Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uyurken düşme hissi

darkwingduck

Öne çıkan mesajlar

Masakari said:

Düşme değil de bana şey oluyor, hani böle bubi tuzağı kurarlar, çukur kazar üzerine çalı çırpıdan örtü koyar, üstüne basınca boşluğa basar ayağın. Bana öle oluyor, ayağımı sanki boşluğa basmışım gibi aşağı çekiyor.

senin ataların çukura düşüp ölmüş hep demek ki sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

sebebi stres ve huzursuzluktur muhtemelen. sarı kantaron çayı ve/veya hapı ya da 5-htp denen amino asidi deneyebilirsin. ikisi de bitkisel olduğu için zararsız. ikisi de solgar'ın var. bilhassa 5 htp bana çok iyi geldi. yemekten önce yutmak, mümkünse yemekte protein almak etkisini artırıyor, bebek gibi uyuyorsun.

bu uykuda düşme işinin bu kadar sarsıcı olma sebebini okumuştum zamanında, primal fear olduğu için şiddeti bu kadar ağırmış. atalarımız hayvanlardan korunmak için bir dönem ağaç tepesinde yaşamış. o dönemde uykudayken düşmek yırtıcılar tarafından parçalanmak anlamına geldiği için bu kadar ağır tepki veriyormuş bünye.

ema - trivia'da kalite :P
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden araştırmıştım. bir sürü çalışma var hala tam anlaşılamamış gerçek sebebi ama çok sağlam fikirler var.

benim en aklımda kalan:
tam uykuya daldığın anda kaslar gevşiyor uyku moduna geçtiğin için, ancak bu sırada beyin tam sızmadığı için lan kontrolü kaybediyorum diye panik olup kontrolü ele almaya çalışıyor ve sana bu düşme hissini yaşatıyor.

bir de emaleth'in dediği evrimsel adaptasyon var. bizim atalarımız 40 milyon yıl falan ağaçlarda yaşamışlar. 40 milyon lan. onbin değil, yüzbin değil. o da baya mantıklı.

bu olayın bilimsel adı hipnagogi. sadece düşmek değil
göğse ağırlık binmesi, ölüyor gibi olma falan birsürü var.

bana mesela bazen ses geliyor. böyle tam sızarken bir ses patlaması duyuyorum ama ne olduğunu açıklayamıyorum. astral seyahat dedikleri de hipnagogi, rüya görüyosun tam uyumak üzereyken uçuyor gibi oluyosun falan işte.
Sosyal ağlarda paylaş

lan bende bu evrimsel adaptasyonun türk versiyonu nu dinlemiştim hemde bi doktordan adasda şöyleki;

biz türkler(moğolluk falan da var bende) orta asyada yaşarken yırtıcı hayvanlardan korunmak için yüksek ağaç dallarında uyurmuştuk bunun neticesinde düşmemek için geliştirdiğimiz bi savunma refleks oluşmuş zamanla o da nesilden nesile aktarım..

valla küçükken baya mantıklı gelmişti bu asd..
Sosyal ağlarda paylaş

herkes uyurken yaşadığı deneyimleri söylemiş. bende uyurken müzik sesi duyuyorum. hani tam uykuya geçiş aşaması var ya, işte o sırada müzik başlıyor hatta ben "aha birazdan uyuyacağım" diyorum. sonrasında işte uyku, bilinç yok.

sizin atalarınız ağaçlarda gezerken, benimkiler müzik yapıyordu herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

İbni Abbas (Radiyallahu Anh) şöyle buyuruyor: “Cinler ateşin duman tarafından yaratılmıştır.” Duman ise insan vücuduna rahatlıkla girebilir. (Sigara dumanının girmesi gibi.) Ekseriyetle beyinde karar kılarlar. Çünkü oradan diğer uzuvlara kolay etki edebilirler. Hastanın dilinden konuşan bazı cinlerde, beyinde olduklarını haber verirler. Cinler beyne girip orada yerleştikleri gibi, vücudun herhangi bir yerine de girip yerleşebilir, ağrı ve sancıya sebep olabilirler. Fakat bu ağrı ve sancılar cinni olabileceği gibi, tıbbi de olabilir.

Cin Çarpan insanda Uykuda Olan Rahatsızlıklar Cin çarpması belirtileri
1- Uzun süre sağa sola döner, uyumaz. Ancak iyice dinlendikten sonra uyuyabilir.
2 – Sebepsiz yere üzülür, gece boyunca sıkılır.
3 – Bazı insanları gördüğünde, onlardan çok sıkılır. Sanki bir yerden yardım beklerde, o yardımı da göremez.
4 – Çok korkunç rüyalar görür.
5 – Rüyasında kedi, köpek, kurt, tilki, aslan, inek ve fare gibi hayvanlar görür.
6 – Dişlerini sıkar.
7 – Uykuda çok ağlar, çok güler veya çığlık atar.
8 – Uyurken ah vah eder.
9 – Uykuda şuursuz olur.
10 – Yüksek bir yerden düşüyormuş gibi olur.
11 – Rüyasında kendini kabirde, pis yerlerde, korkunç yollarda görür.
12 – Garip insanlar görür. Örneğin, siyah çok kısa veya çok uzun boylu gibi…
13 – Çizgiye benzer çok garip şeyler görür

kesin bilgidir yayalım
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

bana mesela bazen ses geliyor. böyle tam sızarken bir ses patlaması duyuyorum ama ne olduğunu açıklayamıyorum. astral seyahat dedikleri de hipnagogi, rüya görüyosun tam uyumak üzereyken uçuyor gibi oluyosun falan işte.

Bazen birisi ismimi sesleniyor. Genellikle annem oluyor. Çok güzel bir ses, çok tanıdık ve yakından geliyor. Gerçekten daha gerçek.
Sosyal ağlarda paylaş

ya benim de şöyle bir sıkıntım var. yüz üstü yatmak boynumu ağrıtıyor diye cenin şeklinde uyumaya çalışıyorum. fakat bu sefer testisler sıkışıyor bacak aramda rahat edemiyorum sjdflkdjsl

nasıl uyuyorsunuz lan yastık falan mı koyuyorsunuz bacak arasına.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

ya benim de şöyle bir sıkıntım var. yüz üstü yatmak boynumu ağrıtıyor diye cenin şeklinde uyumaya çalışıyorum. fakat bu sefer testisler sıkışıyor bacak aramda rahat edemiyorum sjdflkdjsl

nasıl uyuyorsunuz lan yastık falan mı koyuyorsunuz bacak arasına.

aynen yastık veya bacaklarını yay abi sdf

.
|
<

şeklinde
Sosyal ağlarda paylaş

Certhas said:

herkes uyurken yaşadığı deneyimleri söylemiş. bende uyurken müzik sesi duyuyorum. hani tam uykuya geçiş aşaması var ya, işte o sırada müzik başlıyor hatta ben "aha birazdan uyuyacağım" diyorum. sonrasında işte uyku, bilinç yok.

sizin atalarınız ağaçlarda gezerken, benimkiler müzik yapıyordu herhalde.

ben uykuya dalmadan önce de kamera titriyor. gerçi bunu uzun zamandır yaşamıyorum eskiden çok daha sık olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...