Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yine yeniden gumruk mevzusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
simdi sanirim gumruk siniri 150 euro olmasi gerekiyor. amazondan 7 tane kitap getirtecegim toplamda kargo dahil 135 dolar filan. gumruge takilmiyor yani ama 7 tane kitap var diye beni satici sanabilirler mI ki bu kitaplarin hepsi de farkli aslinda.
Mesaj tarihi:
dhl vs özel kargo ile geliyorsa isterse 50 avro tutsun bi yolunu bulup gümrükte kitliyorlar ürününü sonra 75 tl'den az olmamak kaydı ile dhl sana bir fatura çakıyor.

gümrük mutlu , dhl mutlu, olan sana ve kitaplarına oluyor.

onun dışuında evet 75€ üzeri gümrüğe dahildir. ürünün total fiyatının %18'i + 3,75 mi ne pul parası alıolardı ahah.
Mesaj tarihi:
bence de devlet postasıyla ısmarla. 75 euro sınır. kargo dahil değil buna ama ebayden falan alıyorsan birşey adam gümrüğü düşük gösterip sana kargolayabilir. gerçi ebay de artık gümrük ücretini önden alıyor sanırım amazon gibi oldu.
Mesaj tarihi:
amazondan 100 doları geçmeyecek şekilde alırsan takılmaz. Farklı kitaplar diye tahmin ediyorum. Aynı üründen 3 adet olursa takılma ihtimali var çünkü.

Sınır 75 euro, aşağı yukarı 100 dolar ediyor diye öyle yazdım.

Kesinlikle kurye ile getirtme, takılırsa ptt'den topkapıda alırsın 2 kuruş daha verecek. DHL, UPS, Fedex falan bacağı alır yoksa adamın
Mesaj tarihi:
Mathias said:

amazondan 100 doları geçmeyecek şekilde alırsan takılmaz. Farklı kitaplar diye tahmin ediyorum. Aynı üründen 3 adet olursa takılma ihtimali var çünkü.

Sınır 75 euro, aşağı yukarı 100 dolar ediyor diye öyle yazdım.

Kesinlikle kurye ile getirtme, takılırsa ptt'den topkapıda alırsın 2 kuruş daha verecek. DHL, UPS, Fedex falan bacağı alır yoksa adamın

toplamda 90 dolar filan oluyor kargo dahil. yok zaten standart shipping kullaniyorum onu da ptt getiriyor. gecen ay buyuk bir kitap almistim 3 tl pul parasi mi ne almislardi kapidaki postaci.
Mesaj tarihi:
süper,

Kargo işleme girmez. Takılsa bile amazon.com ayrı yazar, üstünden vergi vermezsin. Muhtemelen takılmaz zaten.

3 lira 6 sene önce 50 kuruştu aq 600% zam mı olur lan !
Mesaj tarihi:
Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşya önemli değeri olmayan eşya olarak kabul edilmekte ve muafiyet tanınmaktadır.

amerikan taktiği uygula, önce böl, sonra fethet.
  • Yeni Oluştur...