Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

su

Sufi

Öne çıkan mesajlar

http://i.imgur.com/YoUgcGy.jpg

zaten hepiniz biliyorsunuzdur da nette rastladığım şu resim dolayısıyla bi kez daha hatırlatmış olalım. sokakta yaşayan şehir hayvanları için yemek büyük bir sorun olsa da özellikle yazları su çok ciddi sorun. apartmanınızın dışına sakin bir yere bir kap su koymak hiç kimseye yük değil ama onlara çok büyük şey.

şu dernek fake mi diye bakmaya ihtiyaç durmadım ama sloganlar çok başarılı. üzmeyin canlarımı, su verin :)
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

sokaktaki hayvanlara su verme konusunda bile tatava yapmışsınız ya, azalarak bitin artık

(tu)

alt tarafı evdeki yoğurt v.s kapları atılmayacak. evden her çıkışta yanımızda 1.5lt. lik su şişesi olcak. su bittiğinde ya da kirlendiğinde değiştirilecek. atılan ya da kirlenen kaplar yerine evde biriktirilenlerden konulacak. alışkanlık haline getirildiğinde hiç te zor bir iş değil.
Sosyal ağlarda paylaş

(tu) evet bağlayanlar var bizim burada da. onları bile uğraşıp, çözüp atıyor ruh hastası şerefsizler dediğin gibi.

kap sorununu çözmek için öneriler:

- bilumum plastik yoğurt, peynir, dondurma kapları
- 5 lt.lik su bidonlarını keserek elde edilen kaplar
- süt, meyve suyu, ice tea, v.s.nin satıldığı karton kutuların geniş yüzeylerinden birini kesip çıkararak elde edilen kaplar.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

sokak hayvanlarını iyice insanlara muhtaç hale getiriyor bu bence ama yine de siz bilirsiniz

insana muhtaçlar zaten. hayvanları evcilleştirmişiz, insana muhtaç, bağımlı hale getirmişiz, sonrasında tüm doğal yaşam alanlarını ve kaynaklarını katletmişiz. sonrasında ''su bulabilecekleri alanlara gitsinler, yardım etmeyelim, kendi başlarının çaresine baksınlar'' diyoruz. böyle bir şey yok. yardım edilmeyenler, aç-susuz, sefil, perişan bir şekilde kısa süre yaşayıp, telef olup gidiyorlar. veterinerler özellikle yazın, en çok ölüm nedeninin susuzluk olduğunu söylüyor. ayrıca yalnızca yazları değil kışları da su sorunu yaşıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...