Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kadınların güzellik standardının oluşması üzerine:


Feamer

Öne çıkan mesajlar

http://forum.paticik.com/read.php?62,7583365,page=1bu alakasız konuda bence güzel bir tartışma oldu ve onun için yeni bir konu açmak istedim,

fikir alış verişi özetlersem,

Kadınların güzellik standartlarının erkekler tarafından belirlenip kadınlara dikte edildiği görüşü ileri sürüldü

Buna karşı olarak, kadın güzellik standartlarının bizzat kadınlar tarafından belirlendiğini iddia ettim.

Daha sonra,

Kadınların güzellik standartlarının, erkek egemenler tarafından, erkeklerinin zevkine göre belirlendiğini görüşlerine karşı,

Bu güzellik kıstaslarının, erkeklerin zevkleri göz önünde bulundurularak, ama kadınlar tarafından erkekleri etkilemek için bir araç olarak kullanıldığını iddia ettim.

Daha sonra,

Kadınların güzellik standartlarının uygulanması aşamasında, kadın erkek eşitliğinde sorunlar yaratığı ve bu eşitsizliğin çözümünün erkekler tarafında sağlanması gerektiği görüşüne
Bu sorunlardan kurtulmak için kadınların bu alışkanlıklarından vazgeçmeleri gerektiğini savundum.

Daha sonra,

Kadın güzellik standartlarının erkeklerde karşılı olmadığı ve bu standartların kadınları baskı altına aldığı ve ötekileştirdiği görüşüne

Erkeklerinde benzeri ve hatta daha fazla kalıplara hapsedildiği ve bunların kadınların yapmaya “zorlandığı” şeylerden daha ağır talepler olduğunu ileri sürdüm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

feamer sıçmışsın yahu o başlıkta. feministleri saçmasapan genellemişsin. mücadelelerini kıl-tüye indirgemişsin ki inanılmaz sığ bakış açısı.

bunun yanında mesajlarına baktığımda; kadını, erkek egemen bir dille tanımlıyorsun. bu yolla kadınlar üzerine objektif bir tartışma yürütemezsin.

kadınların güzellik standardını da ben oluşturdum ayrıca. o ne amk ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:

bunun yanında mesajlarına baktığımda; kadını, erkek egemen bir dille tanımlıyorsun. bu yolla kadınlar üzerine objektif bir tartışma yürütemezsin.


tartışmanın rehavetiyle şu noktayı farketmeme rağmen parmak basamadım başka şeylerden bahsetmekten.
o topicte yaptığın yorumlar zaten üstünde egemenlik kurduğun bireyler hakkında, egemen haldeyken yaptığın yorumlardı ve farkında değildin.

feamer senin bu konuyu düşünürken yaşadığın bir sorun olduğunu düşünüyorum. o da gereksiz bir "bizim suçumuz değil bu" mantığı. bu yüzden hiç açık fikirli olamıyorsun. sonuçta benim söylediklerim böyle ucu sapı olmayan iddaalar değil, gayet sonuçlarını görebildiğimiz şeyler. en basitinden birazdan bahsedeceğim kadının toplumda yapmaya mecbur kaldığı şeyleri erkeklerin mecbur kalmaması gibi.

sana bunu diyince bunu onlar kendi kendine yaptı diyerek konuyu yanlış bir yere sürüklüyorsun. üstelik verdiğin örnekler de hep 21. yüzyıl insanları üzerinden olduğu için bize sağlıklı bir bakış açısı veremiyor.

bu konuyu düşünürken herşeyin tam zıttını düşünürseniz yapıcı olabilirsiniz. ama bazı fizyolojik farkları da göz önünde bulundurmanız lazım tabi.

yani kadın birşey yapıyorsa erkek neden yapmıyor, ya da tam tersi neden erkek yapıyor, kadın yapmıyor gibi. bunun sebeplerini düşünür fizyolojik hormonal olaylarla bir bağ bulamazsanız bu işte bir gariplik, bir sunilik olduğunu görürsünüz zaten.

