş

fotolar için teşekkürler, bilgiler için de sağol uğraşmışsın valla emek=)
sipeyskeyk'in yazısı da hoşmuş ya ona da teşekkür ettim. Ama keşke gireymişin içine bence de, 3 kere gitmişsin bir dahakinde gir, oraya kadar gidip girmemek olmaz yani=)

nefertari ile ilgili bir şeyler var mıydı peki? bir de sanıırm şehirin bir dönem komple mavi işlemelerle süslendiği olmuş yani mavi motiflere sırf nefertari seviyor diye...o zaman orası bildiğin cennet diye anılıyormuş...bununla ilgili bişi anlattılar mı veya ona ait eşyalar falan?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...