Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[2014] İşetim sistemleri kıyaslama konusu[OS X, Windows, Linux, FreeBsd, Solaris, ...]

pulkas

Öne çıkan mesajlar

Amacı bunu yapmak olmayan bir konuda işler bu konuyu tartışıp ego tatmin seviyesine ulaştı.Buraya yazarken egonuzu bırakında gelin.Konu hakkındaki saçma sapan görüşleriniz için aşağıdaki konuya gidip görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

http://forum.paticik.com/read.php?6,7623396

Geriye kalan teknik ve bilgilendirici içerik için bu konuyu kullanalım.Derli toplu herkesin bilgilendiği bir konu olsun.

Hackintosh yapmak için sisteme girişmeden önce buradaki osx deneyimlerini okumuştum.Sağladığı avantajlarla işimi görecek bir işletim sistemi kavramı kafamda böyle oluşmuştu zamanında.O yüzden konuyu fazla bulandırmadan insanları bilgilendirecek içerikle gelin buraya.
Sosyal ağlarda paylaş

Son kullanici olarak: Mac OS [pencere yoneticisi haric. ABV]
Oyuncu olarak: Windows [hos oyun oynamiyorum artik pek. win8 kullanmadim daha hic]
Developer olarak: GNU/Linux [Mac OS da baya yakin bi competitor ama. we <3 unix]

Baska da rolum yok zaten. VPS'te ubuntu da centos da isimi goruyor. Cok yuk bindirmiyorum zaten.

Benim icin en iyiler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

FreeBSD ile Linux arasındaki fark nedir tam olarak?
aynı kernel'i kullanmıyor mu ikisi de? yoksa kernel'ler farklı mı

diğer bir sorum da tüm linux'ler birebir aynı kernel'i mi kullanıyor? yoksa atıyorum Redhat kendine göre, Ubuntu kendine göre bazı şeyleri değiştiriyor mu?

abav.. ne dedin sen selçuk :)
Sosyal ağlarda paylaş

başım ağrımasın, oyun oynar, film izler nete bakarım diyen düz adam için her türlü windows.

hipster olayım, anti populist takılayım dersen adı sanı duyulmamış bi os.

'adı sanı duyulmamış dediğin bilmem ne kod dilinin babası filip şıvayze'nin 1978 de yazdığı bi os tamam mı!!' falan demeyin şimdi bana.

cahilim. benimle tartışanı yorarım.
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

senko said:

diğer bir sorum da tüm linux'ler birebir aynı kernel'i mi kullanıyor? yoksa atıyorum Redhat kendine göre, Ubuntu kendine göre bazı şeyleri değiştiriyor mu?

olm harbi bilmiom :)
aos tan ios tan vrp den anlıyoruz anca.
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

senko said:

Arda Bey ? ahahahahah
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

senko said:

kovun bunu, yerine beni alin.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

sistem/spesifikasyon/ olarak yakinlar ama bir osx ne kadar linuxsa free/open/ali/velibsd ondan az daha linux

kural yok, linux kernel zaten isletim sistemi degil
distributionlar etrafina temel programlari dosuyor pakedi tamamlamak icin, bash mash standart gibi bile gozukse bazi dagitimlarda farkli sheller olabiliyor misal
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...