bu düşüncelerin sonucunda da kadınların erkeklerden farklı yönlerini farkeder ve erkeklere göre daha çileli yaşamlar çektiklerini görürsünüz. bacak kılı örneğinde olduğu gibi.

biz de bu toplumda büyüdüğümüz için bunlar bize normal gelecektir, bunu değiştiremeyeceğiz öyle bir çabaya da girmeyeceğiz (en azından ben girmiyorum) ama en azından bunun nedenini bilmek, bilinçli insan olmak yolunda önemli bir adımdır diye düşünüyorum.

bu yüzden sürekli günümüz standartlarından kafayı sıyırıp öyle düşünmeniz lazım diyordum o topicte.
ben çok uzun wotlar yazdım önemli yerlerini koyayım tekrar.

topicteki başka bir bakış açısı, kötü amaçla söylemiyorum ama bu konularda hiç düşünmemiş bir adam bakış açısıydı. ben de çok eskiden hiç bu konuda bişey düşünmemiş biri olarak aynı şeyi derdim oradan biliyorum.

kardeşim kadın daha daha estetik tabi ki kılsız olacak gibi. bu olay bu kadar basit değildir. bu zaten bu bilinçle büyümüş birisinin doğal olarak mantığıyla oluşturduğu en rasyonel düşüncedir. ama doğru değildir. çünkü estetik kavramı doğal olarak içinizde gelişmiş birşey değil, doğumunuzdan itibaren size bir takım kurumların dikte ettiği bir bakış açısıdır.

Black-ice said:

kadının koltuk altında kıl olması onu estetik olmaktan uzaklaştırır dediğinizde size estetik nedir bunu tanımla diye sorarlar.

siz kadın erkekten daha estetiktir derken bunu size farkında olmadan dikte edilmiş bir estetik anlayışıyla söylüyor olabileceğinizi düşünmüyorsunuz.

300 yıl önce doğmuş olsanız aramızdaki bu konuşmanın bir benzeri 1700'lerde yapılsaydı adriana lima gibi bir kadını beğenmeyip şişman bir kadını beğenebilecektiniz. o zaman da ben size aslında adriana daha seksidir beyler desem olur mu şişman kadın her zaman daha estetiktir dostum diye cevap verirdiniz.

şimdi tekrar düşünün, kılsız kadın kıllı kadından daha estetiktir derken estetik anlayışınızın kökenine ne kadar güvenebilirsiniz?


konumuz kadında kıldı; şunu orada çok güzel açıkladım.
gayet açık bir görüş. bunu kadın ya da erkek başlattı diye kestirip atmak doğru değil. herhangi bir iddaası da yok. ortada kesinleşmiş bir yaşam tecrübesi var. spoilerdan sonraki paragrafta bunu anlatıcam. buna karşı gelebilecek varsa gelsin. ben de tartışırım.

kadınların kol bacak kıllarının erkek hormonuyla doğru orantılı olduğu bu yüzden bu hormonu erkeklere kıl uzatarak hissettirmenin onları farkında olmadan uzaklaştıracağı bilimsel bir gerçek.

Black-ice said:

evet kadınlar erkekleri etkilemek için kıllarını kesiyorlar diye kabul edelim bunun doğasında içgüdüsünde bu yatıyordur. doğrudur.

ama feministler de diyor ki neden biz erkekler için kendimizi bu kadar epilasyon işkencesi altında bırakalım. hadi diyelim bıraktık, üstüne üstlük bir de bu erkek beğenisi topluma yıllar boyunca yerleşince, ve toplumda buna uymayan kadınlar, bırak sadece erkekleri diğer kadınlar ve her türlü yaşlı genç birey tarafından da dışlanmaya başlayınca buna bir dur demek istiyorlar. neden sırf erkekler tarafından beğenilmemek gibi bir sonuçla karşılaşacakken tüm toplum tarafından dışlanıyoruz?

sonuç; erkek beğenisi ve arzuları (egemenliği) bizi toplumdan soyutladı. gibi bir sonuç çıkarıyor kadınlar haklı olarak.


bakın şu nokta en önemlisi: heteroseksüel bir erkeğin onu toplumdan dışlatacak vücudunda yapacağı bacak kılı kesmek kadar basit bir eylem bulunmuyor. bulamazsınız. marjinal değişiklikler bu konuya dahil olamaz. ama kadın 2-3 hafta bacağındaki kılları kesmezse şort giyip bir metroya binerse yanıma oturursa ben fenalık geçiririm.

