Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

insanların ısrarla koka kola içmesi, burger king'e gitmesi falan filan

Zyrobod

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:

110 kilo oldugun dogru mu

Niye inanmadın ki, inanmıyorsan gold'a sor ehheh. Hepinizden çok uğraştık olm bu zayıflama, sağlıklı beslenme işleriyle. Biliyoruz hepsini. Olmayınca olmuyor ama sdf.

Hayatında 3-5 ay normal kilosundan 3 kilo fazlasını gördü diye kendince diyet yapıp, "bak hacı akşam 7'den sonra hiçbişey yeme, ekmeği de kes, 3 ay sonra gelir bana teşekkür edersin *wink*" diyen adamlar gelmiş burada MSG, meyve şekeri falan ahkam kesiyor. Kaynak diyorsun, sessizlik.
Sosyal ağlarda paylaş

Zyrobod said:

Certhas said:

Zyrobod said:

çünkü zihni kola ve fast foot la bulanmış bir insanın sadece beden sağlığı değil akıl sağlığı da bozulmakta.

kola içenlerin akıl sağlığının bozulduğunu sana düşündüren nedir?

koka kola'nın bileşenleri karaciğerde doğal bir amfetamin'e dönüşür. bu artık bilenen bir şeydir. bunu araştır.

amfetamin ise adrenalin hormonuna çok benzeyen sentetik bir salgıdır. bağımlılık yapan uyuşturucu grubundandırlar. dolayısıyla uyuşturucu özelliği beyin hücrelerini kaybetmene sebep olur ki beyin hücreleri YENİLENMEZ.

senin akıl fonksiyonun beyin hücrelerininin ne kadar etkin ve ne kadar bağlantılı olmasıyla ilişkilidir. zaten doğduğun zaman beyninin yüzde onunu kullanabilir bir halde doğuyorsun.

artık bu tarz bilgilerle ilişkileri sen kur.

başlığı açana saldırayım mantığıyla cevaplar çok komik, gülüyorum.

broscience üzerine phd yapmış arkadaş
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

Baggio said:

Her şeyin dengesi önemli, abartmamak önemli. Haftada 1-2 defa ayarlı şekilde hamburger yiyebilirsiniz. Kolayı da günde 1-2 taneyi geçmeden içebilirsiniz.

Hayatta insana zevk veren yiyecek/içeceklerin %80'i zararlı yani diğer türlü bakarsak. Sürekli o %20'lik sağlıklı gıdaları yiyecek kadar sabırlı, dertsiz ve zenginseniz elbette yiyin. Değilseniz dengeyi kaçırmamaya bakın yeter. Fiziksel sağlık derken psikolojinizi bozmayın.

"zengin değilim o yüzden burger yiyorum" nasıl oluyo? paran yoksa evden yiycen.
bak bana yediklerimin %100ü sağlıklı. gerek yok böyle olmasına tabi de bu ara kendiliğinden böyle oldu. hiç sağlıksız yiycek durum olmadı ben de zorla sağlıksız yemedim.

Saf et pahalı, gerçek organikler pahalı. "Evden" dediğin makarna/mantı/pilav ise onlar da sağlıklı değiller. Çoğumuz da çalışan insanlarız. Öğlen tatilinde 10-12 TL'ye eşşek kadar yağ dolü menüyü sipariş dahil 15 dakikada götürüp yağ/karb'a doymak ve MSG'den keyif almak var, 45 dakikada 2-3 katı paraya et yiyip doymamak var.

Bunları demek istedim yani. Adının FAST food olmasının bir nedeni var. Günlük hayatta daha rahat gidiyor. Biz de üşenip teslim oluyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

amerikadaki burger ile buradakinin farkı var yalnız. amerikadaki fast food zincirlerinde kullanılan etler, gdo lu mısır ile beslenen hayvanlardan geliyor. gdo ile üretilen mısır aşırı ucuz, çünkü verimi daha yüksek ve ilaçlara daha dayanıklı(böylece böcek zararlıları vs. kayıp verdirmiyor ürüne). Amerikadaki fast food fiyatları da o yüzden acaip ucuz.

