Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mac'leri Windows ile yapiyolarmis. Tim Cook paylasti.

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

SenariouS said:

hayir millet kor bir sekilde microsoftu ovmeni sevmiyor anlatamadik.
banlanmaya dogru gidiyorsun farkinda degilsin iyilik olsun diye seettiydim. O kadar takismisligimiz var :)
ama boyle tavir alacaksan napalim

olm hala yaziyon, ben de Mac'i ovmenizi sevmiyorum.

Sevmek zorunda degiliz. Saygi duymak zorundayiz. Bir de factlerle konusmak zorundayiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Maci neden oveyim ?
evde sadece mac'im yok pc'im de var sonucta.
sadece iyi yaptigi seyleri soylerim ki bu ikisi icinde gecerli
50 kere dedim sevmiyorum mac'in file sistemini. Windows 7 seviyordum 8 kizdirdi ki genel bir kizdirma bu sadece benle alakalil degil ki.

ha bide saygi duymak falan zorunda degilim. Sevmek zorunda da degilim. Factlere bakarsan ki satis rakamlaridir o. baya sorunlar var.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

GERGE'ye laf edip sonra kendin yapıyorsun aynı şeyi lol. Aç bir oku ne yazmışım orada.

LOLOLOL diye maci windowsla yapmışlar, macOS kaka diye atlayıp microsoft fanboyluğu yapıyorsun. Sonra ben gelip mac işime yarıyor, işime yaradıktan sonra taş ve sopalarla yapsalar da farketmez diyince iFag oluyorum.

Bravo.

iyi de ben factlerle konusuyorum. Sizin gibi "... ya mac iyi iste... mac iste... bataryasi var..." demiyorum.

Bak GERGE'nin verdigi Linux konsol kodunu Windows'ta calistirdim. Catir catir calisiyo.

http://s28.postimg.org/d7cf8oddp/Fri_Jun_13_5_27_05_PM.png

Nasil gelip laf etmiyim? Insanlari yaniltiyorsunuz. Tam olarak bilmeden konusuyorsunuz. Yanlis bilgiler veriyorsunuz. Size dogrusunu ogretmeye calisiyorum ben burada.

Mac almayin mi dedik? Diyorum ki Macbook Air yavas bir alet bunu bilin once. Sonra eger internet & yazi disinda isiniz pek olmuyorsa alin. Onun disinda full power work environment istiyorsaniz Windows almak zorundasiniz veya Mac alip dual boot yapacaksiniz.

Bunun nedeni de Windows eskiden beri var, bilmene degil. Windows cok gelismis bir environment, development yapmak cok rahat, her bilgisayarda calisiyor ondan ubiquitous. Kabullenmeniz lazim bunu artik. Mac dediginiz bir cesit donanimda calisan special bir toy. Guzel internete giriyor.

oyle taslarla sopalarla yapsalar demek cahillikten baska birsey degildir. Microsoft'un hisseleri bosuna gecen yildan beri 2'ye katlanmadi.
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

Maci neden oveyim ?
evde sadece mac'im yok pc'im de var sonucta.
sadece iyi yaptigi seyleri soylerim ki bu ikisi icinde gecerli
50 kere dedim sevmiyorum mac'in file sistemini. Windows 7 seviyordum 8 kizdirdi ki genel bir kizdirma bu sadece benle alakalil degil ki.

ha bide saygi duymak falan zorunda degilim. Sevmek zorunda da degilim. Factlere bakarsan ki satis rakamlaridir o. baya sorunlar var.

genel olarak, bu konuda sen pek dahil olmadin zaten genel olarak iFan'lik yapiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

olm su topiclerde ne kadar hakaret eden varsa hep iFan'lerden cikiyor. Mal diyen de oldu bana.

