Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mac'leri Windows ile yapiyolarmis. Tim Cook paylasti.

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

fizban said:

GERGE said:

CERN'de Linux kullaniliyor. Bu arada DreamWorks o HP PC'lerde Windows kullanmiyor. Windows nedere burada?

Hatta CERN kendisi sunu yapti kullanmak icin: https://www.scientificlinux.org
cern'de sunucularda SL kullanılıyor. terminallerde kullanılanlar kullanıcıya bırakılmış. ve sana açıkça şöyle söyleyeyim; scientific computing komünitesinde terminallerde neredeyse daima windows kullanılır.

Distributed computing her zaman linux'ta yapilir.

Microsoft bile Linux'ta yapiyor Azure Cloud servislerinde.

Gayet normal bu.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Ayrica sunun nedenini de aciklar misin lutfen?

http://cl.ly/image/3B1C07451s1w/Screen%20Shot%202014-06-16%20at%2010.47.01.png

o %60'in %60'i wordpress zaten.

Geriside benzeri portaller.

Enterprise yazilimlar her zaman ya java ya .net kullanir.

Web'de de java çok ölü birsey. Java EE Web filan berbat.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Şunu soruyorum sana, cevap ver lütfen.

Eğer en iyi Windows ise basım, metin işleme, görsel sanatlar, müzik, bilim (NASA ve CERN mesela) alanlarında neden Windows yerine OS X ve Linux kullanılıyor? Tüm dünya görsel sanatlar, basım, metin işleme ve bilimden oluşmayabilir ama çok önemli alanlar değil mi bunlarda? Görsel sanatlar diyince mesela afişlerden animasyona kadar onlarca alt bölüm var.

Windows bunun dışında kalan hangi alanlarda neden lider?

Gorselligin Mac'te one cikmasi Pixar yuzunden, Steve Jobs'un kurdugu animasyon firmasi. O nedenle adamlar isletim sistemini onu daha cok destekler yapti.

Microsoft da mesela business intelligence'i, enterprise uygulamalari daha cok destekler yapti Windows'u.

Adobe'un butun urunleri Windows'ta da calisiyor.

Neyi karsilastiriyon anlamiyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

Madcat said:

oglum ben ayfona mac`e falan para veren adamlarla, yardima muhtac adamlari ayni kefeye koyuyom, iki tarafinda destege ihtiyaclari var boyle topikler sayesinde verdikleri parayla ego boost oluyor, yasama 2 elle tutunmaya falan calisiyorlar.

sömürülmek var
sömürtmek var.

Mac'e filan para verenler yardima muhtaclardan daha kotu bence.
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

GERGE said:

Şunu soruyorum sana, cevap ver lütfen.

Eğer en iyi Windows ise basım, metin işleme, görsel sanatlar, müzik, bilim (NASA ve CERN mesela) alanlarında neden Windows yerine OS X ve Linux kullanılıyor? Tüm dünya görsel sanatlar, basım, metin işleme ve bilimden oluşmayabilir ama çok önemli alanlar değil mi bunlarda? Görsel sanatlar diyince mesela afişlerden animasyona kadar onlarca alt bölüm var.

Windows bunun dışında kalan hangi alanlarda neden lider?

CERN, neye benziyo bu? :)
High def.

http://www-visualmedia.fnal.gov/VMS_Site/gallery/stillphotos/2006/0000/06-0022-30D.hr.jpg

beni en çok masanın solundaki peçete ve krem kombosu düşündürdü.
Sosyal ağlarda paylaş

görsel sanatta şirketlerde orda burda gömz onunde yerlerde maxos kullanılıyo ama gerisi windows, hatta dah coğu windows. gecin onu aynı yalanı duyumaktan sıkıldım artık.

cernde maxos? gerge rica ederim yanı bole bi sacmalık duymadım ömrümde. Nasada windows? yok artık.

Kabül edin artık sunu, fabrika ayarlarında sıkısmıs pazarlamalık aletler mac'ler, bilgisayar deiller.

her yönüyle inferrior bir interface'i var macos'un windows'a göre. Her yönüyle, daha iyi olduğu bir fonksiyon bile yok. cok kullandım macos mecbur kaldırığım ıcın "tasarım mac'te yapılır" sacmalıkları yüzünden, kaybedilen iş gücünün haddi hesabı yok.

bırakın valla sıkıyosunuz insanı. Surda iki dakka gülemedi insanlar su inadınız, anlamsız apple savunma hırsınız yüzünden.

daha gecen gün yok sole render bole render diye bakın windwosta render böle diye alliaslı ss'ler konulmus site paylastın yanı

WINDOWS EZER! INANMIYOSAN TIM COOK'A SOR!
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

sömürülmek var
sömürtmek var.

Mac'e filan para verenler yardima muhtaclardan daha kotu bence.

Evet evet dünyanın en önemli politikacıları sanatçıları bilmiyor, bizim şişman nerdler daha iyi biliyor.

http://obamapacman.com/wp-content/uploads/2013/10/U2-guitarist-The-Edge-uses-mac-580x315.jpg

http://obamapacman.com/wp-content/uploads/2012/01/British-Prime-Minister-David-Cameron-iPad.jpg

-----------------

http://assets.meanwhilein.org/hashed_silo_content/922/894/fab/resized/meanwhile-in-real-life-3d6dce.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

yav he he

o yüzden silikon vadisinin yarısı macbook kullanıyor, o yüzden google çalışanlarına mac kullanmasını tavsiye ediyor.

