chrounos Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Bu arada; Espresso detaylari ve yorelere gore kahve cesitlerini anlatan yazilarimizi bu hafta ekledik. Siteye girip son yazilar bolumunden ulasabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 açılın beyler ;))))) http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/08/21/10377636_10152175043401367_8864006836846900009_n.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrounos Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Cekirdeklerin de fotosunu isteriz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 boklu kahve ehehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 bokumu ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 nereden aldın bende istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 ne o bonzai mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Esh said: un-yağ ve şekeri 5 dakikada birleştirip yapılan şeye tatlı diyen memleketin kahve diye içtiği şeyin de ateşte pişirilerek yapılan bulamaç olduğunu unutmayın. olm helvaya laf atan adam şeker hastası aq senin yorumun geçersiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 AHAHAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Resmen kaç senelik arkadaşına "konuşma lan engelli" dedi ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Güzel site. Her gördüğüm yerden çekirdek kahve alıp denemeyi bırakırım artık. nokta atışı mis. Gerçi sumatraya saplanıp kaldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 chrounos said: 1) Delonghi ECOV310.BK Icona Vintage (400 TL) 2) Delonghi KG49 Elektrikli Kahve Öğütücü (100 TL) 3) Siemens TC80103 Sensor For Senses (200 TL) cappuccino vs içmeyeceksen sadece filtr kahve için öğütücü+filtre mak için tavsiyen 2 ve 3 nolar doğru anladım dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 BonePART said: Esh said: un-yağ ve şekeri 5 dakikada birleştirip yapılan şeye tatlı diyen memleketin kahve diye içtiği şeyin de ateşte pişirilerek yapılan bulamaç olduğunu unutmayın. olm helvaya laf atan adam şeker hastası aq senin yorumun geçersiz Git bi buz dok benim icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrounos Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 navyamphs said: cappuccino vs içmeyeceksen sadece filtr kahve için öğütücü+filtre mak için tavsiyen 2 ve 3 nolar doğru anladım dimi? Aynen dogrudur. Aldiktan sonra yorumlarini da yazarsin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 dagilin http://images.iherb.com/l/LZZ-01450-2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 eyv hepsiburda da indime girmiş öğütücü verdim siparişi bide eskişehirde ki bizler için nerden kahve çekdirdeği alcaz onu söleyiversen acaip sevap olur internet adresi, tükkan vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 birincisi un helvası güzel bişey. yaptığın şerbetin içine bir iki de vanilya çubuğu at, unu da döküm tavada kavur da gör nelere dönüşebilidğini ikincisi türk kahvesini sadece annelerinizin yaptığı o dandik yöntem olarak düşünmeyin. suyu doksanküsür derecelere çıkardıktan sonra taze öğüttükleri kahveyi atıp iki karıştırıp 8 10 saniyede cezveyi ocaktan alan gelenekler de var. şekerli içeni de önce bu esnada suyun en dibinde şekerin karamelize olmasını sağlıyo hatta. saldıracaksan bile bilgili saldır. yoksa ben de sevmem türk kahvesini sdf ha tabi bi de kuru kahveci mehmedefendiden söz etmiyorum burda. o katranı kaynatsan olmaz ki şeker modunda. güzel bir rwanda çekirdeği yahut kenya çekirdeği, güney amerika olacaksa bile robustasız tatlı bir arabic çekirdekle yapılmasından söz ediyorum. ha bi de okumadım topiği. sadece türk kahvesine ve un helvasına saldıranlar gördüm onlara cevaplar hazırladım. başka saldıracağınız köklü kültür varsa liste halinde sunabilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 navyamphs said: chrounos said: 1) Delonghi ECOV310.BK Icona Vintage (400 TL) 2) Delonghi KG49 Elektrikli Kahve Öğütücü (100 TL) 3) Siemens TC80103 Sensor For Senses (200 TL) cappuccino vs içmeyeceksen sadece filtr kahve için öğütücü+filtre mak için tavsiyen 2 ve 3 nolar doğru anladım dimi? kg49 alma bıçaklı sistem. illa elektrikli öğütücü alacaksan bile kg79 al o değirmenli sistem. ama onda bile french press için öğüttüğünde düzgün bi elekten geçirirsen öğüttüğünün ancak yarısı french press için, kalanı filtre kahve için öğütülmüş oluyor. kg49da bu dengesizliğin düzeyini tahmin bile edemezsin. 