Kaldiramiyonuz, 10 kisi sacma sapan sey yaziyonuz.

az bile yapiyorum. iyi dayaniyorum.

xetraynex said:

o degil de Mac alanlarin bilincalti "ulan o kadar para verdik hale bak" diyo sonra gelip buraya aciklama yapmaya calisiyolar.

bsg beyler.

he bsg bağlaç zaten lkasjdaskljd
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Fact: Bash Shell icin, sistemin normal kullanicilarini amaclayarak yazilmis onlarca programcik varken PowerShell icin neredeyse hic yok.
Fact: *nix'ler icin yazilmis neredeyse her program terminal araciligiyla calisabilirken bu PowerShell'de gecerli degil. VLC gibi third-party programlar filan da ancak scriptler ile calisabiliyor.
Fact: Neredeyse her gun yeni Bash dusunulerek yazilmis kullanici programlari cikiyor, PowerShell icin oyle bir sey yok.
Fact: Bash shell gunluk, normal kullanim icin; PowerShell daha cok development, server management gibi seyler icin. Bash'un yaptigini da yapiyor ama amaci o degil.
Fact: Muzik isleme isinde OS X'in yanina bile yaklasamaz Windows.
Fact: Gorsel sanatlarla ilgili herhangi bir iste OS X'in yanina yaklasamaz Windows.
Fact: Windows pixel-aligned type rendering kullandigi icin baskicilik islerinde de asla pro kullanilamaz.
Fact: *nix sistemi olmadigi icin Windows'un LaTeX araclarina erisimi az, bu nedenle akademik cevrelerde de OS X kadar iyi yazim araclari sunamiyor ve ek olarak Windows'da Microsoft Office tekel iken sadece akademik yazilar dusunulerek yazilmis Nisus ve Mellel, edebi yazilar dusunulerek yazilmis Ulysses gibi metin isleme alternatifleri var Microsoft Office'e OS X'in. Ve Microsoft Office de calisiyor zaten.
Fact: Oyun oynayacaksan Windows daha iyi.
Fact: Muhendislik gibi islerde de Windows uzerinde calisan programlar daha verimli.
Fact: Donanim-yazilim uyumunda Apple urunleri daha basarili.
Fact: Sifir OS X ve sifir Windows karsilastirildiginda OS X'in TextEdit vs Notepad, Mail.app ve Windows Mail, Preview vs [yok tam bunun karsiligi] gibi araclariyla daha tam bir deneyim sunuyor. Takvim'den Mail.app'a kadar bir OS'un gunluk kullanimi icin gerekli her sey sisteme dahil; hepimiz cok iyi biliyoruz ki Windows'da oyle degil. Formattan sonra yuklenen ana araclari dusunun yani.
Fact: OS X iPhoto, Garageband, iMovie, Pages, Keynotes, Numbers gibi ucretsiz yazilimlarla geliyor.
Fact: OS X guncellemeleri ucretsiz.
Fact: OS X'de 64-bit ve 32-bit ayrimi yok.
Fact: Bir ihtimal buna yine cevap vermeyeceksin. Olsun ama.
Fact: Windows'in destekledigi donanim daha fazla ama OS X'un destekledigi donanim daha sorunsuz calisiyor tek bir sistem ile geldigi icin.
Fact: OS X'in viruslere karsi daha guvenli olmasi kullanilmadigindan degil Unix tabanli olmasindan kaynaklaniyor.
Fact: Windows daha geriye uyumlu, ama bu ayni zamanda yaninda gigabytelarca eski kutuphane tasimasina ve buyuk degisiklikler yapmasina engel oluyor.
Fact: OS X'un trackpad kullanimi acik ara daha iyi.
Fact: OS X benim tum ihtiyaclarimi karsilarken 2002'den beri alisik oldugum, masaustumde kullandigim *nix sistemini de veriyor. Baska bir sey kullanmama, hatta tamamen farkli bir OS ailesine gecmeme hic neden yok.
Fact: Gunun birinde OS X kullanmayi birakirsam Openbox yuklu Debian Stable kullanirim, Windows degil.
Fact: Homebrew ve MacPorts gibi projeler OS X ile Linux/BSD arasindaki farki cok kapatiyor. Homebrew tercih ediyorum ben sahsen.

Daha uzar.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi fanboyluk yapiyoruz cunku Apple'in satis politikasi urun satmaktan ote fanboy yetistirmek uzerine. 1-2 Nesil eski urunu, ayni donanimin 2 kati fazla fiyatina satiyor, uzerindeki elmayi pazarliyor.

