Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Açık havada tütün yasağı geliyor

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

mani said:

sdeceokuyangenç said:

abi ciddi misiniz dumanı geliyosa 1 adım yana kayın açık hava sonuçta. "Ben içmediğim için yasağı destekliyorum" iki yüzlülüğü nedir yani

sigara içiyorsan geç 2dk kenara zıkkımlan. niye ben çekiliyorum ? İçen sensin ben niye önlem alayım. sağa çekildiğinde çekildiğin yerde de içen varsa ne olacak ? Çıkmayalım mı dışarıya?

Yuh arkadaş! Sanki iç içe yuruyor herkes.
Sosyal ağlarda paylaş

9 yıldır içiyorum. Yasağı destekliyorum. Hatta paketler 15-20 tl falan olsun. Gerçi o zaman kaçak sigara tavan yapar bir şey fark etmez.

champix ile 1.5 yıl kadar bırakmıştım sigarayı. İçmediğiniz zaman başka dumandan o kadar rahatsız oluyorsun ki anlatılmaz yaşanır durumu var. Yolda yürürken yanından bir adam geçiyor tam o sırada sigara dumanını ağzından püflüyor.. O açık alandaki duman bile sana zehir gibi geliyor. Gittiğim yerde kapalı alanda sigara içiliyorsa şikayet bile ediyordum. Ulan ben götümü yırttım o illeti bırakmak için tipin teki gelip dumanı gözüme gözüme üfleyecek yok öle şey.

Ha şimdi tekrar içiyorum ve mutsuzum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bırakmak çok kolay değil ya. Diyorum 1.5 yıl içmedim. oha artık bırakmışsın işte diyorlar veya sen içinden "kurtuldum lan" diyorsun.. Bir ağır stres yaşamana bakıyor sigaraya geri dönmen.

Ayrıca "içiyoruz çok mutluyuz" da nasıl bir bakıştır. Başkası yazsa neysede.. Tamam bende içiyorum da mutlu olunacak bir yanı yok. Ağzın-üstün kül tablası gibi kokuyor, dişlerin sarı, tat alma duyun zayıf, gözünü açtığındaki o yorgunluk hissi, aksırıp tıksırman, sabahları o balgamı lavaboya tükürmen.. Yaşam kaliten düşmüş.. Sokağa attığın parayı ve kansere invite göndermeni söylemiyorum zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

bu topiği takriben,
AVMlerde alkol satışı yasaklandığında topik açılacak.
o gün çok değişik mesajlar atılacak

avmlerde içki satışı neden yasaklanıcak?
mescit ve camilerin bilmemkaç metre yakınında içki satılamayacak.
her avm'ye bir mescit. camiiler almış yürümüş zaten. enjoy.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Şekerli pirinçli kalitesiz Efes'in "erkek birası" sayıldığı ülkemizde, başkasının sigara dumanıyla sağlığının bozulmasını eleştiren adamı aklınca ti'ye almaya çalışmak çok da abes bir davranış değil. Şaşırtmıyor yani. Bu kültür seviyesinin anlık etkenlerle uzun sürelileri ayırmasını da bekleyemeyiz.

Hepimizin çocukluğundan akıllarda kalan bir kare vardır hani, hayat kadınlarıyla ilgili bir röpörtajda "atın ölümü arpadan olsun ehahe" diyen bir cahil abimiz vardı; o ve o anda kurduğu "guild" hala gayet aktif :p

Tüm bu dalga geçmeler, meşrulaştırmaya çalışmalar, kendi keyfini en önde tutmalar da; daha bir iki hafta önce hepimizin okuyup hak verdiği "Türkler ve s..nin ucuyla iş yapmak" yazısının ne kadar haklı olduğunu daha da pekiştiriyor aslında. Üzücü.

Biyik said:

azicik sigara dumani koklasaniz ölmezsiniz.

Şu uygulamalı örneğimiz olsun.

AKP'nin bunları yarın öbür gün alkol yasağına yataklık etsin diye yaptığını ben de biliyorum arkadaşlar, fakat bu uygulamanın doğru ve mantıklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ben Baykal muhalefeti değilim ki sırf AKP yaptı diye HER icraati eleştireyim. Sigara tümden yasaklansa gayet şiddetli tepki gösteririm mesela, ama içileceği yerlerin sınırlandırılmasında bir yanlışlık yok.

Sigarayı sadece içerek başkalarına hem huzur, hem sağlık anlamında doğrudan bir zarar veriyorsunuz. Başka bir zincirleme aksiyona girmenize gerek yok yani, bir nefes çekip geri bırakmanız birilerine zarar vermek için yeterli. Başkasının aldığı alkolün size zarar vermesi için, o kişinin dolaylı olarak başka bir suç da işlemesi gerekiyor. Örneğin tacizde bulunur, alkollü araç kullanır, darp eder falan. Aradaki fark bu.

Kişinin dolaylı suçlarına bile karışacaksak meyve soyma bıçağı satışını bile komple yasaklamanız gerekir. Bu yüzden "alkol yasaklansa kızarsınız ama ehüe" argümanları bir hayli saçma. Kaldı ki dediğim gibi, içilmeyeceği yerlerin düzenlenmesi ile satışının sınırlandırılması çok farklı konular. Alın gidin evinizde günde 8 paket içerek erkenden ölün, kim ne diyebilir? Düzenleme sadece başkalarına zarar verme potansiyelinizi sınırlandırıyor, tüketiminizi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

yine biyikla muhatap olunmus. muhatap olundukca daha gur cikiyor

acik havada sigara konusunu gorunce aklima yagmurlu gunlerde otobus duraklari geliyo. o otobus gelmeden onceki 5 dkda sigara icmezse olecek olan insanlar.

o otobusun gelecegi 5 dkda sigara yakip bitirebilecek mi bitiremeyecek mi adrenalini yasayan insanlar cok acaip cidden. otobus gelince hizli hizli bitirmeye calisir, kapiya gelene kadar icer, son anda derin bi nefes alip sigarayi atar, atarken de cocugunu bogazlamis gibi uzgun, aldigi dumani da iceri puskurtur. mission accomplished.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...