Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kahve ile ilgilenenler icin dumani uzerinde kaynak


Esh

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

Esh said:

un-yağ ve şekeri 5 dakikada birleştirip yapılan şeye tatlı diyen memleketin kahve diye içtiği şeyin de ateşte pişirilerek yapılan bulamaç olduğunu unutmayın.


olm helvaya laf atan adam şeker hastası aq
senin yorumun geçersiz


Git bi buz dok benim icin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi un helvası güzel bişey. yaptığın şerbetin içine bir iki de vanilya çubuğu at, unu da döküm tavada kavur da gör nelere dönüşebilidğini
ikincisi türk kahvesini sadece annelerinizin yaptığı o dandik yöntem olarak düşünmeyin. suyu doksanküsür derecelere çıkardıktan sonra taze öğüttükleri kahveyi atıp iki karıştırıp 8 10 saniyede cezveyi ocaktan alan gelenekler de var. şekerli içeni de önce bu esnada suyun en dibinde şekerin karamelize olmasını sağlıyo hatta. saldıracaksan bile bilgili saldır. yoksa ben de sevmem türk kahvesini sdf
ha tabi bi de kuru kahveci mehmedefendiden söz etmiyorum burda. o katranı kaynatsan olmaz ki şeker modunda. güzel bir rwanda çekirdeği yahut kenya çekirdeği, güney amerika olacaksa bile robustasız tatlı bir arabic çekirdekle yapılmasından söz ediyorum.

ha bi de okumadım topiği. sadece türk kahvesine ve un helvasına saldıranlar gördüm onlara cevaplar hazırladım. başka saldıracağınız köklü kültür varsa liste halinde sunabilirsiniz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

navyamphs said:

chrounos said:


1) Delonghi ECOV310.BK Icona Vintage (400 TL)
2) Delonghi KG49 Elektrikli Kahve Öğütücü (100 TL)
3) Siemens TC80103 Sensor For Senses (200 TL)

cappuccino vs içmeyeceksen sadece filtr kahve için öğütücü+filtre mak için tavsiyen 2 ve 3 nolar
doğru anladım dimi?


kg49 alma bıçaklı sistem. illa elektrikli öğütücü alacaksan bile kg79 al o değirmenli sistem. ama onda bile french press için öğüttüğünde düzgün bi elekten geçirirsen öğüttüğünün ancak yarısı french press için, kalanı filtre kahve için öğütülmüş oluyor. kg49da bu dengesizliğin düzeyini tahmin bile edemezsin. 4 elekten geçirip kahvenin bir kısmıyla türk kahvesi, bir kısmıyla espresso, bir kısmıyla filtre kahve, bir kısmıyla da metal filtreli bir sistemle demleme yapabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aga anadolu zengin değil, la marzoccoları dayayamıyor her mahallesine. filtre kağıdı baabında da tülbent kullanabilir, o da kahvenin yağını alır. woodneck gibi bişey çıkar ortaya olsa olsa. adam ne yapsın, en hızlı yöntem olarak cezveyi bulmuş. bi mokapot geliştirememiş ama o da kaç yıllık dalga ki zaten. suyu 92 dereceye çıkardıktan sonra doğru öğüttüğün bir çekirdeği içine attığında 8-10 saniye içinde demleniyor zaten. ve tadı da gayet yerinde oluyor. telvesinden dolayı midemi rahatsız ettiği için ben yine de tercih etmiyorum 15k€luk la marzoccolar, yahut hario drip, hatta yaz başından beri kyoto varken evimin 500 metre çapındaki çevresinde. ama en türk kahvesi müptezellerini şaşırtacak şeyler demliyordum misafirlerime öğütücüm varken. ama sen zaten çoktan saldırıya geçmişsin, saldırarak kazanamayacağını gördüğünde durulursun belki du bakalım bunlar bi sikko bişey demliyo ama güzelleştirilebilir mi acaba diye araştırmaya başlarsın umarım.

edit: eğer elde öğütemicek kadar üşengeçsen evet bunu al bence. elde öğütürüm diyorsan yurtiçinde hario'nun, yurtdışında porlexin güzel öğütücülerini bulabilirsin. filtre kahve yerine de illa para harcıcam diyosan hario v60 yahut aeropress(bütün aksamları plastik olduğu için pek ısınamadım buna ama gerçekten başarılı şeyler çıkarıyor), ya da çok çabalıcam lan güzel bişeyler elde etmek için diyosan moka pot alabilirsin güzel bi tane. ben filtre kahveyi çok anlamsız buluyorum açıkçası. onun makinesine vereceğim paraya huninin içine filtre kağıdı koyup üzerinden yavaş yavaş su döküyorum. en azından suyun sıcaklığını, demlenme süresini falan kontrol edebiliyorum böylece. filtre kahve makinesi de plastik, bu da plastik. düzgünü birinin 100 lira minimum, birinin on lira. hatta 15 20ye camını bile bulursun sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Panpa sen hala turk kahvesine romantik bakiyosun. Ben de seviyorum icmeyi ama bu yapilis biciminin sikko olmadigini gostermiyo.

Mesela janjanli potta macar kahvesi ictim. O kadar ekipmana ragmen onun da tadi bi boka benzemiyo, camur gibi kahve iciyosun.

Espresso kahvenin efendisi. Bu konuda cok tutucuyum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

espresso zaten kahvenin tek çeşidi. diğerleri kahveli içecekler. demeye çalıştığım şey türk kahvesini çamurlaştırmadan da demleyebilirsin. telveli olur yine allahın emri, ama en azından tadı bulamaç olmaz. mokapot minvalinde bişeyler elde edersin dediğim şekilde demlersen bir gün. tavsiye ederim

edit: @navya abi kahve sıçırtır, sıçmaya gidecek zaman yoksa bi kere daha düşün derim sdf

o zaman bence en hızlı yöntem tek başına içmek için aeropress'tir. suyu kaynatıp kahveyi öğüttükten sonra 20 saniyeni falan alır. ofisçenek içilen bişeyse bi tane filtre kahve makinesi alıp geçiceksin öğütücünün yanında, makinelerden ben pek anlamam. herhangi bir makine ofisin "ay starbakstan kahve aldım demleyelim mi çok güzel bayılıyorum ben"cilerini tatmin eder bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...