Universiteden arkadaslarim var gorustugumuzde EPILEPILEPILEPIL diye geziyorlar basimda. Yok hafif yok pil omru uzun yok cozunurlugu yuksek yok pili daha fazla gidiyor yok isletim sistemi hata vermiyor zart zurt. Windows koysan onlerine 1 ay sonra malware/virus'den pc acilmaz hale gelir. Adamlar fiyat farkini propagandayla cikartiyorlar bunyelerinden. Sirf bu admalarda diil bir suru apple kullanicisinda mevcut bu. Bu threadde dahi gelip atip tutuyorlar. Az yukarida var bi tane laptopun pil omrunu 8 saatten yarim saate indirmis donanima laf atiyor.

Her kullanici windows'un her tweak'ini bilmek zorunda diil, bilemez de, cunku cok fazla boku pusuru var. Ama google'a yazdigin an ilgili konuyu 55 farkli thread cikiyor yani, maksimum yarim saat ugrasiyorsun sonra senelerce sorun cikartmiyor.

Ha bi de windows urunleri cok farkli donanim firmalari uretiyor. Bazi urunler bildigin kotu, uyumsuzluk sorunu oluyor icindeki donanimda, driverlari hatali oluyor vesaire. Bu urunleri alanlar sonra windows'a kesiyor cezayi. Halbuki arastirsa biraz almadan once urunu sorunu var mi yok mu diye, herhangi bir derdi olmayacak.

Yukarida listelenmis fact mact diye yarisi yazi kalabaligi tamamen.

32-64 bit farki yok, olsa ne yazar, ikisi de calisiyor programlarin windowsta.

Donanim uyumlulugu daha iyi: console modelinde gezdigi apple daha iyi tabi. Cok temiz apple'in donanim uyumlulugunun daha iyi olmasiyla limitli donanim kullanmasinin arasinda 10 satir yazi var.

Son factler kisisel sallamasyon/fanboyluk.

8-10 satir yazi var OSX'in default appleri daha iyi diye. Tamam iyi de ayni kalitedeki program windows'a yuklenmiyor mu, yukleniyor.

Ben de aralara bosluk koydum daha uzun gozuksun diye yazi, idemagog
Sosyal ağlarda paylaş

Gorsel sanat hikayesi de yalan, kullandigin program OSX tekelinde degilse gene insanlar ayni fiyata daha fazla guc nedeniyle gene Windows PC'leri tercih ediyor (bkz. rendering power). Bu noktada Apple'in satis politikasi progrmalari ve codec'leri tekellestirmek baska birsey degil.

Basina "fact:" yazinca sihirli sekilde gercek olmuyor soylediklerin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Fact: Gunun birinde OS X kullanmayi birakirsam Openbox yuklu Debian Stable kullanirim, Windows degil.
Fact: Homebrew ve MacPorts gibi projeler OS X ile Linux/BSD arasindaki farki cok kapatiyor. Homebrew tercih ediyorum ben sahsen.
Fact: OS X benim tum ihtiyaclarimi karsilarken 2002'den beri alisik oldugum, masaustumde kullandigim *nix sistemini de veriyor. Baska bir sey kullanmama, hatta tamamen farkli bir OS ailesine gecmeme hic neden yok.
Fact: Windows daha geriye uyumlu, ama bu ayni zamanda yaninda gigabytelarca eski kutuphane tasimasina ve buyuk degisiklikler yapmasina engel oluyor.
Fact: OS X'in viruslere karsi daha guvenli olmasi kullanilmadigindan degil Unix tabanli olmasindan kaynaklaniyor.

ya yanlışları alım dedim copy yapım sıkıldım ya ... hepsi yanlış muhtelemen

FACT demişsin bikere fact değil kendi tercihlerin onlar kelime öğren bilmiosan anca opinion nun olur o senin .

kişisel düşüncelerin dışında da söylediklerin tamamen yanlış hepsinei tektek açıklamıyacam burada ama illa direttiğiniz bir madde varsa hemen açıklayım onuda...
Mesela "Windows daha geriye uyumlu, ama bu ayni zamanda yaninda gigabytelarca eski kutuphane tasimasina ve buyuk degisiklikler yapmasina engel oluyor." Demişsin Yok böyle bi durum ne alaka geriye uyumlu dediğin ileride uyumlu büyük değişiklik yapması seni niye ilgilendirsinki puhaha adamlar büyük değişiklik yapmadan bu haldeler işte birde bu şekilde düşün...

Ayrıca 8.1 ile devasa kernel değişiklikleri yaptılar yani o senin dediğin kitaplıklar baya bi abardı hemde coğu eski şeyide destekliyor.

ha birde nedemişin...

OS X'un trackpad kullanimi acik ara daha iyi.

WTF!

LA tamamen software bağımlı birşeyden bahsediyoruz haha şaka gibi...
Sonuçta hardware ne iletiyorsa onu alıyor software onuda işletim sistemine iletiyor. ne ayarlarsan o yani...

PUAHUPHAPU en güldüüğümde bu oldu lksafjlksafas
OS X'de 64-bit ve 32-bit ayrimi yok.

aslşfkaslfsa Çünkü OSX ler 64 bit :D o yüzden ayrım yok 32bit de çalıştırıyor 64bit ler... Nasıl 64bit win de ne şekilse aynı yani...

Ha hadi hepsini geçtim la şuan işlemciler hepsi x86 tabanlı

ha birde güncelleme mantığı windows update den farkı yok onlar için window Güncellemiyor yeni yaratıyor... ha bunu savunurmuyum tabiki hayır ama sonuçta hardware e göre işletim sistemi yapmıyorlar universal yapıyorlar ;)
Sosyal ağlarda paylaş

olm GERGE'nin taktigi WoT atip beni yildirmak. Inadina yanitlicam bak. Boyle yapinca hakli oldugunu saniyo.

Fact: Bash Shell icin, kullanicilari amaclayarak yazilmis onlarca programcik varken PowerShell icin neredeyse hic yok.

Windows icin onlarca yazilmis GUI programi varken Linux'ta cok az. Ayrica shell icin onlarca programcik olmasi Windows'ta shell'in kotu oldugu anlamina gelmiyo. Microsoft'sun son 2 yillik uygulamalari hep PowerShell destekliyor ve PowerShell daha guclu. Ha bir de aslinda Windowsta birsuru programcik var, sen bilmiyorsun.

Fact: *nix'ler icin yazilmis neredeyse her program terminal araciligiyla calisabilirken bu PowerShell'de gecerli degil. VLC gibi third-party programlar filan da ancak scriptler ile calistirabiliyor.

Windows ile yazilmis her programin da UI'yi var next next diyon isini goruyo ona kalirsa. Bu da Linux'ta yok. Bu Shell'in guclu veya gucsuz oldugunu gostermez. Bu developerlarin tercihidir. Sonucta ikisinde de isini gormek icin bir yol var.

Fact: Neredeyse her gun yeni Bash dusunulerek yazilmis kullanici programlari cikiyor, PowerShell icin oyle bir sey yok.

Microsoft, Azure basta olmak uzere yeni teknolojilerini hep once PowerShell ile calisacak sekilde gelistiriyor. Yeni teknolojilerin bazi ayarlarin daha UI'i gelmedi.

Yukarida yazdigin 3 fact dedigin sey ayni sey. Papagan gibi tekrar etmisin kendini.

Fact: Bash shell gunluk, normal kullanim icin; PowerShell daha cok development, server management gibi seyler icin.

Yanlis. O senin dusuncen. Gunluk ne lan? Yumurta mi bu.

Fact: Muzik isleme isinde OS X'in yanina bile yaklasamaz Windows.

Chart ver, istatistik ver. Isim olmadi hic muzik islemeyle. Olm senin ailen avukat degil mi bu nasil fact? Hakikat boyle mi tasvir edilir?

Fact: Gorsel sanatlarla ilgili herhangi bir iste OS X'in yanina yaklasamaz Windows.

Adobe'un butun urunleri Windows'ta da catir catir calisiyo. Ornek ver, hangi gorsel? Benim Bilkent'te Gorsel sanatlarda okuyan arkadasim var Mac'ten nefret ediyor, Windows kullaniyor.

Fact: Windows pixel-aligned type rendering kullandigi icin baskicilik islerinde de asla pro kullanilamaz.

Windows'taki font rendering customize edilebiliyor. Her uygulama kendine gore de customize edebiliyor. Mesela Windows 8 app'lerindeki rendering cok daha farkli. Cok cahilce olmus bu cocuk fact'i.

