Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonya


Oski

Öne çıkan mesajlar

yazin 2 hafta japonyaya gidiyorum. 18 saatlik ucuslar tek yon dolayisiyla dolu dolu 12 gun geciricem.

soyle bi itinerary yaptim. en onemli boslugum Kyoto ve cevresindeki 4 gunu doldurmak. kesin vardir burda japonya yi bilen:

1) pazartesi sabah variyorum tokyo'ya. 2 gece tsukiji fish market civarinda bi otel ayarladim. ilk gece jet lag falan ayagina sabah 4'deki tuna auction a gidicem. o gun artik biraz ruh gibi olurum. Murakami kitaplarinda adini duydugum yerlere gidicem iste shinjuku zart zurt. bi yerde oturup Cutty Sark viski icicem. belki Miyazaki'nin Ghibli muzesine giderim diyorum.

ikinci gun bos su anda tokyoda. iki tane lonely planet'im (biri bol resimli) var ama tavsiyelere acigim.

2) carsamba aksami mt. fuji'ye gidip gece daga tirmanicam. gunesin dogusunu izliyip asagi inicem. tokyo'ya donup direk kyoto'ya basicam. Kyoto'da 4 gece gecirmeyi dusunuyorum. bu gunlerden birinde Nara'ya gidicem. Kyoto icin plan da yapmadim, tavsiyelere acigim. ozellikle soyle trenle 45 dk bilmem ne koyunde gidip su yerel yemegi falan derseniz sevinirim.

3) pazartesi sabahi kyoto'dan cikip Hiroshima'ya gidicem. bi gun yeter diye dusunuyorum. tavsiyelere acigim yine. geceyi orda mi gecirsem, yoksa gece treniyle Miyazaki, Aoshima'ya miinsem diyorum.

Aoshima'da 3 gece beach resort ayarladim. bildigin hawaii atmosferi var deniyor. 3 gun bu hayvani yorgunlugu atarim diyorum.

aslinda Aoshima yerine Okinawa adalarina gitmek isterdi gonul ama vakit sinirli. yoksa daha Hokkaido'ya falan cikmak var ama meh.

Aoshima'da isim bitince gece treniyle Tokyo'ya donucem. cumartesi sabah tokyo'da oluyorum. yine Tokyo Station'a 500 mt bi otel tuttum o gece icin. cumartesi yine aylak Tokyo'da yiyip pazar sabahi donuse gecicem allahin izniyle. Park Hyatt'in barina gidip Lost in Translation yaparim asjdka

su an planda acik yer Kyoto ve muhtemelen Hiroshima'da tavsiye oteller ve yapilacak aktiviteler. haziran mayisina kadar bu 4 gece oteli tutmiycam. o yuzden vakit var tartisabiliriz eheh. biletleri de ta subatta almistim zaten
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
festivallere bakabilirsin denk geliyorsa katıl kesin.

1- jet lag falan hikaye takma kafana. Balık marketinin girişi kuzey yakasında , benim gibi gidip bodoz içeri dalma forklift tarzı araçların altında kalıp can verirsin. markete günde belli sayıda kişi alıyorlar o yuzden en geç 4:30 da sırada olan tavsiyem. 4:00 de otelden çıksan anca bulursun zaten yeri. yada önceden keşif yap kafan rahat olsun. market etrafında sabah agır yağ kokusu oluyor mideyi bozmamaya dikkat et.

Gbili müzesi her daim açık değil ayın belli günleri hizmet veriyor ve bilet bulması gerçekten zor diye duydum haberin olsun.

Sky Tree ye gidebilirsin. gerçekten farklı bir deneyim.
shinjukuda Tokyo Metropolitan Goverment Building bence görünmeye deger. Park Hyatt Tokyo da 2 adım ötesi zaten.


2- Kyoto güzel sakin kafa biyer. alabildigine temple var. Kiyomizu-dera favorim. oradan çık Yakasa Shire ye yürü. tam karşısında Türk dönerci var. Selam ver bedava meyve suyunu al yoluna devam et.
Nara da büyük buda heykelini görürsün,geyiklere 2 biskevit verirsin.
osakaya git, hatta kal. dotonboriye muhakkak uğra. aksam türlü türlü yemek yersin geceye doğru publara akarsın.
hiroshimaya osakadan sabah gider aksam dönersin shinkansenle. yok ben kalıcam dersen sen bilirsin.(shinkansen dedim de rail pass almadan gitme yoksa fena bilet fiyatları)

tek gidiyorsan hostelde kalmanı tavsıye ederim. ekonomik bakımdan degilde arkadas ortamı guzel oluyor. para akıyor diyorsan rkoyanda kalabilirsin. Kral gibi agırlıyorlar.

yazacak çok şey var ama kafanda kurmuşsun yolunu, iyice karıştırmaya gerek yok şimdi. Sormak istedigin konu varsa burdan yada ÖM den sorabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok sagol Vioxx

tokyo icin tavsiyelerini dinliycem. oteli ayarladim tokyoda, adini hatirlamiyorum ama fish market'a 10-15 dk diyordu yurume mesafesi. ghibli museum listemde en ust sirada degil, olursa olur.

Kyoto'da 4 gun cok uzun geliyordu bana da. Osaka, Hiroshima-Kyoto arasi mantikli bi durak gibi duruyo. ona gore planlarimi degistereyim o 4 gun icin. dedigim gibi henuz otelleri ayarlamadim Kyoto'da o yuzden sorun yok.

hatunla gidiyorum. para "akmiyor" ama hostelde kalicak cast ta da degilim. yani 20-30 euro icin, ne kadar yen yapiyorsa, 1 ay otelde kalirim. aoshima beach resort'u, sheraton sahile uzak diye tercih ettim diyim.

dur simdi bu haftasonu osaka ve dotonbori'ye bakiyim. kesin bi kac soru patlatirim.

cok sagol tekrar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hehe tamamiyle katılıyorum. Japonya'nın balık pazarı meşhur da, Japonya'ya gidip orayı ziyaret edenin, bir kumkapı balık haline de merak edip gitmiş olması lazım :D.