şimdi kimse bunun normal ve doğal bir davranış olduğunu açıklayamaz. üstelik bununla ilgili daha bir sürü şey bulabilirsniz kadına bir takım görevler, imajlar yükleyen ve onu kontrol eden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kadının güzelliğini neye göre tanımlayacaksın. ışık hızı değil ki bu hep c olsun. güzelliği alan tarafa göre değişiyor işte. blekaysı da kıl sevici yaptım ben o konuda özür diliyorum kendisinden dsfsd.

demem o ki homo olan kadınların güzelliği diğer kadınlara göre,
hetero olan kadınların güzelliği de erkeklere göre belirlenir.

bu güzellik tanımı da yüzyıldan yüzyıla değişebilir. mesela yağlı saç hipi vs..

....

bi de yüzyıl içindeki güzellik değişimine göre kişisel olarak da değişiyor tanım. kıl konusundan girersek, kadının tüyünün olması ayıplanıyor mesela. bu zamanın getirdiği bir olgu. ancak kişisel olarak da ayıplanan şeyler var ben minyon severim şişmanı ayıplarım, öbürü şişman sever gibi dalları var.

bi nevi kadın kendi make-up ını yaparak ona uygun erkek buluyor, ya da bulduğu erkek kadının o make-up ı yapmak istediği türden. yumurta tavuk ilişkisi yani.

benim düşünceme göre medeni insana yaklaşım denilen şeyde kadın önde(hayvani işleri yaptıran güç unsuru erkeği geciktiriyor çünkü), erkek de tüylerini kesmeli zamanla. sonuçta sıcak tutsun gibi bir olayı yok abi tüyün. hayvan değiliz ki biz artık? paltolarmız pantolonlarımız falan var.

tabi bunu derken mesela sakal seven kadını, ya da şişman seven erkeği açıklayamıyorum.

bi de erkeğin tüy oranı sakal oranı falan baya fazla onu da nasıl bitireceğini açıklayamıyorum. teknoloji gelişince belki 200 yıl sonra tüylü erkek de ayıplanır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

ben yapmışım bütün bunlar öylemi?

nasıl yapmışım, göster bir hele...

erkek egemen olan dile de bir örnek isterim bu arada


yani şu post :)
daha bunu görmeden yazdım, bu suçluluk duygusu neden bu kadar yoğun sende anlamıyorum.

o kadar üzdü ki şu post bu adama mı açıkladım bunca sayfa diye ellerimi kafamın iki yanına koydum sanal olarak.

tabi ki de sen yaptın. Ben yaptım. Hatta Ractamanius'da yaptı. büyük ihtimalle senden sonraki nesiller de yapacak. sen böyle yaşamayı önceki nesilden öğrendin, sonrakiler de senden ve benden öğrenecek.

bunu ben mi yaptım söle naapmışım diye nasıl yorumlayabiliyorsun bunca açıklamamdan sonra. toplumun sahip olduğu alışkanlıklar, yaşam tarzları nesilden nesile aktarılır. bunda senin payın olması senin suçlu olman anlamına gelmez.

mesela ben bunca feministleri anlayan düşünceme rağmen, alıştığım kılsız kadın bacağından vazgeçecek miyim? tabi ki hayır. istesem de yapamam zaten. bu tarz bir "anlayış" değiştirilemez bir kişinin sahip olduğu ufak hayat sürecinde en azından.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ren said:

kadının güzelliğini neye göre tanımlayacaksın. ışık hızı değil ki bu hep c olsun. güzelliği alan tarafa göre değişiyor işte. blekaysı da kıl sevici yaptım ben o konuda özür diliyorum kendisinden dsfsd.

demem o ki homo olan kadınların güzelliği diğer kadınlara göre,
hetero olan kadınların güzelliği de erkeklere göre belirlenir.

bu güzellik tanımı da yüzyıldan yüzyıla değişebilir. mesela yağlı saç hipi vs..

....

bi de yüzyıl içindeki güzellik değişimine göre kişisel olarak da değişiyor tanım. kıl konusundan girersek, kadının tüyünün olması ayıplanıyor mesela. bu zamanın getirdiği bir olgu. ancak kişisel olarak da ayıplanan şeyler var ben minyon severim şişmanı ayıplarım, öbürü şişman sever gibi dalları var.

bi nevi kadın kendi make-up ını yaparak ona uygun erkek buluyor, ya da bulduğu erkek kadının o make-up ı yapmak istediği türden. yumurta tavuk ilişkisi yani.

benim düşünceme göre medeni insana yaklaşım denilen şeyde kadın önce, erkek de tüylerini kesmeli zamanla. sonuçta sıcak tutsun gibi bir olayı yok abi tüyün. hayvan değiliz ki biz artık? paltolarız pantolonlarımız falan var.

tabi bunu derken mesela sakal seven kadını, ya da şişman seven erkeği açıklayamıyorum.

bi de erkeğin tüy oranı sakal oranı falan baya fazla onu da nasıl bitireceğini açıklayamıyorum. teknoloji gelişince belki 200 yıl sonra tüylü erkek de ayıplanır.


bak mantıklı şeyler yazsan da şuna bir açıklama getiremiyorsun. sana bir soru sorucam; mağdem hetero kadının kılsız olması hetero erkekler tarafından belirleniyor;

neden bacağı ve koltuk altı kıllı bir kadın bir gün metroya binerse; hem heteroseksüel kadınlar, hem heteroseksüel erkekler, hem seks güdüsü azalmış yaşlı erkek ve kadınlar , hem de yaşı çok küçük olmayan çocuklar, ve hatta bir çok eşcinsel kadın erkek tarafından garip görülüyor?

kadının bu kılsızlığı onunla sevişecek erkeğin zevki sonucunda şekillendi diyorsun ama kadının yaşlısıyla genciyle tüm toplum tarafından iğrenilerek bakılmasını açıklayamıyorsun?

üstelik bir erkek istese bile bu tarz bir duruma sokamıyor kendini. neden erkekte bu tarz bir durum yok, işte bunun açıklaması kadının güzellik kavramlarının erkekler tarafından belirlenmesi. eskiden şişman kadın beğenilirdi örneğine tabi ki beğeni değişir diyorsunuz ama esas atladığınız nokta da orada ortaya çıkıyor; neden kadın değişiyor? kadın bir şişmanlıyor, bir zayıflıyor. erkekte ise moda harici değişiklikler olmuyor. :)

çünkü erkek kadını bir meta olarak değiştirme "gücüne" sahip toplumda. bu en taş devri bakış açısıyla onun fiziksel gücü ve toplumdaki koruyucu kişiliğinden oluyor olabilir ama 21. yüzyılda bu kadar zeki olacak şekilde evrimleşmiş insanlık bu tarz içgüdülerle bu şekilde kadını kontrol etme hakkına sahip olmalı mı sizce?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senin yaptıklarını bende yaptım, bu kadar açıklamayı ben kime yaptım?

hiç okumuyor, okuduğunuzu anlamıyor, çözümleme ve perdenin arkasını görmeye çalışmıyorsunuz dimi?

kafanızda şablona göre konuşuyorusunuz

adam diyor ki:

said:
feamer sıçmışsın yahu o başlıkta. feministleri saçmasapan genellemişsin. mücadelelerini kıl-tüye indirgemişsin ki inanılmaz sığ bakış açısı.

bunun yanında mesajlarına baktığımda; kadını, erkek egemen bir dille tanımlıyorsun. bu yolla kadınlar üzerine objektif bir tartışma yürütemezsin.

kadınların güzellik standardını da ben oluşturdum ayrıca. o ne amk ya.


bunun üzerine o vurguladığım kısma hitaben diyorum ki:

said:
ben yapmışım bütün bunlar öylemi?

nasıl yapmışım, göster bir hele...


şu kadar basit bir şeyi anlayamıyorsanız boşuna uğraşıyorum valla sinirim bozuldu...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

açıklayayım abi. toplumsal normlar işte. örneğin hipiler devrim yapsaydı metroda saçını yıkayarak binen insana garip bakacaktık. hatta belki aşağılayacaktık.

ben bunu çözmem gereken bişey olarak görmüyorum şahsen. hatta olması gereken bişey olarak görüyorum. hatta feministerin kıllarımızı kesmemizi istiyorlar o zaman kıl bırakalım yaklaşımını da saçma buluyorum. doğru yaklaşım madem biz kıllarımızı kesiyoruz erkekler de kessin olmalı.

ben askere gittim benden sonrakiler de askere gitsin gibi bişey yani, vücut temizliğine genel olarak karşı çıkmak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ren said:

açıklayayım abi. toplumsal normlar işte. örneğin hipiler devrim yapsaydı metroda saçını yıkayarak binen insana garip bakacaktık. hatta belki aşağılayacaktık.

ben bunu çözmem gereken bişey olarak görmüyorum şahsen. hatta olması gereken bişey olarak görüyorum. hatta feministerin kıllarımızı kesmemizi istiyorlar o zaman kıl bırakalım yaklaşımını da saçma buluyorum. doğru yaklaşım madem biz kıllarımızı kesiyoruz erkekler de kessin olmalı.

ben askere gittim benden sonrakiler de askere gitsin gibi bişey yani, vücut temizliğine genel olarak karşı çıkmak.


abi bu kadar basite indirgeyemezsin. toplumsal norm işte diyip geçilecek birşey değil bu çünkü kadının erkekten daha çileli bir yaşamı var. ona bakarsan mısırlı erkek ve kadınlar saç dahil bütün kıllarını keserdi. kesmeyene kötü gözle bakardı. şuanda x ayakkabısı giyiyorsun belki y moda olsaydı x'e kötü gözle bakılacaktı. ama bu dediklerin toplumun genel bakış açısıyla ilgili, hiçbiri erkek-kadın farkı düzeyinde değil.

bu normda kadının erkekten çileli bir yaşam çekmesini
açıklamıyor. yani sen diyorsun ki şuanki toplumda kadın çileliyse çileli. böyle olmuş normumuz, böyle alışılmış. bu çıkıyor dediğiden. e zaten baştan konuşmaya gerek yok o zaman, feministler de kadınların çilesini bitirmeye çalışıyor işte. sen kısaca diyorsun ki çile çeksinler böyle olmuş :)

e iyi de? ben de aynısını diyorum hamle yapmayarak aslında. paticikteki her adam hatta aynı durumda değil mi? feminist bir hareket içinde değilim. kılsız kadın tercih ediyorum. ama neyin ne olduğunu bilmek için çaba harcıyorum. sense nedense algılarını kapatmışsın gibi geliyor bana.

bahsettiğin sinir bozucu feministler de tepkilerini en kısa yoldan ortaya koymak için bunu yapıyorlar. adamlara kıllarını kesmesi için baskı uygulamak pek mantıklı bir hamle olmaz. bir de bacak kılı hijyenden uzak birşey olsaydı tabi ki erkekler de keserdi. ama böylesine önemsiz (spor yapanlar falan hariç) bir kılın kadınlarda bu kadar kötü karşılanmasına tepki vermelerinde bir sorun göremiyorum.