Fact: *nix sistemi olmadigi icin Windows'un LaTeX araclarina erisimi az, bu nedenle akademik cevrelerde de OS X kadar iyi yazim araclari sunamiyor ve ek olarak Windows'da Microsoft Office tekel iken sadece akademik yazilar dusunulerek yazilmis Nisus ve Mellel, edebi yazilar dusunulerek yazilmis Ulysses gibi metin isleme alternatifleri var Microsoft Office'e OS X'in. Ve Microsoft Office de calisiyor zaten.

Alakasi yok. Tum akademisyen tanidiklarim Windows kullaniyor, her paperlarini Windows'ta LaTeX ile yaziyorlar. Hiç sıkıntı yok. Sen yapamamissindir, bir bilene sor.

Fact: Oyun oynayacaksan Windows daha iyi.

Bu bile yanlis lan. Degil. Xbox veya Playstation daha iyi.

Fact: Muhendislik gibi islerde de Windows uzerinde calisan programlar daha verimli.

Yine yanlis. TcpDump var mesela network analyzer. Native Linux uygulamasi.

Fact: Donanim-yazilim uyumunda Apple urunleri daha basarili.

Mesela Intel i5'i Mac nasil daha uyumlu kullaniyor soyler misin?

Fact: Sifir OS X ve sifir Windows karsilastirildiginda OS X'in TextMate vs Notepad, Mail.app ve Windows Mail, Preview vs [bilmiyorum ne var bunun yerine gecen] gibi araclariyla daha tam bir deneyimsunuyor. Takvim'den Mail.app'a kadar bir OS'un gunluk kullanimi icin gerekli her sey sisteme dahil; hepimiz cok iyi biliyoruz ki WIndows'da oyle degil. Formattan sonra yuklenen ana araclari dusunun yani.

Microsoft'un Exchange Server'i var, Apple'in boyle cozumleri var mi? Exhcange Server Windows'a super entegre oluyor. Peki Apple'in Outlook gibi bir alterantifi var mi? Sen direk ilk kurulum karsilastirmasi yapiyosun. Microsoft yazilim firmasi, boyle advanced urunleri kurulumda verecek degil.

Fact: OS X iPhoto, Garageband, iMovie, Pages, Keynotes, Numbers gibi ucretsiz yazilimlarla geliyor.

Windows'ta onlarin yuzlercesinin ucretli ve ucretsizleri var. Indir netten. 10gb'lik Linux distrolari var icinde gelen yazilim hicbir OS ile gelmiyo. Neyin kriteri bu?

Fact: OS X guncellemeleri ucretsiz.

Son 2 guncelleme ucretsizdi sadece. Apple'a verdigin extra para ile 3 tane Windows alirsin. O parayi adamlar katlayarak aliyo zaten rahat ol.

Yani guzel birsey mi bu? Bence cok kotu. Linux'ta da var 32/64 mesela. Simdi Linux ve Windows sux, Mac ooh yeah mi? Ben calistirdigim uygulamayi bilmek isterim 64 mu 32 mi.

Fact: Bir ihtimal buna yine cevap vermeyeceksin. Olsun ama.

Bu nasil bir fact? Fail.

Fact: Windows'in destekledigi donanim daha fazla ama OS X'un destekledigi donanim daha sorunsuz calisiyor tek bir sistem ile geldigi icin.

Mesela tek bir ornek ver Windows'ta desteklenen hangi donanimi OS X daha iyi destekliyor, sorunsuz oluyor? Laptop kapagini kapatinca OS'un sleep'e gecmesini mi iyi yapiyo Mac?

Kaspersky: Mac security is '10 years behind Microsoft'

Failed GERGE fails.

Bu iyi birsey. Eski yazilimlarin hepsi calisiyo. 90'lardan kalma yazilim kullanan bircok insan var. Sirketlerin yazilimlari hep cok eskidir. Insanlar her 3 yilda bir yazilimlarina major degisiklik yapamaz. Bu dedigin sey direk enterprise icin Mac kullanmama nedeni.

Sadece gestures olarak daha iyi. Onun disinda ayni. Ayni smoothlukta kullanabiliyorsun.

Gecme olm, Windows kullanmamissin sen. Bosver, dunyanin %90'i kullaniyo sen kullanmasan da olur.

Bunun nesi fact?

çöplük ya
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...