hattok Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 Nigger_of_the_sand said: ee neden işte? "gidiyorsunuz mu" diyor musun da 3. çoğul olunca soru eki ile çekim yer değiştiriyor? gidiyorsunuz mu ne abi? gidiyor musunuz o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 bi dakka bi dakka, 20 yıl önceden şu aklımda kalmış. insan olunca çoğul olsa da -ler -lar ekleniyor diğer şeylerde tekil oluyor. - ağaçların yaprakları rüzgarda sallanıyordu. + ayşeler de bu akşam yemeğe geliyorlar. tam tersi şekilde de hatırlıyor olabilirim ama gerçekten çok saçma geliyor kulağa ilk cümlenin yüklemine -lar eklersem. galiba doğru hatırlıyorum lan olorin84 said: okumadım ama belki söylenmiştir; özne insansa ve çoğulsa yüklem çoğul olur. İnsan dışındaki cogul öznelerde yüklem tekil olur. Bnm öğrendiğim bu şekilde. aha yazılmış zaten başkası tarafından da. sevindim ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 eklenince de saçma olabiliyor akrabalarım geldiler akrabalarım geldi mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Nigger_of_the_sand said: Türkçe'nin bana saçma gelen kuralları var Mesela öznesi 3. çoğul olan bir soruda vurguyu yükleme veremiyosun örn: "gidiyor musunuz?" diyebiliyorum ama "gidiyor mular?" niye diyemiyorum? Ayrıca neden "benim çantam" demek zorundayım, "benim çantası" ya da "onun çantam" diye bir kullanım zaten yok ki kime ait olduğunu zaten belirttiğim bir nesneyi üstüne bir de kuralına göre çekimliyorum? Yani göçebe Türkler kuş kadar akıllarıyla nasıl icad etmiş böyle kurallı bir dili anlamadım. işte aradığımız mizah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 syntaxi anlayamamissiniz dili cozmeye calisiyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Nigger_of_the_sand said: Ayrıca neden "benim çantam" demek zorundayım, "benim çantası" ya da "onun çantam" diye bir kullanım zaten yok ki kime ait olduğunu zaten belirttiğim bir nesneyi üstüne bir de kuralına göre çekimliyorum? Yani göçebe Türkler kuş kadar akıllarıyla nasıl icad etmiş böyle kurallı bir dili anlamadım. aptal mısın kardeş benim çantam demek zorunda değilsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Nigger_of_the_sand said: Yani göçebe Türkler kuş kadar akıllarıyla nasıl icad etmiş böyle kurallı bir dili anlamadım. nigger please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 en güzeli kürtçe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esau Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 takimlar zorlaniyorlar mi olur yoksa takimlar zorlaniyor mu demek gerekir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 takımlar zorlanıyorlar olması gerek. Takım grup adı da olsa takımlar çoğul oluyor sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Eğer özne insansa ve çoğulsa yüklem çoğul da tekil de olabilir. Eğer özne insan değilse ve çoğulsa yüklem tekil olmak zorunda. En azından ortaokulda dershanede böyle öğrendim ben Öte yandan wikipedi bambaşka bir şey diyor: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zne-y%C3%BCklem_uyumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Esau said: takimlar zorlaniyorlar mi olur yoksa takimlar zorlaniyor mu demek gerekir? takımlar zorlanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 bu arada benim dediğim doğru eminim şu an tümüyle hatırladım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Certhas Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 evet :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 neden kimse takımlar ile espri yapmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Aysel Gürel tarafından yapılmışı var; Muhabir: Hangi takımı tutuyorsunuz? Aysel Gürel: Kocamın takımlarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esau Mesaj tarihi: Haziran 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2014 kolektifinsan said: Esau said: takimlar zorlaniyorlar mi olur yoksa takimlar zorlaniyor mu demek gerekir? takımlar zorlanıyor Bu insan olayi cok sacma degil mi? Yani ornegin; Ogreler kaleyi kusatti demem gerekiyor bu sekilde olursa, sonucta insan degil? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Haziran 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2014 türkçenin bugını buldu adam sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hattok Mesaj tarihi: Haziran 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2014 Esau said: takimlar zorlaniyorlar mi olur yoksa takimlar zorlaniyor mu demek gerekir? Şimdi fransızca gibi saçma bi dille kafayı kırıp öğrenen biri olaraktan cümlelerin yönlenme şekline göre diyebilrisin. Takımlar zorlanıyorlar dediğinde Burda başka bir şey demek istiyorsun aslında yapılan şey neyse verilen saha tesisin zımbırtının zorluğundan bahsediyorsun. Takımlar zorlanıyor dediğinde Takımların yetersiz olduğunu dile getiriyorsun. Bunları ayırt edebilmek lazım ;D Tek bi Çavo mantığı ile bakmamak lazım.Cümlelerde her zaman bir ilişki vardır. ;D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
banadamilolo Mesaj tarihi: Haziran 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2014 Nigger_of_the_sand said: Türkçe'nin bana saçma gelen kuralları var Mesela öznesi 3. çoğul olan bir soruda vurguyu yükleme veremiyosun örn: "gidiyor musunuz?" diyebiliyorum ama "gidiyor mular?" niye diyemiyorum? Ayrıca neden "benim çantam" demek zorundayım, "benim çantası" ya da "onun çantam" diye bir kullanım zaten yok ki kime ait olduğunu zaten belirttiğim bir nesneyi üstüne bir de kuralına göre çekimliyorum? Yani göçebe Türkler kuş kadar akıllarıyla nasıl icad etmiş böyle kurallı bir dili anlamadım. fatal error Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Haziran 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2014 Nigger_of_the_sand said: Türkçe'nin bana saçma gelen kuralları var Mesela öznesi 3. çoğul olan bir soruda vurguyu yükleme veremiyosun örn: "gidiyor musunuz?" diyebiliyorum ama "gidiyor mular?" niye diyemiyorum? Ayrıca neden "benim çantam" demek zorundayım, "benim çantası" ya da "onun çantam" diye bir kullanım zaten yok ki kime ait olduğunu zaten belirttiğim bir nesneyi üstüne bir de kuralına göre çekimliyorum? Yani göçebe Türkler kuş kadar akıllarıyla nasıl icad etmiş böyle kurallı bir dili anlamadım. u wot m9 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar