Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tayyip Felsefesini kariyerde uygulama (inkar et, hep övün vs.)

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

bu kadar olaydan sonra sadece 108 kisi Yalova'da Akp yerine Chp'ye oy degistirmis. Ölen madenci sayisi bile 3 kati bu sayinin.

Bu Tayyip felsefesi calisiyo a.k. Ben bunu kariyer icin yavas yavas benimsemeyi dusunuyorum. Aha sunlari ben buldum.

Listeye eklenebilecekleri lutfen paylasin

* suclu isen hicbir zaman kabul etme, inkar et, baskasina at

* her zaman guzel yönler ile övün, kotu yonleri asla soyleme

* baskasinin yaptigi işi bile konus, hep ortalikta gorun, öv (surekli miting yapmak gibi)

* lafi asla eveleyip geveleme, direk ve acik konus

* dediginden asla geri donme. Gezi'de 1 yil protesto edilirsen donersin.

* guclu insanlari sana karsi tavir almadikca mutlu et.

* benden olmayan dusmanimdir.

* kelimelerin gercek anlami onemli degil. İşine geldiği gibi çarptır. Örnek: demokrasi. İş dünyasından örnek: başarı

* Isine gelmeyen bir gundem varsa, gundemi abuk bisey ortaya atarak degistir.

* bol bol ezilen ve duygu somurusu senaryolari yap. biz ezildik, ezileniz vs.

* bir yeniligi yapmadan once insanlarin aklina sok, konusulsun, ortam hazirlansin. Ciddi kanunlarin cikmadan adi bilinmez gazeteciler tarafindan TV'de gunlerce konusulmasi gibi.

eklemeden de edemicem, bunlari aslinda zaten yapiyolar. bol bol yapiyolar. bir liste cikariyim dedim iste.
Sosyal ağlarda paylaş

RTE'nin hitabet sanatı ile ilgili olarak güzel analiz;

https://eksisozluk.com/entry/43121050

şahsen, benim böyle güçlü bir adam imajı görmek çok hoşuma gidiyor. Biraz akıllansa iyi adam aslında içten seviyorum.

Tr'nin ihtiyacı olan lider duruşu var adamda.
Kendimi düşünüyorum şu yazıyı okuyunca. Evet Kılıçdaroğlu ya da bahçeli çıktı mı dinlemiyorum.
Ama tayyip yakalıyor adamı. Biliyor kereta işini.

Biraz okumamış bir insan olsam, araştırmasam azcık da çevremde çıkarı olan ve beni yönlendirecek insan olsa kesin akboy olurdu. Temiz, net yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Cons said:

bunun işlemesi için herkesin senden aptal olması lazım
bide herşeyin başında senin olman lazım. tayyibe biri istemediği bir soru soramıyor ama sana sorarlar

hemen 3 tane video koyuyorum. daha birsuru ornek var. her turlu soruyu soruyolar. hele tayyip cok pis yanit veriyo uzerine yerin dibine sokuyo.

"Videolar"

http://www.youtube.com/watch?v=DYUtqaa6XAg

http://www.youtube.com/watch?v=dIfsfuLr7Kw

http://www.youtube.com/watch?v=zgmdfyrxW_Y

Sosyal ağlarda paylaş

Liebe said:

patron sen isen ilah olursun, değilsen şunlardan birini yapmayı denediğin gün kapının önüne konursun asdafd

3. option patron seni alir mudur yapar, senden iyi yapiyon bu isi diye.

eger ki isini duzgun yapiyorsan kovmazlar. hic is yapmadan laf yaparsan kim olsa kovarlar. ama sonucta, tayyip de calisiyo. ha yaptigi seyler sana bana gore guzel olmayabilir, ama guzel olan begenen cok insan var.

evine dogalgaz geldi diye, istedigi hastaneyi kullanabiliyo diye, yag sigara istedigi gibi alabiliyo kitlik yasanmiyo, araba aliyo, kredi cekebiliyo diye, ve gibi gibi seyler icin cok kisi mutlu.
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

Liebe said:

patron sen isen ilah olursun, değilsen şunlardan birini yapmayı denediğin gün kapının önüne konursun asdafd

3. option patron seni alir mudur yapar, senden iyi yapiyon bu isi diye.

eger ki isini duzgun yapiyorsan kovmazlar. hic is yapmadan laf yaparsan kim olsa kovarlar. ama sonucta, tayyip de calisiyo. ha yaptigi seyler sana bana gore guzel olmayabilir, ama guzel olan begenen cok insan var.

evine dogalgaz geldi diye, istedigi hastaneyi kullanabiliyo diye, yag sigara istedigi gibi alabiliyo kitlik yasanmiyo, araba aliyo, kredi cekebiliyo diye, ve gibi gibi seyler icin cok kisi mutlu.

