Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPad Tavsiyesi

Asteroth

Öne çıkan mesajlar

Mahalle baskısı neticesinde sonunda ben de iPad alacağım. Pek takip ettiğim konular da değil, en son 2'yi falan biliyordum ben, 4'müş, retinaymış, air'miş bir sürü şey çıkmış.

Bütçe konusunda sıkıntım yok, gönül rahatlığıyla kullanıp "Aaa ulan keşke şu modeli alsaydım" dedirtmeyecek hangi modeli tavsiye edersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Retina ekran olmayan alma öncelikle. İki modeli var, biri 10" Air, biri 7" Mini Retina. Nasıl kullanacağına ve kişisel zevklerine göre gidip bir mağazada deneyip seçmen en güzeli olur. Bana 10" çok büyük geliyor mesela, Mini Retina ile çok mutluyum. Yok "boyutu benim hoşuma gitti" dersen Air alırsın. Air'de işlemcinin falan da biraz daha iyi olma ihtimali var ama gerçekten incelemedim bile, Allah olsa almam yani netbook kadar alet :p
Sosyal ağlarda paylaş

Gerekliliğini tartışmıyoruz.

Bugün gidip baktım zaten Apple Store'da ama biraz fazla ayaküstü oldu, iPad Air daha hafif, daha bir güzel geldi elime ama dediğim gibi, teknik özellikler vs. hiçbir şey bilmiyorum nerdeyse.

Retina özelliği nedir bilmiyorum mesela, biraz daha iyi çözünürlük sanırım? iPad Air'de yok sanırım bir de o özellik.

Kararımı burada vereyim, gidip parasını verip alayım diyorum abi, yok mudur yakın zamanda araştırmış, bilen birisi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
iPad Air 3G'de her bir ozellik var abi, olmayan yok. Eger dergi, gazete, kitap filan da okuyorsan ya da manga, cizgiroman Mini kucuk geliyor. iPad'in Newsstand cok iyi ama, aklinda olsun.

En iyisi o iste, suradan alacaksin: http://store.apple.com/tr/buy-ipad/ipad-air

En ucuzu 1600TL.

4:3 oldugu icin Mini ile video islemek de zor oluyor bence.
Sosyal ağlarda paylaş

3G de büyük disk de gereksiz masraf. ne yapacaksın tabletle tam olarak? 3G'yi telefondan veriyorsun bitiyor. mediayı da streamliyorsun. sıfırda 150-200 lira sim slot için farkediyor. harddisklere kaç para alıyorlar bilmiyorum bile zaten usb slot olmayan alette maksat diskten geçirmek. 16'nın dolması için dropbox yükü, baldurs gibi epik oyunlar falan ağır kullanıcı olman lazım. ben dizi mizi atmadan beceremedim doldurmayı.

ikinci el temiz bi 4. nesil 16gb alırsın çok ucuza. her işi yapar retina falan. onda yapamayacağın, airda yapabileceğin birşey yok. tek eksisi ağırlığı. air çok hafif bir alet. bu ise epey ağır tek elle uzun süre tutulmaz. sıfır alacaksan air ideal.

ben aldığımda apple store 3 haftada yollamıştı ve mediamarkttan falan daha pahalıydı. onu bir kontrol et mutlaka.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bence 3G'li tablet al çünkü telefondan aktarma işi için açıp kapatacaksın işte ne bileyim uğraşacaksın. Bide telefonun sarjından yiyor olacak. Onu geçtim önümüzdeki yıllar paylaşımlı paketler iyice artacak mesela şuan operatörlerin üst segmentteki paketlerinde internetinin istediğin kadarını gönlünce başkalarıyla paylaşabiliyorsun.

iPad'e gelecek olursak taşınabilir bişi arıyorsan iPad Mini'nin Retina ekran olanını tavsiye ederim. Ekran küçük dersen kalan alternatiflerden iPad Air olabilir. Bende iPad Mini almak istiyorum ama Eylül-Ekim gibi yeni nesil söylentilerinden biraz daha bekleyeceğim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...