4 elekten geçirip kahvenin bir kısmıyla türk kahvesi, bir kısmıyla espresso, bir kısmıyla filtre kahve, bir kısmıyla da metal filtreli bir sistemle demleme yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Iki muhtesem degerimize saldiran da benim, Turk kahvesini fuzyon mutfagina sununca dibi karamelize oluyosa , un helvasi da sikko vanilyayla marzipana falan donusuyodur pek tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Ha bu arada ikisini de seviyorum. Her gun 2 fincan turk kahvesi icerim. Ama bu salak bir kahve sekli oldugunu golgelemiyor. Un helvasi icinse soyleyecek biseyim yok, malzeme ortada, yapilis bicimi ortada. Tadi guzel evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 şunumu alcaz şimdi müdür? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 aga anadolu zengin değil, la marzoccoları dayayamıyor her mahallesine. filtre kağıdı baabında da tülbent kullanabilir, o da kahvenin yağını alır. woodneck gibi bişey çıkar ortaya olsa olsa. adam ne yapsın, en hızlı yöntem olarak cezveyi bulmuş. bi mokapot geliştirememiş ama o da kaç yıllık dalga ki zaten. suyu 92 dereceye çıkardıktan sonra doğru öğüttüğün bir çekirdeği içine attığında 8-10 saniye içinde demleniyor zaten. ve tadı da gayet yerinde oluyor. telvesinden dolayı midemi rahatsız ettiği için ben yine de tercih etmiyorum 15k€luk la marzoccolar, yahut hario drip, hatta yaz başından beri kyoto varken evimin 500 metre çapındaki çevresinde. ama en türk kahvesi müptezellerini şaşırtacak şeyler demliyordum misafirlerime öğütücüm varken. ama sen zaten çoktan saldırıya geçmişsin, saldırarak kazanamayacağını gördüğünde durulursun belki du bakalım bunlar bi sikko bişey demliyo ama güzelleştirilebilir mi acaba diye araştırmaya başlarsın umarım. edit: eğer elde öğütemicek kadar üşengeçsen evet bunu al bence. elde öğütürüm diyorsan yurtiçinde hario'nun, yurtdışında porlexin güzel öğütücülerini bulabilirsin. filtre kahve yerine de illa para harcıcam diyosan hario v60 yahut aeropress(bütün aksamları plastik olduğu için pek ısınamadım buna ama gerçekten başarılı şeyler çıkarıyor), ya da çok çabalıcam lan güzel bişeyler elde etmek için diyosan moka pot alabilirsin güzel bi tane. ben filtre kahveyi çok anlamsız buluyorum açıkçası. onun makinesine vereceğim paraya huninin içine filtre kağıdı koyup üzerinden yavaş yavaş su döküyorum. en azından suyun sıcaklığını, demlenme süresini falan kontrol edebiliyorum böylece. filtre kahve makinesi de plastik, bu da plastik. düzgünü birinin 100 lira minimum, birinin on lira. hatta 15 20ye camını bile bulursun sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Panpa sen hala turk kahvesine romantik bakiyosun. Ben de seviyorum icmeyi ama bu yapilis biciminin sikko olmadigini gostermiyo. Mesela janjanli potta macar kahvesi ictim. O kadar ekipmana ragmen onun da tadi bi boka benzemiyo, camur gibi kahve iciyosun. Espresso kahvenin efendisi. Bu konuda cok tutucuyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 @drall doğru diyorsunda ofisde sıçmaya gidecek zaman yok, kaldıki kahve felam demliyim mevzu basıyım tuşuna demlensin bu arada da en lezzetlisi nası olur, onun peşindeyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 espresso zaten kahvenin tek çeşidi. diğerleri kahveli içecekler. demeye çalıştığım şey türk kahvesini çamurlaştırmadan da demleyebilirsin. telveli olur yine allahın emri, ama en azından tadı bulamaç olmaz. mokapot minvalinde bişeyler elde edersin dediğim şekilde demlersen bir gün. tavsiye ederim edit: @navya abi kahve sıçırtır, sıçmaya gidecek zaman yoksa bi kere daha düşün derim sdf o zaman bence en hızlı yöntem tek başına içmek için aeropress'tir. suyu kaynatıp kahveyi öğüttükten sonra 20 saniyeni falan alır. ofisçenek içilen bişeyse bi tane filtre kahve makinesi alıp geçiceksin öğütücünün yanında, makinelerden ben pek anlamam. herhangi bir makine ofisin "ay starbakstan kahve aldım demleyelim mi çok güzel bayılıyorum ben"cilerini tatmin eder bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar