Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mini anket ? z2 vs g3

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

g3 baya iyi dediler valla batarya ömrü. hem de pili değiştirebiliyorsun.
tek sıkıntısı ekranın güneş ışığında sıçması ve renklerin amoled'ler kadar canlı olmaması. onun dışında perfect telefon.

ha bi de benim tercihim, capacitive tuşlar olaydı çok daha fazla sevecektim telefonu.
Sosyal ağlarda paylaş

sağlamlıkta z serisi açık ara önde sanırsam.
dün süpermarkette en yukardaki rafa uzanmaya çalışırken elimden kaydı telefon, yere düştü
bugün de metro da yere düşürdüm
sapasağlam hala.

benim gibi bol bol telefonu sağa sola düşüren, dikkatli bakmayanlar için z en güzel tercih.

telefonda yemişim zaten 5 çekirdek 6 ekran kartı bilmemneyi
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

m8, m7den sonra resmen tasarım hatası,
onun dışında rulz.
ama saçma yani tuşları ekran içine alıp kasayı büyütmeleri

Hoparlörleri özel yapım. Bilgisayarımın hoparlöründen daha kaliteli ve fazla ses veriyor m8 in hoparlörleri. Adamlar böyle bir hoparlör yapabilmek için aşağıdaki alandaki tüm boşluğu hoparlöre kullanıp sanal tuşları yukarı kaydırmışlar. Bu tuşlar sorun teşkil etmiyor ama, uygulamalarda videolarda v.s. zaten yok oluyorlar.

Ayrıca almak isteyenler ve z2yle karşılaştırmak isteyenler için ikisinide kullandığımdan dolayı kısa bilgiler vereyim.

Telefon normal modda yoğun kullanımda 2 günü rahat çıkarıyor tam şarjla. Güç tasarrufu modunda ise resmen azalmıyor şarj. Üstün güç tasarrufunu denemedim daha.Kullandığım kadarıyla z2 de 2 günü çıkarabiliyor.

Kamera olarak , gündüz z2 nin çekimi büyük ihtimalle daha iyidir. Arkadaşın z2siyle karşılaştırdım kadarıyla çok bir fark göremedim. Ama gece çekiminde m8 baya bir fark atıyor. Şu ana kadar incelediğim/kullandığım telefonlar arasında gece bu kadar kaliteli çekim yapabilen kamera görmedim.Özelleştirebilme olarak z2nin arayüzü daha iyi, tüm detayları ayarlıyabiliyorsun, çok fazla efekt ve mod var.

Isınma olarak , m8 şu sıcak yaz gününde bile telefon buz gibi çalışıyor. Herhangi bir kasma,donma kapanma söz konusu değil.Arkadaşımın z2 sini kullandığım 2-3 gün içerisinde her zaman değil ama ara ara takılmalar oluyor ve telefon genel olarak ısınıyor. 4K video çekiminde ise 1 dakikayı geçtiği anda telefon kendini kapatıyor. Ama 4K videonun şuan için çok gereksiz olduğunu düşündüğümden büyük bir eksi değil.

Ekran olarak, z2 nin ekranı gerçekten çok kaliteli ve canlı renkleri var. Bu konuda z2 nin hakkını veriyorum. m8 in ekranı ise 2 inc daha küçük olduğundan dolayı ppi oranı daha yüksek. Bu yüzden daha keskin görütüler veriyor.Güneş altında kullanımda ikiside iyi durumda.

Telefon görüşmesi olarak karşıya giden sesde, gelen sesde m8de çok net. Z2 de ise anlayamadığım bir ses sorunu var görüşmelerde ses kısık geliyor. İnternette araştırdığım kadarıyla bütün z lerde varmış bu sorun.

Ses kalitesi olarak , z2 nin sesi diğer telefonlarla karşılaştırıldığında iyi durumda ama m8 in sesi gerçekten bir sanat eseri. Kulaklık kullanmadan müzik dinlemeyi sevmeyen biri olarak m8 i aldığımdan beri evi diskoya çevirdim.

Yazılım olarak, herkese göre değişir tabi ama ben htcnin sense arayüzünü androiddeki en başarlı arayüz olarak buluyorum. Şimdiye kadar tek gördüğüm eksik müzik uygulamasında equalizer bulunmaması.Sonynin müzik uygulaması walkman ise başarılı bir uygulama. Eğer playstation ürünleri varsa elinizde sony baya bir bağlantı sunuyor diğer cihazlarla. Birde güncelleme konusu sonyde sıkıntı.Eskiden kullandığım htc one x gelen tüm uygulamalara rağmen takılmadan çalışırken , arkadaşlarımın xperia z leri güncellemelerle resmen kullanılmaz hale geldi. Bu yüzden sonynin yazılım güncelliğini sıkıntılı buluyorum.

Seçim size kalmış. Başta z2 almayı düşünen biri olarak hem birinci elden kullandığımda gördüğüm sorunlardan ,hemde internette bildirilen sorunlardan m8 i almaya karar verdim kararımdan bayada memnunum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...