Eric Schmidt'ten quote yapıyorum bak

said:
The company supports most operating systems, including Windows, Linux and its own Chrome OS. Google System Engineer, Clay Caviness, says: "There was a time when Macs were a small part of the Google fleet, but as of now if you start at Google and want to use a platform other than Mac you have to make a business case."

I can see where Google is coming from, Macs are great, and overall, more 'stable' than Windows. I think this is in part to Macs being more secure, and its user base is nowhere near the size of Windows' user base. But, everyone has their preferences. Google's Chairman, Eric Schmidt, had some interesting things to say about the 'superiority' of Macs versus PCs, where he compared Android devices with Macs.

He said: "Like the people who moved from PCs to Macs and never switched back, you will switch from iPhone to Android and never switch back." If the Retina MacBook Pro wasn't priced at over twice the price of a great Windows 8.1-based Ultrabook, I would get one in a second. Unfortunately, they are out of financial reach for most consumers.

Read more at http://www.tweaktown.com/news/34189/google-pushes-its-employees-to-use-macs-not-its-own-os-or-windows/index.html
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Inandim lan. Hemen Wired'in onunde eylem yapmaya gidiyorum. Artik dergiyi Windows ile yapsinlar, daha iyi bir dergi okumayi hak ediyoruz.

Dream Theater da bu isten anlamiyor, gidip Logic kullaniyorlar. Bir posta yolluyorum hemen.

Hele hele Hoefner & CO. yok mu? Alanlarinin en buyuk adamlari olmuslar, hala utanmadan OS X kulaniyorlar. Windows kullansalardi kesin tekel olurlardi.

Cok salak bu adamlar yahu. xetraynex hepsinden daha iyi biliyor. Zaten dunyanin web sunucularinin %85'lik bir kismi Linux uzerinde calisiyor cunku hepsi Wordpress bunlarin, ama dunyanin %91'i Windows uzerinde calisan makineleri hep yuce isler yapiyor, dunyayi kurtariyor, uzara fuze firlatiyor. Hic biri kurulu da gelmiyor, insanlar ozel olarak Linux ve OS X kurulu gelen makinelere kendileri yukluyorlar. Zaten hepimiz tum bilgisayarlarin Linux ve Apache kurulu geldigini, bundan Apache'nin %60 pazar payi oldugunu biliyoruz. Tercih yok yani.

Pixar'da 3D animasyon olarak cag atlatip yeni bir standart belirleyen filmlerini Windows ile yapmak istiyordu ama Steve Jobs para verdigi icin Linux'da yapti. OS X o arada nereye kayboldu bilmiyorum ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Laorx said:

yav he he

o yüzden silikon vadisinin yarısı macbook kullanıyor, o yüzden google çalışanlarına mac kullanmasını tavsiye ediyor.

said:
The company supports most operating systems, including Windows, Linux and its own Chrome OS. Google System Engineer, Clay Caviness, says: "There was a time when Macs were a small part of the Google fleet, but as of now if you start at Google and want to use a platform other than Mac you have to make a business case."

I can see where Google is coming from, Macs are great, and overall, more 'stable' than Windows. I think this is in part to Macs being more secure, and its user base is nowhere near the size of Windows' user base. But, everyone has their preferences. Google's Chairman, Eric Schmidt, had some interesting things to say about the 'superiority' of Macs versus PCs, where he compared Android devices with Macs.

He said: "Like the people who moved from PCs to Macs and never switched back, you will switch from iPhone to Android and never switch back." If the Retina MacBook Pro wasn't priced at over twice the price of a great Windows 8.1-based Ultrabook, I would get one in a second. Unfortunately, they are out of financial reach for most consumers.

Read more at http://www.tweaktown.com/news/34189/google-pushes-its-employees-to-use-macs-not-its-own-os-or-windows/index.html

Nasil lan? Google'in en buyuk rakibi Apple degil mi Android-iOS kavgasinda? Irclarini mi satmislar?
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

yav he he

said:

ya olm, Google zaten Microsoft'a dusman. Cunku Microsoft'un search engine'i var, Office'i var. Google, Apple'dan cok Microsoft'un pazar payini calmaya calisiyo.

Bu nedenle Apple kullanin diyo.

Eric Şimit'e mi inanacam lan? Adami sirketin CEO'lugundan attilar beceriksiz herif hahahah

Ornek super ya hahahah

"GOOGLE DIYOSA DOGRUDUR ABI" mantigi hahaha

San Fran'da da insanlarin Macbook kullanmasi oradaki environment ile ilgili. Orada enterprise sirketlerden cok innovation var. Innovation cool'dur. Microsoft cool degildir.

Why Isn't Microsoft 'Cool'?
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Nasil lan? Google'in en buyuk rakibi Apple degil mi Android-iOS kavgasinda? Irclarini mi satmislar?

En buyuk rakibi Microsoft.

Google'in verdigi tum servislerin Microsoft alternatifi var. Maps, Bing, Office 365, ohooo... Ha Apple Maps de var simdi yeni cikti bir istisna.

Apple ile mobil konuda rakipler, onun disinda cok guzel birlikte gidiyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...