Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kötü üni iyi ortalama mı iyi üni kötü ortalama mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi Türkiye'de akademik kariyer yapmak istiyorsan hangi üniversite olduğunun önemi yok. Yani tutup not ortalaması ve alese kasarsan profluğa kadar yolun var. Bu açıdan ne bölümün ne derslerin hiç bir anlamı yok. Türkiye'de üniversiteler facia resmen leşlik akıyor.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Bazı büyük firmalar ve bazı onların özentileri yeni mezunlara ilk işine girerken soruyorlar, bir kere bir yere kapağı attıktan, 1-2 sene çalıştıktan sonra kimsenin sorduğu ettiği yok ama.
Mesaj tarihi:
İlk işinize girerken her yeni mezunun hayallerini süsleyen 3-5 muhteşem firmada gözünüz yoksa not ortalamasına kimse dönüp de bakmıyor bile. O firmalara girecekseniz de zaten sizin yüksek bellediğiniz not ortalamasının daha yükseğini çok daha iyi üniversitede yapmış olan 100 tane rakibiniz olacağından, yine yüzünüze bakmazlar.

İyi üniversiteden zamanında ya da max. 1 sene uzatarak mezun olmak, not ortalamasından kat kat önemli.
Mesaj tarihi:
bu konu büyük oranda bireysel bir durum aslında. hangi üniversitenin hangi bölüm de okursan oku kendini geliştirmeye çalışman öğrenmeye hevesli olman lazım, yoksa 4 senelik lisans eğitiminde aldığınla yetinirsen ancak standardı yakalayabilirsin.
ayrıca, iyi üniversite kavramına da gelirsek; celal şengörün dediği gibi türkiye de bir tane bile evrensel anlamda iyi denebilecek üniversite yok zaten.
Mesaj tarihi:
İyi tamamda kimse senin harvard'dan mezun olmanı beklemiyor ama herkes senin iyi bir üniversiteden mezun olmanı bekliyor. Senin önüne nişantaşı üniversitesi mezunu adam gelse, birde bilkent gelse hangisini tercih edersin ?

Bu arada türkiyede dünya çapında iyi bir üniversite olmaması ile konunun hiçbir alakası yok
Mesaj tarihi:
Sawer said:

İyi tamamda kimse senin harvard'dan mezun olmanı beklemiyor ama herkes senin iyi bir üniversiteden mezun olmanı bekliyor. Senin önüne nişantaşı üniversitesi mezunu adam gelse, birde bilkent gelse hangisini tercih edersin ?

Bu arada türkiyede dünya çapında iyi bir üniversite olmaması ile konunun hiçbir alakası yok

İyi üniversiteyi tanımla o zaman; konu da iyi üniversite diye, üzerinde anlaşılamamış bir kavram var. ben türkiye'de ''iyi'' olarak kabul edebileceğimiz bir üniversite yok diyorum. sen ''onun konuyla alakası yok'' diyorsun. iyi üniversite ne o zaman? sen üniversiteyi is ve isçi bulma kurumu olarak görüyorsan, zaten diyecek bir şeyim yok.
Mesaj tarihi:
ben de türkiye'deki sistemde farkı kurumlar değil bireyler belirliyor diyorum. önemli olan farklılaşma, kendini lisans eğitimde verilenle yeterli görmemek. mesela amerikanın en önemli okullarında görev alan hocaların mezun olduğu okulları bir araştırırsanız, bazılarının amerika'da prejtiji çok az olan devlet okullarından mezun olduğunu görürsünüz. önemli olan etiket değil, onu açıklamaya çalışıyorum.
Mesaj tarihi:
İşte anlayana :)

İyi üniversite : Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Bilkent, Sabancı, Koç, ...

Edit : Abicim onu herkes biliyor ama sen ilk işine girmek istediğin zaman çok ekstra bir insan değilsen en önemli etken mezun olduğun okul oluyor. Zaten sonraki işlerinde nerden mezun olduğunu soran bile kimse olmaz
  • Yeni Oluştur...