Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gezilcek yer tavsiyesi

Ulgio

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar selam,

Şöyle 3-4 günlük bir yurt dışı tatili yapıyım diyorum, sizden tavsiye istiyorum. Detaylı anlatımı olan blog, rehber vs tarzı sitelere link de verebilirsiniz.
Almanya dışında başka yurt dışı tecrübem yok.

Genel olarak bütçe kısıtlı, ona göre yazarsanız sevinirim.

Öyle çılgın eğlencelerde gözü olan falan biri değilim, biraz obur ve boğazına düşkün biriyim sadece onu göz önünde bulundurun. İçmeyi de severim.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

amsterdam güzel bir başlangıç ama bütçen kısıtlıysa hiç avrupa hedefleme bence, avrupada görülesi yerle bütçe istiyor.

Abi avrupa gibi bir hedefim yok zaten, tamamen önerilere açığım.

Savaş bölgesi, tehlikeli yerler vs olmadıkça her yer uyar.

Ondan dolayı paylaşın aklınızdakileri
Sosyal ağlarda paylaş

ciddi yorum da yazayım
amsterdam dedik ama senin zevkine bağlı tabi.

interrail yaptım bi de erasmus yaptım. az da gezdim. 9-10 şehir, 7-8 ülke görmüşümdür heralde. ne yapmak istiyosan ona göre karar ver.

artislik yapıo gibi olcak ama sana gittiklerimden ufak bi özet yapayım. artislik yapıo diyenler de götünü kaldırıp bi interrail yapıvereydi. 1 ayda 8 ülke gezdik anasını satim.

mesela tarihe meraklıyım kültür gezisi yapıcam diyorsan roma'ya gidebilirsin.

ama ben böyle eğlenmek de istiyorum tarihi gezi yanında içer sıçarım diyorsan barcelona'ya git, prag'a git. roma'da pek bulamadım ben diğerleri kadar içmelik sıçmalık yer. barcelona baya baya güzel. prag da güzeldi ama son durağımızdı ve çok yorgunduk o yüzden pek tadına varamadık.

ot içicem, red light'a girip camekandan kız beğenip seks yapıcam diyosan mesela amsterdam'a git. şimdi amsterdam'a gidip tarihi gezi yapmaya fırsat bulamaz ki insan ne bileyim. müzelere bakarsın işte, seks müzesi, işkence müzesi falan var. :P

brüksel'e gittik mesela sıkıldım eğlence açısından pek birşey bulamadım. atina da güzeldi ama çok gezemedim. tarihi açıdan iyi ama eğlence yönünü pek bilmiyorum.

paris iyiydi baya. güzel barlar var, tarihi gezi imkanı var. ama fransa düşünüyorsun bu mevsim'de nice'ye git derim. baya güzel bi yer. denizi, mekanları, sokakları. yani bişey olsa da nice'de yaşasam keşke.

daha bissürü var da kalkıp türkiye'den gitmeni önereceğim yerler değil. lübyana mesela, baya güzeldi ama kalkıp da gidilir mi bilmiyorum. ya da sardunya adası. erasmus yaptım, bana kalsa beni oraya gömsünler ama öncelik verilecek bir yer değil tabi.

overall puan verecek olursam

1) barcelona
2) nice

derim heralde.

barcelona baya iyiydi ya. sahili var, la rambla var, gaudi var. hani amsterdamın eksikliğini bile hissetmezsin meraklıysan, ot da serbest gibi bişeydi. herşey var yani :P nice'yi zaten yeterince övdüm yukarda.

artık karar senin.
kolay gelsin iyi tatiller.
Sosyal ağlarda paylaş

Sağol kardeşim, çok açıklayıcı oldu. Mesela aklımda roma vardı, tarihi yerleri gezip görücem hem de mis gibi yemekleri yerim diyordum ama sonradan oranın pahalı olduğunu falan söyledi biri.

Ekonomik olarak buraların maliyetinden de az biraz bahsedip, pahalıdan ucuza falan bir sıralayıverir misin?
Sosyal ağlarda paylaş

Amsterdam denmiş ama ben pek beğenmedim.

Ot-mot dibine vururuz gelsin las vegas-vari partiler diyorsan paran yoksa harcayacak bu şekilde
zaten o partiler de yok

orta sınıf bir adamın gireceği ortamlar hemen hemen her şehirde var.
Amsterdam da şahsen 3 günde pek bir şey bulamadım ben.

Gece hayatı diyorsan Madrid müthiştir. Ama yazın çekilmez.

Barcelona kesinlikle benim en sevdiğim şehir. Deniz, gece hayatı, tarih kültür her şeyin kesişim noktası.

Roma, çok tarih. Ivık cıvık tarih. Her yer taptarih o kadar söyleyeyim sana :) Pis ve kalabalık şehir. Ama hristiyanlık tarihine doyuyorsun. İlgin varsa şiddetle tavsiye.
Biz, Roma'da 5 barcelona'da 2 gün kalmayı planlıyorduk. Çünkü assasian creed oynamaktan, borgias falan izlemekten roma,vatikan hayranı olmuştum ancak arkadaş biletleri yanlış almış. Roma'da 2 gün kaldık. Barcelona'da 5
hala da iyi ki böyle olmuş diyorum :)

Paris, çok güzel şehir gerçekten. Çok kalabalık, çok fazla göçmen var. Biraz güvensiz ama gezilecek çok yer var. gece hayatı da yine çok iyi.

Lizbon, tam bir öğrenci büyükşehri müthiş eğlenceli gece hayatı güzel.

Sevilla, tavsiye edebilirim çok güzeldi. Tarih diyorsan granada'ya geçersin bir gün ayrıca orayı da keşfedersin. El hamra sarayı var.

Prag, budapeste eğlencenin dibine vurursun ucuza gelir sana.
Sosyal ağlarda paylaş

yunanistanı düşünebilirsin, hem gidip gelmesi kolay, hem kültürel olarak zengin, hem de taverna kültürü eğlencelidir. 3 günden fazla tavsiye etmem ama. ben şehirleri beğenmemiştim yunanistanda, doğrusu sadece atinayı gördüm, istanbulun 90'lardaki çirkinliğindeydi.

krizden dolayı konaklama ve eğlence baya ucuzlamıştı 2012 yılında, şu an nasıl bilmiyorum.

ps. ucuzluğunu ön planda tuttuğum için tavsiye ettim yoksa barcelona falan varken gidilmez. fakat işte oradaki yeme içme gece hayatı baya pahalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Amsterdam'a şu an gitmem,ilk gece de zaten karıya kıza tüm parayı veririm abi.Gözüm döner yani.Dımdızlak kalırım...

Yunanistan avrupada gidilebilecek en ucuz yerlerden biri.Baktığımda yeme içme ve otel fiyatları inanılmaz makul.Atina'nın hem tarihi gezilecek yerleri var hem içki-yemek konusunda zengin hem de iyi fiyatlı.Güzel bi seçenek aslında. Çok canın sıkılsa oradan adalara ya da selanike bile kaçılabilir.

Roma'ya çok özeniyorum ama işte dediğim gibi bütçeyi zorlar gibi geliyor, o yönde tepkiler aldım.Gene de bu akşam bi bakabilirim.Araştırma yapayım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ekonomik olarak tam birşey diyemem.

ama avrupadaki bu tarz ülkelerin arasında böyle dağlar gibi farklar yoktu bildiğim kadarıyla. en azından biz göremedik, hepsinde hostellerde kalmış ve genelde günde 3 öğün mcdonalds'dan 1 euroluk hamburgerler yemiş bireyler olarak ne kadar güvenilir olur yorumlarım ama yani çok abartı şeyler yapmayı düşünmüyorsan çok da fazla para farkedeceğini sanmıyorum.

yani roma'da gidip özel yemek yemekle, barcelonada özel bişey yemek dersen ikiside pahalıdır zaten.

ha bir de arkadaş da demiş
roma hakkaten çok pis bir yer. yani nereye geldik lan diyebiliyor insan. özellikle merkezi, o tren istasyonu falan var çok büyük, oralar. her yer halal dönerci, hintli pakistanlı falan dolu, sokaklarda uyuyan insanlar ilk başta garip geliyor sonra alışıyorsun falan. ama tarih hakkaten akıyor.

italyanın tamamı öyle gerçi. hani böyle adını bile hatırlamadığım bi şehrinde durmuştuk yunanistanda gemiyle geçtiğimizde, orada bile her yer tarihi bina doluydu ya. romadaki bu tarihi bina muhabbetini görmeden anlayamaz insan heralde. hani böyle alalede yürüyerek gideyim diyorsun bi yerden bi yere yeni bina görmüyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Çetin abi onlara göz atıcam. Sofyayı falan geç direk Selanik-Atina yapabilirim.Kara ulaşımı bile kullanılabilir yani, sonuçta istanbuldan seferler var. Tarih desen tarih, yemek desen yemek. Yazılarına bakayım, sorularımla seni rahatsız ederim.

Roma için ise, Roma'yı arıştıracam sorum olursa sana da sorucam black
Sosyal ağlarda paylaş

eyvallah Ulgio, ne istersen sorabilirsin.
Ayrıca Atina'ya en son Eylül'de gittiğimde aşağıdaki otelde kaldım. Terasından Atina'nın meşhur AKROPOLİS'i muhteşem bir biçimde görülüyor. Ayrıca merkezi konumda olan otelin geceliği uygun, ben 50 Euro'ya kalmıştım ama acenta indirimi ile kalmıştım. Fakat resepsiyonda baktım 80 Euro yazıyor fiyat.

Hotel Stanley
1, Odysseus Street
104 37 Athens
Tel. 0030-210-5241611
www.hotelstanley.gr

temiz bir otel ama en büyük sıkıntı Arap turist çok var,çok gürültü ediyorlar. Onun haricinde otelin etrafında bol miktarda taverna var.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

eyvallah Ulgio, ne istersen sorabilirsin.
Ayrıca Atina'ya en son Eylül'de gittiğimde aşağıdaki otelde kaldım. Terasından Atina'nın meşhur AKROPOLİS'i muhteşem bir biçimde görülüyor. Ayrıca merkezi konumda olan otelin geceliği uygun, ben 50 Euro'ya kalmıştım ama acenta indirimi ile kalmıştım. Fakat resepsiyonda baktım 80 Euro yazıyor fiyat.

Hotel Stanley
1, Odysseus Street
104 37 Athens
Tel. 0030-210-5241611
www.hotelstanley.gr

temiz bir otel ama en büyük sıkıntı Arap turist çok var,çok gürültü ediyorlar. Onun haricinde otelin etrafında bol miktarda taverna var.

Çetin Abi buraların sex olayları falan nası, Selanik ile ilgili biliyorum her şeyi.Gidenlerden öğrendim, harikaymış ortam.Fiyat/performans 10 numara dediler.

Atina'da mı öyle acaba, paralı asker çalışabilirim çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...