KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Yeniden yükledim fotoğrafları. Fırsat bulduğumda Piramitlerde çektiklerimi de paylaşacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Çetin abi sağolasın resimler için nefis oldu, sağolasın. Yeme-içme nası mısır'da peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 rica ederim. yemekler aynı Türkiye'deki gibi. Kebap ve türevleri. bizim dönere Shawirma diyorlar. bildiğiniz ÇEVİRME. Balık var Nil Nehri'nden ve İskenderiye'den gelen ama bizim balıklar kadar lezzetli değil diyorum. karides çok ucuz şu mekruh hikayesinden dolayı ve hep jombo karidesler. yengeç,kalamar da aynı şekilde. pilav,dolma,turşu,mezeler hep bizim mutfak. kısacası Mısır'da yemek konusunda hiçbir sıkıntı çekmezsiniz. İçkiyi de dışarıda içmek mümkün. Her yerde değil ama mümkün. otellerde zaten içki var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 yahu 40 kere gitmişsin mısır'a anca mı sıra geldi müzeye gitmeye, yoksa fotoğraf çekip buraya koymak için bir daha mı gidiyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 sen buraya niye yazıyorsan aynı sebebi olmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 jombo karidesi denemek isterim mısır'da. arada "ı" var ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Of kuddusi abi can çekti yeminlen karides filan.Gitmek lazım mısıra ama durumlar karışık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Piramitleri 3üncü kez gezmiş oldum ama Mısır Milli Müzesi'ni ilk kez gezdim. Bir türlü zaman yaratamamıştım bu zamana kadar. İyi oldu be. Birazdan piramit fotolarını paylaşacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 KArnak Luxor, Abu Simbel falan buraları gezdin mi hiç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Mısır'ın çeşitli yerlerinde 100'den fazla piramit bulunuyor. Bunlardan en meşhur olanları GİZA PİRAMİTLERİ olarak biliniyor. 3 büyük, 6 küçük piramitten oluşuyor bu piramitler ve GİZA'da (Kahire'ye 1 saat mesafede olan bir şehir, İstanbul ve İzmit gibi düşünün) bulunuyorlar. Keops en büyük olanı. Dünyanın 7 harikasından ayakta kalan sadece KEOPS Piramidi. İlk yapıldığında yüksekliğinin 146 metre civarında olduğu fakat seneler içerisinde aşınma nedeni ile 10 metre kadar kaybettiği düşünülüyor. Daha detaylı bilgileri internetten bulabilirsiniz ama her biri 1,5 m x 1 m x 2 m olan 2 milyon adet taşın üst üste koyma prensibi ile inşa edildiğini; güya bütün bir Mısır halkının kiminin dediğine göre 20 sene, kiminin dediğine göre 30 sene işi gücü bırakıp bu piramit ve yanındaki diğer piramitlerin inşası için çalıştıkları iddia ediliyor. Kendi adıma insan işi olduğuna inanmıyorum. Ayrı bir tartışma konusu. Ama tek kelime ile muhteşem. Diğer piramitler sırasıyla KEFREN (tepesindeki 15-20 metrelik kısım mermer taşlardan yapılmış, bu nedenle sanki bir dağın karlı doruğunu andıran bir görüntüsü var), MIKERINOS...6 ufak piramitten 3 ü neredeyse tamamen tahrip olmuş. Kalan 3ü ise MIKERINOS'un hemen yanında yan yana dizilmiş olan piramitler. Bunlar Mikerinos'un karıları için yapılmış. Burası çölün ortasında bir yer. Fotoğrafları paylaşmaya başlıyorum. Piramitlerin girişi en son geldiğim 2007 yılında çok pisti. Aradan geçen zamanda güzel bir otopark yapmışlar. Güvenlik kontrolleri üst seviyede. Zaten bu seyahatimde hemen her yerde defalarca kontrol noktasından geçerek arandım. Arabayla girmek istediğimizi söyledik ve içeriyi araba ile gezdik. Bizi daha başlangıçta bütün haşmeti ile KEOPS karşıladı. Giriş ücretleri. 1 Dolar = 7,15 Mısır Pound'u gibi düşünün. Biletim. Keops ve Kefren bir arada. Yakından KEOPS. Yakından KEFREN. Çekerken fark etmedim ama sonradan görünce çok beğendim bu fotoğrafı. Bence 10 üzerinden 10'luk fotoğraf olmuş. Güneşe bakın yaaa!! :) Kefren. Uzaktan MIKERINOS. KEFREN ve MIKERINOS yan yana. 3 büyük ve 3 küçük piramid yan yana. MIKERINOS ve 3 küçük piramid. SFENKS ve arkadan görünen KEOPS. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 fotoğraflar güzel olmuş, peki içlerine girilebildin mi ? yoksa sadece dışından mı gezdiriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 3 sefer ziyaret ettim. 3ünde de içine girmedim. İlk 2sinde nedeni içlerinin karanlık ve çok pis olmasıydı. Şimdi ise dediler ki, 80 cm yüksekliğinde bir ince koridoru mecburen iki büklüm olarak yaklaşık 80 metre boyunca gidip içinde hiçbir şey olmayan odalara çıkıyormuşsunuz. Çünkü bu odalardaki mumyalar, lahitler, her türlü eşya zaten çoktan Mısır Milli Müzesi'ne götürülmüş. Açıkçası içimizden gelmedi 50-55 derece sıcakta o eziyeti çekmek bu söylediklerini de duyunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 O koridordan kocaman lahitleri nasıl çıkarmışlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Vardır muhakkak başka gecitler. Bana söylenen bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Ben girdim içine. Fotoğrafları da var, koyarım bir arA ara. Çeto ayak yapma 120 pound fazla gelmiş çingenlik yapmışsın işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 http://forum.paticik.com/read.php?23,7544793,7544793#msg-7544793 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Koymuşum ya. Bırak ın çeto nun yaşlı gözlerinden mısır ı. Benimki daha macera dolu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 sipeys ve gazete skandali... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Kırom emre yaşıyo musun pampi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2014 yaşıyorum panpa. torbalıya taşınacağım yakında =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2014 chrome said: yaşıyorum panpa. torbalıya taşınacağım yakında =/ lütfen mantıklı bir açıklaman olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2014 sipeyskeyk said: http://forum.paticik.com/read.php?23,7544793,7544793#msg-7544793 İyiki girmemişim piramidin içine. Harbiden çekeceğim eziyete değmezmiş. Bomboş oda. Bi bok yok. B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2014 Tabi 4500 yıllık bir yapının içinde olmak hiçbir şey ifade etmiyor. İlla altın falan olması lazım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2014 la olm 4500 yıllık yapının dıştan görünümü zaten muhteşem.asıl içten gördüğüm zaman "bu ne lan?" derim. zevkler farklı tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2014 fotolar için teşekkürler, bilgiler için de sağol uğraşmışsın valla emek=) sipeyskeyk'in yazısı da hoşmuş ya ona da teşekkür ettim. Ama keşke gireymişin içine bence de, 3 kere gitmişsin bir dahakinde gir, oraya kadar gidip girmemek olmaz yani=) nefertari ile ilgili bir şeyler var mıydı peki? bir de sanıırm şehirin bir dönem komple mavi işlemelerle süslendiği olmuş yani mavi motiflere sırf nefertari seviyor diye...o zaman orası bildiğin cennet diye anılıyormuş...bununla ilgili bişi anlattılar mı veya ona ait eşyalar falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar