Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Parmak İzli Personel Takip Sistemi

BonePART

Öne çıkan mesajlar

Ben bu konuyu sormuştum, sanırım Fujitsu'nun böyle biyolojik kimliklendirme sunumunda mı neydi. Eleman dedi ki, (özetle)

1) Birinin parmak izini almak değil, parmak izini alıp onu anlamlı karşılaştırılabilir iz olarak kaydetmek suç. (Mesela ehliyet alırken parmak izinizi veriyorsunuz, adam çıktısını veriyor)

2) Bu sistemler parmak izini bir data olarak kaydediyor. O datayı cihaz içerisinde çıkaramıyorsun, çıkarsan bile anlam ifade etmiyor. Sadece cihaz içerisinde 'bu adam bu adam mı' yapabiliyorsun.

3) Dolayısıyla bu tarz sistemlerin kullanılmasında yasal sıkıntı yok.

Bizzat avuç içi damar şeysinde SGK projesinde çalışmış adamdı bu.
Sosyal ağlarda paylaş

MD5 gibi geri dönülemez bir şifreleme kullanmıyorsa, kaydedilen her şey elbet okunabilir. O kadar katı bir şifreleme metoduna indirgersen de parmağını 0.1 derece bile yamuk bassan eşleşmeyecektir gibi geliyor ama bir çaresi vardır heralde bir şekilde.

Mesela mahkeme kararında geçen ifadelerden biri "toplanan verilerin ileride başka bir şekilde kullanılmayacağına dair bir güvencenin bulunmaması" imiş. Ben nereden bileyim hangi kalite sistem kullanılıyor, işime girip para kazanabilmem içinse basıp girmem lazım. Maddi bağımlılıktan ve yaptırım gücünden dolayı böyle muallak konularda İş Hukuku her zaman işçi lehine işler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...