Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbulda yeni bir hayat kurmaya nereden başlanır?

Anhora

Öne çıkan mesajlar

Dworgian said:

Anhora said:

Mutfak giderleri 3000 desek. 2000 de idareli giyim masrafımızı

ayda mı bu?

oha ben bunu görmedim.. trolldür..

2000 idareli giyim ne? idareli giyim dediğin her ay ne kdar giyim harcaması yapabilirsin ki? giyilebilir en uygun gömlek 20 tl polo tshirt 18 tl kumaş pantolon 15 tl girip her ay dükkanı mı alıyorsunuz idareli giyimle?
Sosyal ağlarda paylaş

noyişko senin ne alıp veremediğin var bizim diplomalarımızla yau? lifelong learning abi işte.. ne öğrensem acaba diyen adamlara şunu şunu öğren bunun diplomasını verelim diyorlar adam da seçim yapıyor. kimi de fil abi bu hayatta ot yiyor, kimi kaplan, kimisi bok böceği tırım tırım yuvarlıyor abi. herkes birbirine benzeyemez ki. biz olmasak şu an her yer hastalık, her yer savaş, her yer bok içindeydi abi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben mutfak masraflarının içine arabanın benzinini, faturaları vb. kalemleri de kattım. Giyim de orta düzeyli gelir sınıfı için normal.

Tabi her ay olacak diye bir şey yok. O biter kredi kartının taksiti başlar vs.

2. Edit: Biz 12k parayı nasıl harcayacağımızdan bahsediyoruz. Arkadaşımın müdürü 21k euro alıyor lan ayda.
Sosyal ağlarda paylaş

cok afedersinde nasıl bir kafa yapısı o .Benzini mutfak giderine koyuyorsun yerlerine de kredi kartı taksiti diyorsun kredi kartı ile aldıkların da kiyafet yada mutfak ihtiyacı degil mi düzenli olarak bankaya sebepsiz yere paramı yatırıyon.Telefon uygulamamaları faln var masraflarını gelirlerini girebildigin onları kullan bence.

sen editlersen bende editlerim 12k para alıyorsan girme bu hesaplara bana da bok yemek duser
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

İstanbul'da bir satılık ev bakalım dedik. Doğru dürüst ev 400k'dan başlıyor. Gerçekten güzel bir ev buldum. 1.300k :D Gerçi bundan daha güzelleri daha uyguna bulunur.

Bir hesap yapayım dedim. En ucuz 400k'lık ev için bile 120 ay yani 10 sene 3333 TL taksit ödemek zorunda kalıcam. 1.300k'lık hayal zaten aylık 10843 TL ile sonuçlandığı için pek ulaşılabilir değil.

Ben senior bilişim uzmanı olup maaşımı 8000 yapıcam da ne zaman? hadi 4000 de eşim alsın toplam 12k.

Aylık ev taksiti zaten 3400 diyelim. Kaldı mı 8600. Ayağımızı yerden kesebilecek bir araba alalım desek 1000 lira taksiti olsa, kaldı mı 7600. Mutfak giderleri 3000 desek. 2000 de idareli giyim masrafımızı katarsak 2600 lira kalıyor. O da çocuğa ancak yeter herhalde.

Yani İstanbul'da iyi bir işin olsa bile en az 10 sene deli gibi çalışmak zorundasın ve 10k'nın üstünde maaşın olmalı ki evin olsun, biraz daha rahat yaşa.

Bu nedir ya.

Meraklısına 1300k'nın Linki

ataşehir'den adalar görmek iyiymiş =).
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

Ben mutfak masraflarının içine arabanın benzinini, faturaları vb. kalemleri de kattım. Giyim de orta düzeyli gelir sınıfı için normal.

2. Edit: Biz 12k parayı nasıl harcayacağımızdan bahsediyoruz. Arkadaşımın müdürü 21k euro alıyor lan ayda.

bir de 3k ile 2k ile geçinenler var fln.

hani "orta düzey" dediğin kavramında bir terslik olmasın? ben 1 yılda giyime 2k harcamıyorumdur misal.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu diyen;

Anhora said:

Bunları da demiş;

Anhora said:

Ben parayı hiç düşünmüyorum ya. İstanbulda normal yaşam masraflarımı karşılayacak kadar maaş alsam yeter ilk başta.

E tabi senior'lar iş aramak zahmetinde bile bulunmuyorlar. :)
Biz daha junior'ız.

Anhora said:

Ben doğu karadenizliyim ama çocukluktan beri yazları hep İstanbul'a gelirim. Yaz olmasa da kışın gelirim, birkaç haftalığına. Genelde caddebostan/bostancı'ya gelirim. 2 ay önce de geldim. Arkadaşım Kadıköy'de kalıyor. Onda kaldım bir kaç yerle staj için görüştüm ama bana uymadı. Arkadaşım da aktüer. Groupama'da çalışıyor. Adam her sabah saat 7de kalkıp maslağa gidiyor. Akşam 5-5,30'da çıkıp tekrar kadıköye geliyor. Underwriting olarak çalışıyor ama maaşı az. 1800 lira. Onların sektöründe, bilişimdeki gibi eğitim vs var mı pek bilmiyorum. Ben kendimi geliştirmeme katkı sağlayacak ve uzun yıllar orada çalışabileceğim bir şirket olsun istiyorum. İşte öyle iyi şirketi bulmak zor. Ya da referans zor diyelim.

Anhora said:

1000 liraya düşse de alsak.
(LG G3 için)

Anhora said:

Adım Mert. Forumunuzu yeni keşfettim, sizinle olmaktan mutluyum. :)

Yönetim Bilişim Sistemleri 4. sınıf öğrencisiyim. Şu anda bir belediyenin bilgi işleminde staj yapıyorum.

Sen bi yüksel, aile fln kur da hesabını tekrar yap abi :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...