ha ben de çok sinir oluyorum feministlere. elimde değil. ama uğraştıkları şeyin ne olduğunu bilmenin kimseye zararı olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş


Black-ice said:

Ractamainus said:

bunun yanında mesajlarına baktığımda; kadını, erkek egemen bir dille tanımlıyorsun. bu yolla kadınlar üzerine objektif bir tartışma yürütemezsin.


tartışmanın rehavetiyle şu noktayı farketmeme rağmen parmak basamadım başka şeylerden bahsetmekten.
o topicte yaptığın yorumlar zaten üstünde egemenlik kurduğun bireyler hakkında, egemen haldeyken yaptığın yorumlardı ve farkında değildin.

feamer senin bu konuyu düşünürken yaşadığın bir sorun olduğunu düşünüyorum. o da gereksiz bir "bizim suçumuz değil bu" mantığı. bu yüzden hiç açık fikirli olamıyorsun. sonuçta benim söylediklerim böyle ucu sapı olmayan iddaalar değil, gayet sonuçlarını görebildiğimiz şeyler. en basitinden birazdan bahsedeceğim kadının toplumda yapmaya mecbur kaldığı şeyleri erkeklerin mecbur kalmaması gibi.

sana bunu diyince bunu onlar kendi kendine yaptı diyerek konuyu yanlış bir yere sürüklüyorsun. üstelik verdiğin örnekler de hep 21. yüzyıl insanları üzerinden olduğu için bize sağlıklı bir bakış açısı veremiyor.

bu konuyu düşünürken herşeyin tam zıttını düşünürseniz yapıcı olabilirsiniz. ama bazı fizyolojik farkları da göz önünde bulundurmanız lazım tabi.

yani kadın birşey yapıyorsa erkek neden yapmıyor, ya da tam tersi neden erkek yapıyor, kadın yapmıyor gibi. bunun sebeplerini düşünür fizyolojik hormonal olaylarla bir bağ bulamazsanız bu işte bir gariplik, bir sunilik olduğunu görürsünüz zaten.

bu düşüncelerin sonucunda da kadınların erkeklerden farklı yönlerini farkeder ve erkeklere göre daha çileli yaşamlar çektiklerini görürsünüz. bacak kılı örneğinde olduğu gibi.

biz de bu toplumda büyüdüğümüz için bunlar bize normal gelecektir, bunu değiştiremeyeceğiz öyle bir çabaya da girmeyeceğiz (en azından ben girmiyorum) ama en azından bunun nedenini bilmek, bilinçli insan olmak yolunda önemli bir adımdır diye düşünüyorum.

bu yüzden sürekli günümüz standartlarından kafayı sıyırıp öyle düşünmeniz lazım diyordum o topicte.
ben çok uzun wotlar yazdım önemli yerlerini koyayım tekrar.

topicteki başka bir bakış açısı, kötü amaçla söylemiyorum ama bu konularda hiç düşünmemiş bir adam bakış açısıydı. ben de çok eskiden hiç bu konuda bişey düşünmemiş biri olarak aynı şeyi derdim oradan biliyorum.

kardeşim kadın daha daha estetik tabi ki kılsız olacak gibi. bu olay bu kadar basit değildir. bu zaten bu bilinçle büyümüş birisinin doğal olarak mantığıyla oluşturduğu en rasyonel düşüncedir. ama doğru değildir. çünkü estetik kavramı doğal olarak içinizde gelişmiş birşey değil, doğumunuzdan itibaren size bir takım kurumların dikte ettiği bir bakış açısıdır.

Black-ice said:

kadının koltuk altında kıl olması onu estetik olmaktan uzaklaştırır dediğinizde size estetik nedir bunu tanımla diye sorarlar.

siz kadın erkekten daha estetiktir derken bunu size farkında olmadan dikte edilmiş bir estetik anlayışıyla söylüyor olabileceğinizi düşünmüyorsunuz.

300 yıl önce doğmuş olsanız aramızdaki bu konuşmanın bir benzeri 1700'lerde yapılsaydı adriana lima gibi bir kadını beğenmeyip şişman bir kadını beğenebilecektiniz. o zaman da ben size aslında adriana daha seksidir beyler desem olur mu şişman kadın her zaman daha estetiktir dostum diye cevap verirdiniz.

şimdi tekrar düşünün, kılsız kadın kıllı kadından daha estetiktir derken estetik anlayışınızın kökenine ne kadar güvenebilirsiniz?


konumuz kadında kıldı; şunu orada çok güzel açıkladım.
gayet açık bir görüş. bunu kadın ya da erkek başlattı diye kestirip atmak doğru değil. herhangi bir iddaası da yok. ortada kesinleşmiş bir yaşam tecrübesi var. spoilerdan sonraki paragrafta bunu anlatıcam. buna karşı gelebilecek varsa gelsin. ben de tartışırım.

kadınların kol bacak kıllarının erkek hormonuyla doğru orantılı olduğu bu yüzden bu hormonu erkeklere kıl uzatarak hissettirmenin onları farkında olmadan uzaklaştıracağı bilimsel bir gerçek.

Black-ice said:

evet kadınlar erkekleri etkilemek için kıllarını kesiyorlar diye kabul edelim bunun doğasında içgüdüsünde bu yatıyordur. doğrudur.

ama feministler de diyor ki neden biz erkekler için kendimizi bu kadar epilasyon işkencesi altında bırakalım. hadi diyelim bıraktık, üstüne üstlük bir de bu erkek beğenisi topluma yıllar boyunca yerleşince, ve toplumda buna uymayan kadınlar, bırak sadece erkekleri diğer kadınlar ve her türlü yaşlı genç birey tarafından da dışlanmaya başlayınca buna bir dur demek istiyorlar. neden sırf erkekler tarafından beğenilmemek gibi bir sonuçla karşılaşacakken tüm toplum tarafından dışlanıyoruz?

sonuç; erkek beğenisi ve arzuları (egemenliği) bizi toplumdan soyutladı. gibi bir sonuç çıkarıyor kadınlar haklı olarak.


bakın şu nokta en önemlisi: heteroseksüel bir erkeğin onu toplumdan dışlatacak vücudunda yapacağı bacak kılı kesmek kadar basit bir eylem bulunmuyor. bulamazsınız. marjinal değişiklikler bu konuya dahil olamaz. ama kadın 2-3 hafta bacağındaki kılları kesmezse şort giyip bir metroya binerse yanıma oturursa ben fenalık geçiririm.

şimdi kimse bunun normal ve doğal bir davranış olduğunu açıklayamaz. üstelik bununla ilgili daha bir sürü şey bulabilirsniz kadına bir takım görevler, imajlar yükleyen ve onu kontrol eden.



bu kadar uzun bir yazıyı okumayacağım sinirim bozuldu,

önceki konuda da bir çok yerde bir sorun olduğu ve bu soruna çözüm üretilmesi konusunda hem fikir olduğumu yazmıştım ama görüyorum ki boşa konuşmuşum zira okumamışsın -umarım-

özetle, eğer bir soruna çözüm bulmak istiyorsak önce o sorunun köküne inip iyi analiz etmemiz lazım, yüzeysel olarak bu işlere yaklaşırsak faydalı sonuçlara varamayız.

ben fikirlerimi ve sorun ile ilgili çözüm önerimi tekrar ve tekrar yazmak istemiyorum

kadınlarda ne zaman, karşı cinsi etkilemek ve toplumda etkin yer sahibi olmak için bu tür numaralardan sıyrılırlar o zaman bunları konuşmuyor oluruz

ama önce yazılanları bir okuyun, bir sindirin, kafanızdaki şablona oturtmadan önce bu adam ne demek istiyor diye bir düşünün ve en önemlisi

yazılanlar ile alakalı olarak cevaplar ve eleştirile yazın, kafanızdaki kurguya göre değil, zira kafanda canladırdığın gibi bir adam değilim, belki erkek bile değilim bilmiyorsun zira
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

feministlerin ve şakşakçılarının şunu idrak etmesi lazım, kadının biri gelip, her hangi bir kazanç için göğüslerini açarsa bu benim ilgimi çeker, doğal olarak, iç güdü meselesi, kadın güzeliğinin erkeğe hoş gelmesi, tarım toplumu ile ortaya çıkmış bir şey değil ve sadece kaporta ile alakadar bir durum değil ama kaporta katalizör etkisi yapar ve bunu kadınlarda çok iyi bilir

bu ve benzeri seksist buldukları konuları eleştirmek istiyorlarsa, bunları çekici bulan ve talep eden erkekleri değil, işin kolayına kaçıp, bunlardan nemalanan kadınları da eleştirmeleri lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diğer taraftan, "kadınları şu şu şu nedenlerden ötürü çekici buluruz çünkü buna şartlandırılmışız." tezine inanıyorsanız sorun var.

gözleri açılmış bebek veya çok küçük çocuk olsun
zihinsel engelli biri olsun
veya hatta şempanze olsun

iki tane kadını karşılıklı koyun, o "şartlandırılmış" dediğinizi seçecektir.

bu üreme güdüsü ile alakalıdır, bunlara etki edemezsiniz, akılla alakalı şeyler değildir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

beyler

kadının genel olarak sıkı norma sokulması hep ataerkillikten işte. düzelecek inş. garipleri hep ezmiş erkekler.

saçı mı açık vay ınısını.
tüyü mü var vay babasını.
demek şort giydi ha vay ırıspısını.

bunlar acı yani.

zaman ile kadınlar sosyal yaşamda daha ağırlık kapladıklarında çözülecek bunlar.

ha kadın acı çekmiyor mu? çekiyor ama kadındaki tüy oranı ile erkeğin çok farklı be abi. kadının yapabildiği gibi doğulu bi erkeğin ağda yaptığını düşünsene. 10 kadın acısı kadar acı çeker o adam.

tekrar söylüyorum doğru olan şey kadının kıllarını uzatması değil, erkeğin kesmeye başlaması. o da teknoloji ile olacak inş. mesela erkek tüpe girip bütün kıllarını kadın ile aynı acıda dökebilse, kıllı erkek ayıplanmaz mı?

hayvansal özelliklerimizi hep dışlamaya çalışıyoruz. medeniyet 101. umarım devam eder.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş


Black-ice said:

Feamer said:

ben yapmışım bütün bunlar öylemi?

nasıl yapmışım, göster bir hele...

erkek egemen olan dile de bir örnek isterim bu arada


yani şu post :)
daha bunu görmeden yazdım, bu suçluluk duygusu neden bu kadar yoğun sende anlamıyorum.

o kadar üzdü ki şu post bu adama mı açıkladım bunca sayfa diye ellerimi kafamın iki yanına koydum sanal olarak.

tabi ki de sen yaptın. Ben yaptım. Hatta Ractamanius'da yaptı. büyük ihtimalle senden sonraki nesiller de yapacak. sen böyle yaşamayı önceki nesilden öğrendin, sonrakiler de senden ve benden öğrenecek.

bunu ben mi yaptım söle naapmışım diye nasıl yorumlayabiliyorsun bunca açıklamamdan sonra. toplumun sahip olduğu alışkanlıklar, yaşam tarzları nesilden nesile aktarılır. bunda senin payın olması senin suçlu olman anlamına gelmez.

mesela ben bunca feministleri anlayan düşünceme rağmen, alıştığım kılsız kadın bacağından vazgeçecek miyim? tabi ki hayır. istesem de yapamam zaten. bu tarz bir "anlayış" değiştirilemez bir kişinin sahip olduğu ufak hayat sürecinde en azından.



yukarıda cevap yazdım önceki sayfada, bunları yazmana gerek olacak bir şey yok, otomatik olarak yazıyorsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...