Türkiye de ucuz hayvan yemi yok, gdo lu mısır yok, etler harbi et. Dolayısıyla pahalı. Fiyatlar da amerikaya göre uçuk zaten.

O yüzden oradakinin yarısı kadar bile zararlı değiller. Yine de yağ oranı epey yüksek tabii ama bu sağlıksız veya doğal olmamasından kaynaklı değil.

not: etler amerikaya kıyasla harbi et demek daha doğru olur. bizimkilerde genelde besin değeri düşük saman katıyorlar bol bol ancak bir zararı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikada ucuz olduğunu geçen sene eğitime gelen amerikalı arkadaştan öğrendim. Hatta 0,99 cent demişti hamburgere. Adam nefret ediyordu burger dan falan. Kokoreçi dayadım herife sadf.

İlaç firmalarının GDO'lu tohumları kendilerinin üretmesi( daha çok ilaç satabilmek için ilaca dayanıklı bitkiler) vs. zorlanmadan bulabileceğin bilgiler. birkaç makaleden okumustum ama arayıp bulamam su an sana.

Türkiye nin hali belli zaten. Et fiyatlarını biliyorsun. scholar.google da türkçe türkiye de yem bitkileri yetiştiriciliği durumu vs. diye aratsan bulamaman imkansız.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

tiLi said:

Baggio said:

Her şeyin dengesi önemli, abartmamak önemli. Haftada 1-2 defa ayarlı şekilde hamburger yiyebilirsiniz. Kolayı da günde 1-2 taneyi geçmeden içebilirsiniz.

Hayatta insana zevk veren yiyecek/içeceklerin %80'i zararlı yani diğer türlü bakarsak. Sürekli o %20'lik sağlıklı gıdaları yiyecek kadar sabırlı, dertsiz ve zenginseniz elbette yiyin. Değilseniz dengeyi kaçırmamaya bakın yeter. Fiziksel sağlık derken psikolojinizi bozmayın.

"zengin değilim o yüzden burger yiyorum" nasıl oluyo? paran yoksa evden yiycen.
bak bana yediklerimin %100ü sağlıklı. gerek yok böyle olmasına tabi de bu ara kendiliğinden böyle oldu. hiç sağlıksız yiycek durum olmadı ben de zorla sağlıksız yemedim.

Saf et pahalı, gerçek organikler pahalı. "Evden" dediğin makarna/mantı/pilav ise onlar da sağlıklı değiller. Çoğumuz da çalışan insanlarız. Öğlen tatilinde 10-12 TL'ye eşşek kadar yağ dolü menüyü sipariş dahil 15 dakikada götürüp yağ/karb'a doymak ve MSG'den keyif almak var, 45 dakikada 2-3 katı paraya et yiyip doymamak var.

Bunları demek istedim yani. Adının FAST food olmasının bir nedeni var. Günlük hayatta daha rahat gidiyor. Biz de üşenip teslim oluyoruz.

sağlıklı yiyorum diyosam bilerek söylüyorum. kendi çiftliği olan bi adam kadar olamaz tabi.
öğlen sağlıklı yiyecek bulamıyorsan evden götürebilirsin üşenmeyip. en azından birkaç gün. eğer umrundaysa beslenme tabi
Sosyal ağlarda paylaş

tüekiyede 2.25e köfte burger vardı zaten mcde
aynı yani fiyatı
tr de etin pahalı olmasının nedeni sadece yem fiyatından değil mazotun da pahalı olmasından
ayrıca kim diyor gdo lu ürün yok diye türkiyede
ayrıca o tohım olayı da türkiyede aynı
arkadaşın 99cent hamburger burda diyip 2 gdo lu haber okudum diye çıkarım yapıp durmayın uzman gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Fistan said:

110 kilo oldugun dogru mu

Niye inanmadın ki, inanmıyorsan gold'a sor ehheh. Hepinizden çok uğraştık olm bu zayıflama, sağlıklı beslenme işleriyle. Biliyoruz hepsini. Olmayınca olmuyor ama sdf.

Hayatında 3-5 ay normal kilosundan 3 kilo fazlasını gördü diye kendince diyet yapıp, "bak hacı akşam 7'den sonra hiçbişey yeme, ekmeği de kes, 3 ay sonra gelir bana teşekkür edersin *wink*" diyen adamlar gelmiş burada MSG, meyve şekeri falan ahkam kesiyor. Kaynak diyorsun, sessizlik.

abi hepsini biliyorsanız uğraşmak istemiyosunuz heralde?
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlar anlamadığım şekilde her şeye sağlıksız demeye başladı. yok öyle bir şey.

Sadece lezzetli yiyeceklerden istediğimiz zaman istediğimiz kadar yiyebiliyoruz. Kapımıza kadar geliyor. Bulunabilirliği arttı, fiyatları karşılayabiliyoruz.

Sonuç olarak şişmanlık arttı. Bunda yemeklerin sağlıksız olması değil, insanların çok yemesi sebep.

Yasaklanması gereken insanların açgözlülüğü sdfs

Denildiği gibi kesinlikle sağlıksız oldukları kanıtlansaydı zaten yasaklanırdı bu yiyecek içecekler. Hiçbir ülkenin sağlık bakanlığı veya eşdeğer kurumu sağlığa zararlı bir şeyi onaylamaz. Hiçbir demiyim de, gelişmiş ülke diyim. Özellikle Avrupa bu konuda iyi. Avrupa yasaklamışsa yemeyi bırakabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

aynı yani fiyatı
tr de etin pahalı olmasının nedeni sadece yem fiyatından değil mazotun da pahalı olmasından
arkadaşın 99cent hamburger burda diyip 2 gdo lu haber okudum diye çıkarım yapıp durmayın uzman gibi

türkiye de gdo nun olması ile bunun hayvan yemlerinde kullanılması farklı

türkiye de gdo lu tohum kullanılmıyor olması lazım hala. türkiye ye gelen tohumlar genel olarak hibrit, melezleme yolu ile elde ediliyor diye biliyorum. aksi için kaynağını bekliyorum.

tabii mazot da etkili ancak gidip bir besiciye sorarsan en cok ne istersin diye, yem fiyatlarının düşmesi der adam. çünkü maliyetinin yüzde 70 ine yakınını o oluşturur.

iki makaleden çıkarım yaptığımı söylemedim ki, sana o sonuca varabileceğin kaynakları gösterdim. oturup sana her bilgi kırıntısını nasıl öğrendiğimi ispatlayamam, gerçekten merak ediyorsan git araştır, ahkam kesme.

Ziraat mühendisleri odasının gdo ile ilgili yazılarını oku mesela. Bu işi bilen adamların uzun uzun makaleleri var bu konuda, bakanlığın politikalarını vs eleştiriyorlar hatta. ne biliyim, git araştır bana bok atacağına.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

aynı yani fiyatı

türkiye de gdo nun olması ile bunun hayvan yemlerinde kullanılması farklı

türkiye de gdo lu tohum kullanılmıyor olması lazım hala. türkiye ye gelen tohumlar genel olarak hibrit, melezleme yolu ile elde ediliyor diye biliyorum. aksi için kaynağını bekliyorum.

tabii mazot da etkili ancak gidip bir besiciye sorarsan en cok ne istersin diye, yem fiyatlarının düşmesi der adam. çünkü maliyetinin yüzde 70 ine yakınını o oluşturur.

iki makaleden çıkarım yaptığımı söylemedim ki, sana o sonuca varabileceğin kaynakları gösterdim. oturup sana her bilgi kırıntısını nasıl öğrendiğimi ispatlayamam, gerçekten merak ediyorsan git araştır, ahkam kesme.

Ziraat mühendisleri odasının gdo ile ilgili yazılarını oku mesela. Bu işi bilen adamların uzun uzun makaleleri var bu konuda, bakanlığın politikalarını vs eleştiriyorlar hatta. ne biliyim, git araştır bana b.k atacağına.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...