Ha ben olsam ben de giderdim Japonya'da ama ben balık haline de gittim :P.

Japonya'daki halin en büyük farkı, sashimi yapımında kullanılan mavi yüzgeçli orkinos görmek olabilr. Onları da zaten buradan da yolluyoruz. İzmir karaburun'da çiftlikleri var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

fish marketin olayı ne de sabah 4de gidiyorsun?
bi turistin balık pazarında ne işi olur ki lşksdghjslg


http://en.wikipedia.org/wiki/Tsukiji_fish_market

balik pazarindan ziyade work-in-progress bi turist attraction.

her sabah gemilerle taze mal geliyor, auction lari izleyebiliyorsun. hemen gemiden mali alip, kahvaltida sushi sunuyolar falan. tokyo'da kesinlikle gorulmesi gereken yerlerden biri.

DENIYOR tabii ki eheh. gidip gorunce anlatirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oski said:


1) pazartesi sabah variyorum tokyo'ya. 2 gece tsukiji fish market civarinda bi otel ayarladim. ilk gece jet lag falan ayagina sabah 4'deki tuna auction a gidicem. o


said:
he market is located in Tsukiji in central Tokyo, and was a major attraction for foreign visitors.[1][2] Currently however, access is no longer permitted to the inner market, and the outer market is open to visitors only after 9:00 AM. While this regulating was in place for quite some time, recently it is enforced.


sen erkenden gideceksin de, alacaklar mı içeri?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

stimpak said:

Oski said:


1) pazartesi sabah variyorum tokyo'ya. 2 gece tsukiji fish market civarinda bi otel ayarladim. ilk gece jet lag falan ayagina sabah 4'deki tuna auction a gidicem. o


said:
he market is located in Tsukiji in central Tokyo, and was a major attraction for foreign visitors.[1][2] Currently however, access is no longer permitted to the inner market, and the outer market is open to visitors only after 9:00 AM. While this regulating was in place for quite some time, recently it is enforced.


sen erkenden gideceksin de, alacaklar mı içeri?


benim lonely planet larim aksini iddia ediyor. cok da yeni baskilar.

hatta son zamana kadar tuna auction kapaliydi yeni acildi ama 100 kisi civari insan aliyorlar her gun diyo sanirim

sanmiyorum sikinti olacagini. olursa da 9'dan sonra gireriz napalim. yapicak sey mi yok tokyo'da
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla 1 ay otelde kalırım diyorsan birde japonya gibin biyerde...

neyse zaten hatunla gidiyorsan boşver. Parasından çok tek takılıyorsan hostelin arkadas ortamı güzel olurdu.

Rail Pass varsa sırtın yere gelmez. Adamlar senin verdigin paraya Osaka-Tokyo anca yapıyorlar sen 14 gün boyunca beleş takılıyorsun. Nippon Banzai!

Balık pazarı inner dediği yer benim bodoz daldığım yer işte.Kısaca olay önceden bu kadar turist yoktu,esnaf ses çıkarmıyordu. Sonradan millet iş yapmalarını engelleyince dernekleri bir ayar çekti(yada buna benzer). Günde belli sayıda (dedigin gibi 100 sanırım) kişi kabul edıyorlar.
Sabah sıraya gırıyorsun. Belli bir root çizmişler oradan takip ederek çıkıp gidiyorsun. Erken gitmezsen giremessin. O kadar yol geldim yaparlar bir kıyak diyorsan bir daha düşün gozümün önünde 10-15 kişiyi geri çevirdiler. Ben girerim diyorsan içerideki elemanlar balıkları katana ile kesıyor haberin olsun.
9:00am den sonra gidersen anca balık görürsün ki ondan da emin değilim. Zaten o saatte ne gerek var gitmeye. Sabah olmasındaki amaç auctionu canlı seğredebilmen. Balıklar sabah erken saatte hemen satılıyor sonradan restorantlara yol alıyor. yoksa onca milletin ne işi var sabahın köründe.

Al büyük hizmet siraya girilen yer. Sabah buraya gidiyorsun iş tamam.
Balık Balık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sagol Vioxx

1 ay otelde kalmiycam bu arada eheh. 2 hafta dedim. 4 gece haric hepsini tuttum zaten. 600 euro civari tuttu. max 900 euro'ya accommodation hallolmus olacak.

ikiye bolersen 450 euro

rail pass 350 euro

ucak bileti gidis donus 780 euro

750 euro da harcasam max 2.5k'ya falan geliyo 2 hafta.

bence japonya icin iyi. dedigim gibi aylar onceden posta posta eritince bu masraflari cok koymuyo.

mantalitem su ki, hic bi zaman bundan ucuz olmayacak. oyleyse niye simdi olmasin

neyse para ve fish market tan baska bisey konusmadik. 27 temmuz'a kadar bi kac mesaj daha atalim eheh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben gavuristan da yasiyorum. mayis euro ustunden. o yuzden rahat konusuyorum burda eheh

zaten istanbul tokyo 780 euro degildir herhalde yuh. benim ucus dublin-frankfurt-tokyo diye o kadar pahali diyodum

gerci thy dublin-istanbul a 500+ cekiyo, temmuz da bi hafta geliyim dedim vazgectim oeh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...