Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istifa

Dynun

Öne çıkan mesajlar

vaperon said:

Kabul edilmeme durumu da var. Geçen cuma istifamı verdim, kabul etmediler. Gideceğim şirketteki alacağım ücreti teklif ettiler. Irın kırın ettim, sonra geri çektim istifamı. Patron çok sevindi gitmiyorum diye.

1300tl zam çok iyi oldu ama.

Patronun mantığı şu şekildedir diye eşkillenirdim: "Zaten bu gidici 3 4 ay zamlı para veririz o sırada yeni eleman tutarız onu da eğitir yeni iş yerinide bozmuş oluruz mecbur o kadar süre bizde çalışır"

Eşkillenmemin ardından şimdiye kadar neredeydiniz der yeni yerlere yelken açardım.
Sosyal ağlarda paylaş

Qualance said:

vaperon said:

Kabul edilmeme durumu da var. Geçen cuma istifamı verdim, kabul etmediler. Gideceğim şirketteki alacağım ücreti teklif ettiler. Irın kırın ettim, sonra geri çektim istifamı. Patron çok sevindi gitmiyorum diye.

Patronun mantığı şu şekildedir diye eşkillenirdim: "Zaten bu gidici 3 4 ay zamlı para veririz o sırada yeni eleman tutarız onu da eğitir yeni iş yerinide bozmuş oluruz mecbur o kadar süre bizde çalışır"

Eşkillenmemin ardından şimdiye kadar neredeydiniz der yeni yerlere yelken açardım.

Sıkıntı yok o açıdan. Buradan adımımı atsam medya çevresinde anında gel otur masan hazır diyecek 10'dan fazla kapım var. Patron boş beleş bir adam da değil hani ufak hesaplar peşinde koşacak kadar. Milyar dolarlık adam. Bana verdiği 1300 ekstra bozmaz adamı.

Çıkarırsa ne olur, alırım tazminatımı, işsizlik maaşım da sigortam Türkiye genelinin aksine asgariden değil aldığım maaş üzerinden tam ödendiği için hiç iş bulamasam 1 sene aylak gezerim, tatilimi yaparım. Sıkıntı yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

İstifa varması gereken tek taraflı bir irade beyanıyla hüküm ve sonuç doğuran bir hukuki işlemdir. İstifanın kabul edilmemesi gibi bir şey hukuk sisteminde mümkün değildir. İrade beyanı muhatap ulaştığı an yenilik doğuran bir hak olduğu için geri alınamaz.
İrade beyanı karşı tarafa ulaşmakla sonuç doğuracağından iradesini açıklayan kişi, beyanı karşı tarafa varana kadar sözleşmeyle bağlıdır. Karşı taraf da irade beyanı kendisine varana kadar sözleşmeyle bağlıdır.
Bu arada noterden ihtar çekmeniz ve bu ihtarnamenin işverenin eline ulaşmasının tazminat almanızda bir etkisi yoktur. Sadece işvereninizi temerrüde düşürme fonksiyonu vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...