Vasat iş yapıp bu tarz ağzı laf yaparak, suçları başkalarına atarak, işi bilmeyenlere (özellikle patron ve çevresi) kendini en iyisiymiş gibi anlatarak yüksek maaşlarla çalışan örnekler tanıyorum.
Ama her işi bilen başkalarının ortama girmesiyle işleri riske giriyor. Sonunda da byebye.
O sonu öngörüp yeni işi ayarlayabileceksen gayet iyi gidersin yıllarca.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

RTE'nin hitabet sanatı ile ilgili olarak güzel analiz;

https://eksisozluk.com/entry/43121050

şahsen, benim böyle güçlü bir adam imajı görmek çok hoşuma gidiyor. Biraz akıllansa iyi adam aslında içten seviyorum.

Tr'nin ihtiyacı olan lider duruşu var adamda.
Kendimi düşünüyorum şu yazıyı okuyunca. Evet Kılıçdaroğlu ya da bahçeli çıktı mı dinlemiyorum.
Ama tayyip yakalıyor adamı. Biliyor kereta işini.

Biraz okumamış bir insan olsam, araştırmasam azcık da çevremde çıkarı olan ve beni yönlendirecek insan olsa kesin akboy olurdu. Temiz, net yani.

belediye başkanlığı yaptığı zamandan beri sıfatını görünce bile kanalı değiştirenler var onlar ne olacak,

ayrıca rte yi hür iraden ile 15 dk fazla dinlemek akla ihanettir
Sosyal ağlarda paylaş

bunları yapar, yaptığın halde 3k maaş alan devlet memurundan bir burun öteye dahi geçemezsen depresyona girersin, çok var böyle ellilik elli beşlik çirkef hiçbişi olamamış andropoz amcalar, hepsi gizli gizli depresyon ilacı kullanıyor, hayatta her şeyin bir bedeli olduğu gibi bu yazdıklarının da insanın benliğinde bedelleri var, kendini buna hazır görüyorsan böyle yaşa tabi

tayp bu memlekette bir tane, numune, gökten zembille inmiş birisi değil, böyle insanlarla kaynıyor memleket, insanlarımız bankamatik kuyruğunda önündekinin işlem yapmasına dahi tahammül edemiyor, hepsi böyle ama bir tanesi tayp olabiliyor sadece, gerisi de ağzını açıp onun yaptıklarına bakıyor
Sosyal ağlarda paylaş

peki mazlum, hickimseye birsey demeyen, sadece isini yapan bir insancigimiza bir calisan arkadasi veya baskasi gelip gururuna comak sokarak laf soyleyince, ayaklari altinca o kisi benliginden cok mutlu mu oluyor?

bu kisi o an kafasini kaldirip, "hop, bi dakka, ne diyon sen?" dese karsisindakini sustursa, yerin dibine soksa sence daha iyi olmaz mi?

ben hicbir zaman haksizin hakkini yemeyi veya yag cekmeyi dogru bulmadim. boyle birseyden de bahsetmedim. O tamamen ayri bir konu ama her halukarda bir sirkette calisiyorsaniz hakki yenen sizsiniz zaten. size verilen her zaman sizi iste tutmak icin gereken minimum ucrettir.

Memurlar arasinda genelde yagcilar olur, onlar da tamamen ayri birsey. Mesela tayyip yag mi cekiyor baskalarina? alakasi yok. millet ona yag cekiyor. O da cevresindekilere bendensen seni desteklerim diyor. Benden degilsen desteklerim dicek hali yok. Ha fazla destekliyo o ayri.

Dolayisi kendini korumak, calistigin mevkiyi iyilestirmeye ve hakkini almaya calismak bence dogru, caliskan, kafasi calisan herkesin yapmasi gereken olmalidir.

bu mu benligime zarar verecek?

eger siz kendinizi savunamiyosaniz, hakkinizi almak icin daha guclu yere basamiyorsaniz, zaten savunacak bir benliginiz yok demektir.

senin o dedigin agzinin suyu akarak benligini kaybeden insanlar gebes, calismaktan aciz, acip 2 kitap okumayan, hedefleri dogrultusunda fedakarlik yapmalari gerektiginin farkinda olmayan kahvelerde okey atan sabahtan aksama sigara icen agizlari kokan ve sahip olamadiklari yuzunden baskalarini kiskanan tipler.
Sosyal ağlarda paylaş

suretiyle
arkadaşlarım
gayreti içerisinde olmak
noktasında
bunu böyle bilin
hakkaniyet
çok açık ve net söylemek
inşallah
samimiyetle söylemek
kalbi duygularla selamlamak
kimse kusura bakmasın