Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışında bankamatik kartı kullanımı

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

İki hafta sonra Tayland'a tatile gidiyorum bir terslik olmazsa da kafama takılan bir konu var. Bankamatik kartıyla yurt dışından para çekebiliyor muyum ve bu çekme işlemi öncesi kartı aktif hale getirme gibi bir işlem yapmalı mıyım?

Bankaya sormaya çok üşendim şimdi, bilen varsa bir zahmet yardımcı olsun. :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Kestikleri miktar çok değil diye biliyorum, Tayland bankası 10 lira gibi bir şey kesiyor.

Akbank da 5 tl kesiyor diye biliyorum ama yanlış biliyor da olabilirim.

Edik: Abi otel parası vs. de olunca 4-5 bin gibi bir meblağ oluyor. Onu da devamlı yanımda taşımak istemiyorum. Kredi kartımın limiti de maalesef 1500 lira :(
Sosyal ağlarda paylaş

HSBC gibi falan global anlasmali kartlar kullan. HSBC TR, HSBC Thailand'dan komisyon alsa da diger bankalara gore daha cuzi olacaktir.

TEB'de iyidir o konuda BNP Paribas ayagina. ben turkiyede para cekerken hic komisyon almiyor TEB benden.

bir de mumkunse ayni currency'den cek diycem de Thailand'da TL veren bankamatik olmaz haliyle sacma olacak. kendi hesabinin currency'sinde cekmek daha iyi. genelde exchange burolarinda daha iyi rate ler alirsin
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Citibank'ın pek o sebeple battığını sanmıyorum kaldi ki bireyseli Denizbank'a sattılar. Gideceğin ülkedeki bankaların hangisinin buradakiyle ortaklığı varsa onu kullan derim. Mesela Yapı Kredi'yi UniCredit'ten dolayı Italya'da kullanmak daha avantajlı oluyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...